23948sdkhjf

Reologi - videregående

I alt DKK 5.400 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Midtjylland > Århus Kommune
Periode(r)
Løbende optagelse

Lær at anvende reologi til karakterisering af produkters viskositet, konsistens, viskoelasticitet, gelstyrke og flydegrænse. Konsistens er en kritisk kvalitetsparameter for en lang række produkter. Reologi anvender instrumentelle målinger til at karakterisere produkters konsistens, fx gelstyrke, elasticitet og flydeegenskaber. På kurset gennemgås og demonstreres forskellige reologiske metoder, som giver viden om diverse produktegenskaber.

Udbytte

  • Alment kendskab til grundbegreberne inden for viskositet og viskoelasticitet
  • Grundlæggende forståelse for princippet i oscillerende målinger
  • Viden om forskellige oscillerende målinger
  • Viden om fortolkning af resultater fra reologiske målinger

Deltagerprofil
Personer, der udfører eller anvender resultater fra reologiske analyser, eller arbejder med produkter eller processer, hvor reologiske egenskaber er en kvalitetsparameter.

Underviser
Underviser Maria Barmar Larsen, kemiingeniør, seniorspecialist i Center for Fødevareteknologi. Maria har praktisk erfaring med viskositetsmålinger og reologisk karakterisering af forskellige produkter.

Indhold

  • Letforståelig gennemgang af terminologi og grundbegreber
  • Kort repetition af viskositet og viskositetsmåling
  • Viskoelasticitet
  • Princippet i oscillerende målinger
  • Oscillerende målinger - stress sweep, frekvens-sweep, temperatur-sweep, creep test
  • Reologisk produktkarakterisering
  • Praktisk demonstration og øvelser
  • G', G'', fasevinkel

 For yderligere information kontakt

Seniorspecialist Maria Barmar Larsen
Telefon: +45 72202231




Kontaktinformation
Teknologisk Institut
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus C
Danmark

Fødevareteknologi Aarhus
Telefon: +45 72201900
Fax: +45 72201019


Se hjemmeside
Se flere kurser
Se hele profilen

Send til en kollega

0.128