23948sdkhjf

Kursus om fødevareallergener

I alt DKK 1.000 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Syddanmark > Vejen Kommune
Periode(r)
4. december 2018

4. december 2018

Årsagen til, at vi i disse år oplever en høj og stigende forekomst af allergi i den vestlige
verden, er kun mangelfuldt afklaret.
Det er typisk helt almindelige fødevarer, der giver anledning til allergiske reaktioner, fx
mælk, æg, rejer, jordnødder eller frugt og grøntsager.
Det er især småbørn, som er allergiske over for fødevarer (især overfor mælk og æg).
Man regner med, at ca. 5-7 procent af alle børn udvikler fødevareoverfølsomhed, men
mange vokser fra det.
Blandt voksne har cirka 1-2 procent fødevareallergi (især overfor nødder, frugt og
grøntsager).
Der findes ingen medicinsk behandling, der kan helbrede overfølsomhed over for mad.
Den eneste behandling er at lade være med at spise den fødevare, man ikke tåler.
Virksomheder oplever dagligt udfordringer i forbindelse med styring, analyse og
mærkning af fødevareallergener.
Der findes lovgivning på området, men det kan være en udfordring at udlede, hvilken
betydning lovgivningen har for den enkelte virksomhed.
Vi oplever især, at der er brug for viden om, og dokumentation af, hvorledes virksomheden
risikovurderer og analyserer på dette område.
Hos Eurofins Steins har vi stor erfaring i uddannelse af medarbejdere på alle niveauer.
Vi stiller os gerne til rådighed med rådgivning om, og vejledning i, hvordan virksomheden
bedst muligt kan styre risici i forhold til allergener, idet vi - udover erfaring med
undervisning - har en praktisk erfaring i forhold til hvilke faktorer, det er mest relevant at
fokusere på i forbindelse med risikovurdering og analysevalg.
Kursus om fødevareallergener
Eurofins Steins afholder kursus om fødevareallergener d. 4. december 2018 kl. 09.00 - 15.00
på vores faciliteter i Vejen.
Kurset indeholder:
• Baggrund for kurset
- Gennemgang af allergener
- Hvad er allergi
- Intolerance vs allergi
• Analyser
- Prøveudtagningsplan
- Overvejelser ifbm analysevalg, indlæg ved Eurofins Tyskland
(indlægget holdes på engelsk)
• Styring af allergener i produktionen
- Indlæg ved Christian Sørensen, Fibros A/S
• Overvejelser ifbm risikovurdering
- Grænseværdier
- ”Spor af” mærkning
• Erfa mellem de deltagende kursister
Kurset vil tage udgangspunkt i praktisk erfaring og den sidste nye tilgængelige viden. Ligeledes
lægges der vægt på gode diskussioner mellem undervisere og deltagere.
Efter kurset har deltagerne en god viden om, hvilke parametre der skal være i fokus for at kunne
sikre god styring af risikoen for allergener.

Undervisningsadresse

Eurofins Steins Laboratorium A/S
Ladelundvej 85, 6600 Vejen
+45 26 86 36 35
raadgivning@eurofins.dk

Send til en kollega

0.188