23948sdkhjf

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie
Mandag blev dagen, som restauranterne og caféerne længe havde ventet på.

Efter to måneder med enten takeaway eller fuldstændig nedlukning på grund af risikoen for coronasmitte kunne de igen åbne. Spørgsmålet er, om kunderne er klar til at vende tilbage.

Tal fra Dinnerbooking.com, som er et reservationssystem for 776 danske restauranter, viser, at der søndag - dagen inden genåbningen - blev lavet 5.027 bookinger. Det er det højeste antal i maj indtil videre.

Tallene dækker både over bestillinger på takeaway og bordreservationer. Søndagens tal omfatter dog primært bordreservationer. Reservationerne kan både være til den pågældende dag samt til et senere tidspunkt.

- Som udgangspunkt ligger vi normalt på 10.000 til 12.000 bookinger om dagen, nu ligger vi på 4.000 til 5.000 hen over weekenden, siger head of relation hos Dinnerbooking.com Dan Vogelius Hansen.

Det er noget højere end antallet af bestillinger 29. marts, hvor det lå på 383. Det er det hidtil laveste antal under coronakrisen.

Dan Vogelius Hansen vurderer, at der kommer flere til i løbet af de kommende dage, men siger også, at det er "svært at spå om".

Hos Restaurant Flammen, som har 14 restauranter fordelt over hele landet, viser antallet af bookinger, at der stadig er en interesse for at spise ude.

- Indtil videre ser det ganske fornuftigt ud, men det er på et meget svagt grundlag, siger Piet Klein, direktør for kæden.

Flammen åbner dog først den første restaurant i Kolding på lørdag, og derefter åbner de resterende 27. og 29. maj, fortæller direktøren.

Hos restaurantkæden Bone's, som åbnede mandag, er det et mere "broget billede" i forhold til, hvor mange der allerede har reserveret bord i kædens eget bookingsystem, fortæller direktør Jan Vinther Laursen.

- Der er nogle restauranter, hvor det ser fantastisk ud, og hvor vi har flere i bøgerne, end vi ville have haft normalt, og så er der nogle steder, hvor der er lidt mere plads, siger han.

Ifølge Katia Østergaard, administrerende direktør for brancheforeningen Horesta, har langt størstedelen af restauranterne valgt at åbne igen fra mandag.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Aftale med Kokkelandsholdet er guld værd for Gråsten Fjerkræ

Damhuskroen har fået ny ejer - solgt for tocifret millionbeløb

Dagrofa Foodservice forlænger aftale med hotelgigant

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Cateringvirksomhed er rykket ind i forsamlingshus

Nyhedsbrev

4.795 modtager nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Aarhus og København skal gå forrest med klimavenlig mad i kommunale køkkener

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Too Good To Go lander ny, stor aftale

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Fire køkkener nomineret til Køkkenprisen

Sushikæde på vej mod sit største underskud

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Noma genåbner som burgerbar

Her er de nye retningslinjer til restauranter, caféer og værtshuse

Kro har corona-udvidet med en pølsevogn

Nye anbefalinger åbner for landets buffeter

Kendte investorer redder to konkursramte Michelin-restauranter

Genåbnede restauranter kan få problemer med varemangel

DE: Genåbning af restauranter og cafeer kan sikre 170.000 job

Catering Danmarks egenkapital er væk

Konkursramt restaurant genopstår

Flere penge til presset Joe & The Juice

Vestjysk restaurant melder udsolgt med to go-fisk

Gourmetbutik klarer sig gennem krisen med nyt koncept

Restaurant konkurs efter brand

Restauranter må stadig vente på genåbning

Webinar: Sådan kan man tackle krisen

Nordjyske måltidskasser er et hit: Markant fremgang for Skagenfood

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kåret som Eliteleverandør 2020 til det offentlige

Gode rengøringsvaner fjerner spild af tid og ressourcer

Recirkulationsemhætte

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Nem frokostordning

Termokasser til de kommende konfirmationer og bryllupper

Tag kontrollen over uønskede bakterier med hygiejneklude som

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Højeffektiv Jet filtreringssystem til Showkøkkener

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Trækfri og Hygiejnegodkendt indblæsningsarmatur til køkkener

ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket fore

Loftsmonteret udsugningsboks

Økologien blomstrer med kØkkenprisen 2020

Har du husket lovpligtig eftersyn af dit køleanlæg?

Skal din ismaskine have en glad SMILEY?

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask

Køkkenventilationsloft med lavimpulserstatningsluft

Opbevarer du din medicin korrekt?

Kæmpe udvalg af bærbare computere til kontoret!

Kondensemhætte med integreret lavimpulserstatningsluft og hø

Standarder har stor betydning for den grønne omstilling

Ny hjemmeside hjælper lokale handlende

Grillpølser som de bør være

Industriemhætte til friture og stegeplader Med Capture Jet™

Send til en kollega

0.188