23948sdkhjf

Catering Danmarks egenkapital er væk

Catering Danmark, der er delvist ejet af Coop, endte 2019 med et underskud på 5,7 millioner kroner, og dermed er hele virksomhedens egenkapital væk, viser det netop offentliggjorte regnskab.

Cateringvirksomheden omfatter madleverandørerne Smageriet, Kokkens Hverdagsmad, Kokken & Co. samt Kokken & Jomfuen, hvoraf sidstnævnte er den helt store aktivitet. Tilsammen tilbyder de både måltidskasser leveret til døren, frokostløsninger til virksomheder, selskabsmad og brunch-muligheder.

Coop købte halvdelen af koncernen i foråret 2017, og siden da er det gået ned ad bakke: Efter overskud på tilsammen næsten 10 millioner kroner i regnskabsårene 2015/16 og 2016/17 blev regnskabsåret i forbindelse med Coops køb af halvdelen af virksomheden lagt om. De sidste seks måneder af 2017 gav derefter et underskud på 1,6 millioner, og selv om 2018 gav en smule medvind og et overskud på 28.000 kroner, gik det altså helt skævt med et minus sidste år på 5,7 millioner.

Dermed var egenkapitalen ved årets udgang på minus 302.000 kroner.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Catering Danmarks direktør, Mikkel Lohmann Davidsen. Men af ledelsens kommentarer i regnskabet fremgår det, at ledelsen på baggrund af posititve forventer til indtjeningen i de kommende år har den opfattelse, at anpartskapitalen kan reetableres ved egen indtjening.

Udvikling af brands
Om situationen i 2019 nævner ledelsen, at "resultatet er påvirket af manglende omsætningsindfrielse i forhold til det budgetterede".

- Regnskabet for 2019 er samtidig påvirket af en række omkostninger i relation til udvikling af selskabets brands i forhold til at øge omsætningen, står der også.

Udbruddet og spredningen af coronavirus har i indeværende år betydet, at virksomhedens ordretilgang i marts "er blevet mindre sammenlignet med tidligere år".

- Frem til og med marts er virksomheden på budget. Virksomheden iværksætter flere tiltag for at være beredt på den kommende periode, og har særligt fokus på at bevare omsætningen, mindske omkostningerne og sikre tilstrækkelig likviditet, skriver ledelsen, som ikke tør foretage et pålideligt skøn over coronakrisens effekt på resultatet for 2020.

Catering Danmark er skabt af iodenseaneren Henrik Nygaard, der i 2016 solgte sit livsværk til Lone og Bjarke Færch - mor og søn og en del af Færch-familien, der tidligere var medejere af Skandinavisk Tobak og Færch Plast.

Lone og Bjarke Færch solgt halvdelen til Coop i april 2017, og senere samme år kom også Cofoco-grundlæggeren Torben Klitbo med i ejerkredsen.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Aftale med Kokkelandsholdet er guld værd for Gråsten Fjerkræ

Damhuskroen har fået ny ejer - solgt for tocifret millionbeløb

Dagrofa Foodservice forlænger aftale med hotelgigant

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Cateringvirksomhed er rykket ind i forsamlingshus

Nyhedsbrev

4.795 modtager nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Aarhus og København skal gå forrest med klimavenlig mad i kommunale køkkener

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Too Good To Go lander ny, stor aftale

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Fire køkkener nomineret til Køkkenprisen

Sushikæde på vej mod sit største underskud

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Noma genåbner som burgerbar

Her er de nye retningslinjer til restauranter, caféer og værtshuse

Kro har corona-udvidet med en pølsevogn

Nye anbefalinger åbner for landets buffeter

Kendte investorer redder to konkursramte Michelin-restauranter

Genåbnede restauranter kan få problemer med varemangel

DE: Genåbning af restauranter og cafeer kan sikre 170.000 job

Catering Danmarks egenkapital er væk

Konkursramt restaurant genopstår

Flere penge til presset Joe & The Juice

Vestjysk restaurant melder udsolgt med to go-fisk

Gourmetbutik klarer sig gennem krisen med nyt koncept

Restaurant konkurs efter brand

Restauranter må stadig vente på genåbning

Webinar: Sådan kan man tackle krisen

Nordjyske måltidskasser er et hit: Markant fremgang for Skagenfood

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kåret som Eliteleverandør 2020 til det offentlige

Gode rengøringsvaner fjerner spild af tid og ressourcer

Recirkulationsemhætte

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Nem frokostordning

Termokasser til de kommende konfirmationer og bryllupper

Tag kontrollen over uønskede bakterier med hygiejneklude som

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Højeffektiv Jet filtreringssystem til Showkøkkener

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Trækfri og Hygiejnegodkendt indblæsningsarmatur til køkkener

ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket fore

Loftsmonteret udsugningsboks

Økologien blomstrer med kØkkenprisen 2020

Har du husket lovpligtig eftersyn af dit køleanlæg?

Skal din ismaskine have en glad SMILEY?

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask

Køkkenventilationsloft med lavimpulserstatningsluft

Opbevarer du din medicin korrekt?

Kæmpe udvalg af bærbare computere til kontoret!

Kondensemhætte med integreret lavimpulserstatningsluft og hø

Standarder har stor betydning for den grønne omstilling

Ny hjemmeside hjælper lokale handlende

Grillpølser som de bør være

Industriemhætte til friture og stegeplader Med Capture Jet™

Send til en kollega

0.297