23948sdkhjf

Lokale kroer har stor succes med take-away

Det lignede en mulig dødsdom for mange spisesteder, da statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede ned for landet som en konsekvens af den verserende coronavirus.

Camilla Adelsteds fire råd til andre små virksomheder i en coronakrise:

  • Lad være med at gå i panik og lukke forretningen, før alle scenarier er gennemtænkt.
  • Appeller til den lokale opbakning: Folk har stadig deres købekraft i behold, og de vil gerne støtte de lokale virksomheder.
  • Prøv nye ting af i denne periode - vil du gerne forsøge dig med dagens ret, eller har du haft idéer om at lave en takeaway-del af din forretning. Få dine idéer prøvet af i denne periode, hvor der ikke er meget at miste.
  • Sid med lommeregneren for enden af pegefingeren med alt, hvad du foretager dig i denne periode. Sælg ikke tingene så billigt, at det koster for mange penge at holde åbent.

Mange restauranter er allerede gået konkurs og endnu flere har afskediget ansatte. Men der findes også lyspunkter, som har formået at omstille sig til de nye tider på rekordtid.

Læs også: 100 ekstra milliarder skal sikre erhvervslivet

- Vi lagde fra land med 1.300 kuverter i den første uge. For at sætte det i perspektiv så havde jeg måske forestillet mig at sælge 150-200 kuverter af vores mest populære ret. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig det her, fortæller Casper Andersen til Ekstra Bladet.

Han ejer Aarup Kro på Fyn. Her omsætter man fro 100.000 til 130.000 kroner om ugen på den tredje uge med takeaway.

Overvældede af opbakning

Nord for Roskilde ligger Gershøj Kro i en by med bare 550 indbyggere. Det beskedne kundegrundlag forhindrer dog ikke kroen – der har en trist baggrund med hele ni konkurser – i at frembringe en tilsvarende succeshistorie.

Læs også: Restauranter må stadig vente på genåbning

- Vi er blevet fuldstændigt overvældede af, hvor mange der bruger os. Over halvdelen af vores kunder benytter sig af vores takeaway-ordning for at støtte op om stedet, for de ville være frygteligt kede af, hvis vi knækker nakken. Vi har rigtig mange sympatikøb, siger kroforpagter og medejer Camilla Adelsted.

Særligt de lokale kommer og køber mad på kroen, men også stamgæster fra både Holbæk, Frederikssund og Roskilde kører til kroen for at støtte op, fortæller hun.

Skal kunne betale sig

På Hotel Aarup Kro koster en ret 100 kroner for voksne og 50 kroner for børn. Heller ikke i Gershøj har man tænkt sig at konkurrere med fastfood-kædernes mønttilbud.

Det er nemlig helt centralt i Camilla Adelsteds tilgang til sin nye takeaway-forretning, at det skal kunne betale sig. Kroen skal igennem krisen, og derfor har hun ikke indladt sig på den priskrig, der raser ude i restaurationsbranchen.

- Vi har valgt at holde fast i vores koncept. Vi tager 125 kroner for dagens ret, og de resterende priser har vi også fastholdt. Nogle steder begynder de at udbyde dagens ret til 65 kroner, men det gør vi ikke. Vi har simpelthen ikke råd til det.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Aftale med Kokkelandsholdet er guld værd for Gråsten Fjerkræ

Damhuskroen har fået ny ejer - solgt for tocifret millionbeløb

Dagrofa Foodservice forlænger aftale med hotelgigant

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Nyhedsbrev

4.797 modtager nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Cateringvirksomhed er rykket ind i forsamlingshus

Aarhus og København skal gå forrest med klimavenlig mad i kommunale køkkener

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Too Good To Go lander ny, stor aftale

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Fire køkkener nomineret til Køkkenprisen

Sushikæde på vej mod sit største underskud

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Noma genåbner som burgerbar

Her er de nye retningslinjer til restauranter, caféer og værtshuse

Kro har corona-udvidet med en pølsevogn

Nye anbefalinger åbner for landets buffeter

Kendte investorer redder to konkursramte Michelin-restauranter

Genåbnede restauranter kan få problemer med varemangel

DE: Genåbning af restauranter og cafeer kan sikre 170.000 job

Konkursramt restaurant genopstår

Flere penge til presset Joe & The Juice

Vestjysk restaurant melder udsolgt med to go-fisk

Gourmetbutik klarer sig gennem krisen med nyt koncept

Restaurant konkurs efter brand

Restauranter må stadig vente på genåbning

Webinar: Sådan kan man tackle krisen

Nordjyske måltidskasser er et hit: Markant fremgang for Skagenfood

Se alle Medlemmernes egne nyheder

De nominerede til Kantineprisen 2020 er...

Mere genanvendelse er ikke helt sort

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

Charles Christensen A/S har vundet stor rammeaftale

ANSUL Automatisk brandslukning præinstalleret fra fabrikken

Styr på kølekæden?

Kåret som Eliteleverandør 2020 til det offentlige

Gode rengøringsvaner fjerner spild af tid og ressourcer

Recirkulationsemhætte

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Nem frokostordning

Termokasser til de kommende konfirmationer og bryllupper

Tag kontrollen over uønskede bakterier med hygiejneklude som

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Højeffektiv Jet filtreringssystem til Showkøkkener

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Trækfri og Hygiejnegodkendt indblæsningsarmatur til køkkener

ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket fore

Loftsmonteret udsugningsboks

Økologien blomstrer med kØkkenprisen 2020

Har du husket lovpligtig eftersyn af dit køleanlæg?

Skal din ismaskine have en glad SMILEY?

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask

Køkkenventilationsloft med lavimpulserstatningsluft

Opbevarer du din medicin korrekt?

Send til en kollega

0.141