23948sdkhjf

FødevareDanmark: Hullede hjælpepakker presser virksomheder i knæ

| Af Redaktionen/cbu | Tip redaktionen om en historie

Selv om ideen med regeringens hjælpepakker til erhvervslivet hilses velkommen, bliver det som dagene går også tydeligere, at der er huller i osten. 

Læs også: 100 ekstra milliarder skal sikre erhvervslivet

Paraplyorganisationen FødevareDanmark bemærker, at også små og mellemstore virksomheder i fødevarebranchen bliver ramt af, at hjælpepakkerne ikke i tilstrækkelig grad hjælper pressede virksomheder.

- Selv om hjælpepakkerne selvfølgelig er sat i søen med de bedste hensigter, kan vi desværre konstatere, at der er så store mangler i pakkerne, at lige præcis de små og mellemstore fødevare-engrosvirksomheder befinder sig i en meget alvorlig situation, siger Leif Wilson Laustsen, formand for FødevareDanmark, i en pressemeddelelse.

Han henviser til, at også SMV Danmark har kritiseret hjælpepakkerne på en række punkter. Blandt andet, at de ikke tager højde for virksomhedernes medarbejderudgifter, der ikke er løn - som ATP og feriepenge. 

Fynsk engrosslagter har måttet fyre

Nørre Søby Slagteren i Nr. Lyndelse på Fyn har som følge af krisen måttet afskedige ni medarbejdere og sende fire hjem på lønkompensationsordningen, så der nu kun er seks ansatte tilbage.

- Det er rigtig fint, at der er kommet hjælpepakker. Dem er vi meget taknemmelige for. Men der er blevet malet så kraftigt med den brede pensel, at der er nogle helt konkrete områder, hvor vi slet ikke er dækket, hvilket er yderst alvorligt for en virksomhed som vores, siger direktør Ronni Black Nielsen i pressemeddelelsen.

Han henviser til det varelager, han som engrosslagter ikke kan afsætte til de nu lukkede restauranter og hoteller, han plejer at sælge til. 

- Lige nu er det udregnet sådan, at du får 50 pct. kompensation for 60-80 pct. omsætningsnedgang, hvorimod du får 80 pct. kompensation for 80-100 pct. omsætningsnedgang. Hvis du ligger på en omsætningsnedgang på for eksempel 75 eller 78 pct. , er der et kolossalt spring mellem de to muligheder for kompensation af de faste udgifter, og man kan kun frygte, at der er dem, som vil spekulere i at få så høj en kompensation som muligt, siger Ronni Black Nielsen.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Aftale med Kokkelandsholdet er guld værd for Gråsten Fjerkræ

Damhuskroen har fået ny ejer - solgt for tocifret millionbeløb

Dagrofa Foodservice forlænger aftale med hotelgigant

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Nyhedsbrev

4.797 modtager nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Cateringvirksomhed er rykket ind i forsamlingshus

Aarhus og København skal gå forrest med klimavenlig mad i kommunale køkkener

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Too Good To Go lander ny, stor aftale

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Fire køkkener nomineret til Køkkenprisen

Sushikæde på vej mod sit største underskud

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Noma genåbner som burgerbar

Her er de nye retningslinjer til restauranter, caféer og værtshuse

Kro har corona-udvidet med en pølsevogn

Nye anbefalinger åbner for landets buffeter

Kendte investorer redder to konkursramte Michelin-restauranter

Genåbnede restauranter kan få problemer med varemangel

DE: Genåbning af restauranter og cafeer kan sikre 170.000 job

Konkursramt restaurant genopstår

Flere penge til presset Joe & The Juice

Vestjysk restaurant melder udsolgt med to go-fisk

Gourmetbutik klarer sig gennem krisen med nyt koncept

Restaurant konkurs efter brand

Restauranter må stadig vente på genåbning

Webinar: Sådan kan man tackle krisen

Nordjyske måltidskasser er et hit: Markant fremgang for Skagenfood

Se alle Medlemmernes egne nyheder

De nominerede til Kantineprisen 2020 er...

Mere genanvendelse er ikke helt sort

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

Charles Christensen A/S har vundet stor rammeaftale

ANSUL Automatisk brandslukning præinstalleret fra fabrikken

Styr på kølekæden?

Kåret som Eliteleverandør 2020 til det offentlige

Gode rengøringsvaner fjerner spild af tid og ressourcer

Recirkulationsemhætte

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Nem frokostordning

Termokasser til de kommende konfirmationer og bryllupper

Tag kontrollen over uønskede bakterier med hygiejneklude som

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Højeffektiv Jet filtreringssystem til Showkøkkener

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Trækfri og Hygiejnegodkendt indblæsningsarmatur til køkkener

ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket fore

Loftsmonteret udsugningsboks

Økologien blomstrer med kØkkenprisen 2020

Har du husket lovpligtig eftersyn af dit køleanlæg?

Skal din ismaskine have en glad SMILEY?

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask

Køkkenventilationsloft med lavimpulserstatningsluft

Opbevarer du din medicin korrekt?

Send til en kollega

0.176