23948sdkhjf

Bryggerier ramt af coronakrisen: Ølforbruget styrtdykker

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Der bliver ikke langet øl over disken på restauranter eller til events i disse uger. Der skyldes tiltagene mod spredning af smitte med coronavirus. Desuden er grænsehandlen stoppet.

Læs også: - Jeg frygter, at flere bryggerier må dreje nøglen om

Derfor er danskernes forbrug af øl dalet under coronakrisen, lyder det fra Bryggeriforeningen. Ifølge foreningen er forbruget i runde tal faldet med lidt over 40 procent.

Danskerne køber nogle få procent flere øl i butikkerne. Men det gør det ikke op for det betydelige fald i forbruget på blandt andet restauranter.

Ifølge Bryggeriforeningen køber danskerne normalt hver femte øl ude i byen og hver fjerde øl i de tyske grænsebutikker.

- Salget i restaurationslivet er forsvundet. Det gælder også salget på festivaler, til sportsarrangementer og andre events. Oveni kommer, at grænsehandlen er lukket. Det øl, der sælges syd for grænsen, kommer jo fra Danmark og forbruges af danske forbrugere.

- Så når vi trækker forbruget ud, der ligger i restaurationssektoren, til events, sportsarrangementer og i Tyskland, ser vi et fald på over 40 procent, siger Niels Hald, direktør i Bryggeriforeningen.

Han tror ikke, at danskerne har indkøbt store lagre øl, som så forbruges under krisen.

- Det er klart, at lige i forbindelse med, at regeringen indførte restriktioner, var der en vis hamstringsbølge. Men vi kan ikke se, at det var i et omfang, der gør, at folk ligger med store lagre, siger Niels Hald.

Nogle bryggerier leverer helt op til 80 procent af deres øl til barer og restauranter, som nu er lukket ned, og derfor balancerer mange bryggerier nu på randen af konkurs, lyder det.

- Det er en katastrofal situation. Man kan sige, at det er livstruende for mange bryggerier, siger Niels Hald.

Bryggeriforeningen ser derfor gerne, at regeringen sænker den danske ølafgift til EU's minimumsniveau.

Desuden ønsker foreningen en fritagelse for betaling af moms i de kommende seks måneder for både bryggerier og kunderne i restaurations-, hotel- og cafésektoren.

Nogle bryggerier har under krisen valgt at producere håndsprit, men det er ikke noget, der redder bryggeriernes økonomi, fortæller direktøren. Han tilføjer, at bryggerierne ikke tjener penge på håndspritten.

- Det er klart, at håndsprit er ikke noget, der kan redde en virksomhed på hverken kort eller lang sigt. Det gøres primært for at bakke op om det store behov, der er i Danmark for håndsprit, siger Niels Hald.

/ritzau/

Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Aftale med Kokkelandsholdet er guld værd for Gråsten Fjerkræ

Damhuskroen har fået ny ejer - solgt for tocifret millionbeløb

Dagrofa Foodservice forlænger aftale med hotelgigant

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Nyhedsbrev

4.797 modtager nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Cateringvirksomhed er rykket ind i forsamlingshus

Aarhus og København skal gå forrest med klimavenlig mad i kommunale køkkener

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Too Good To Go lander ny, stor aftale

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Fire køkkener nomineret til Køkkenprisen

Sushikæde på vej mod sit største underskud

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Noma genåbner som burgerbar

Her er de nye retningslinjer til restauranter, caféer og værtshuse

Kro har corona-udvidet med en pølsevogn

Nye anbefalinger åbner for landets buffeter

Kendte investorer redder to konkursramte Michelin-restauranter

Genåbnede restauranter kan få problemer med varemangel

DE: Genåbning af restauranter og cafeer kan sikre 170.000 job

Konkursramt restaurant genopstår

Flere penge til presset Joe & The Juice

Vestjysk restaurant melder udsolgt med to go-fisk

Gourmetbutik klarer sig gennem krisen med nyt koncept

Restaurant konkurs efter brand

Restauranter må stadig vente på genåbning

Webinar: Sådan kan man tackle krisen

Nordjyske måltidskasser er et hit: Markant fremgang for Skagenfood

Se alle Medlemmernes egne nyheder

De nominerede til Kantineprisen 2020 er...

Mere genanvendelse er ikke helt sort

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

Charles Christensen A/S har vundet stor rammeaftale

ANSUL Automatisk brandslukning præinstalleret fra fabrikken

Styr på kølekæden?

Kåret som Eliteleverandør 2020 til det offentlige

Gode rengøringsvaner fjerner spild af tid og ressourcer

Recirkulationsemhætte

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Nem frokostordning

Termokasser til de kommende konfirmationer og bryllupper

Tag kontrollen over uønskede bakterier med hygiejneklude som

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Højeffektiv Jet filtreringssystem til Showkøkkener

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Trækfri og Hygiejnegodkendt indblæsningsarmatur til køkkener

ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket fore

Loftsmonteret udsugningsboks

Økologien blomstrer med kØkkenprisen 2020

Har du husket lovpligtig eftersyn af dit køleanlæg?

Skal din ismaskine have en glad SMILEY?

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask

Køkkenventilationsloft med lavimpulserstatningsluft

Opbevarer du din medicin korrekt?

Send til en kollega

0.156