23948sdkhjf

Restauranter: Hjælpepakke er lille plaster på stort sår

Trepartsaftalen, der sender 2,6 milliarder fra staten til coronalidende virksomheder, vil kun i begrænset omfang afhjælpe krisen hos hoteller og restauranter.

Læs også: Regeringen genåbner Danmark gradvist efter påske

Det fastslår brancheorganisationen Horesta i en pressemeddelelse, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) sammen med arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer præsenterede en stor hjælpepakke søndag.

Ifølge administrerende direktør for Horesta, Katia K. Østergaard, vil aftalen om lønkompensation til lønmodtagere på det private arbejdsmarked kun i meget begrænset omfang løse de udfordringer, som hotel-, restaurant- og turisterhvervet står midt i.

- Det er en aftale, som kan være god for erhvervslivet i bred forstand. Men vores erhverv er på meget kort tid tvunget helt i knæ med massefyringer og truende konkurser til følge. Det her er et lille plaster på en stort, blødende sår, siger Katia K. Østergaard, der mener, at der er brug for en model, som i højere grad er målrettet de mest nødlidende erhverv.

God for visse virksomheder

Læs også: Lokale kroer har stor succes med take-away

Ifølge trepartsaftalen kan virksomhederne få delvis kompensation for lønomkostningerne til deres medarbejdere, hvis arbejdsgiverne stopper planlagte opsigelser og i stedet sender medarbejderne hjem.

Betingelsen er dog, at man ikke afskediger andre medarbejdere i perioden, og at man enten havde planlagt opsigelse af 30 procent af medarbejderne eller minimum 50 ansatte.

- Ordningen kan sikkert være god for visse virksomheder. Faktum er desværre bare, at det er de færreste - hvis nogen overhovedet - i vores erhverv, som kan undgå afskedigelser nu og de næste tre måneder frem, som aftalen er betinget af, siger Katia K. Østergaard.

Hun henviser til, at hotel-, restaurant- og turisterhvervet er et "ekstremt" hårdt ramt erhverv.

Læs også: FødevareDanmark: Hullede hjælpepakker presser virksomheder i knæ

Branchen er domineret af små og mellemstore virksomheder, som, ifølge Horesta, typisk ikke har en større økonomisk buffer til at fastholde medarbejdere på fuld løn over en periode på tre måneder.

Ingen hensyn til ejerledere

Også SMV Danmark, der er brancheforening for de små og mellemstore virksomheder, ser svage punkter i hjælpepakken.

Ifølge Jakob Brandt, der er administrerende direktør for SMV Danmark er problemet, at aftalen ikke tager højde hans medlemmer, som for en stor dels vedkommende er både ejer, leder og medarbejder i virksomheden.

- De er ejerledere. Det er ikke som direktøren i Danske Bank eller andre store virksomheder, der er etableret som selskaber og dermed har ansat deres direktører. Med den her aftale får selskabers direktører nu 75 procent af deres løn dækket, mens der ingen lønkompensation er til ejerlederne. Dem overser man fuldstændig i den her hjælpepakke til erhvervslivet, siger han.

/ritzau/

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Stjernekok overtager restaurant i Thy

Regeringen genåbner Danmark gradvist efter påske

Endnu en restaurantkæde ramt af konkurs - igen

Modige kammerater åbner restaurant i krisetid

Restaurantkæde ramt af konkurs

Lokale kroer har stor succes med take-away

Nyhedsbrev

4.770 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

1

FødevareDanmark: Hullede hjælpepakker presser virksomheder i knæ

Nu kommer hjælpen til selvstændige og små virksomheder

Bryggerier ramt af coronakrisen: Ølforbruget styrtdykker

Restaurantkædes rekordregnskab falmer i lyset af corona: "Det er fuldstændig grotesk"

Ungt forpagterpar fik en barsk begyndelse

Glutenfri bagerisucces har fordoblet omsætningen og vil nu bygge nyt

Madklubbens ejer garanterer alle ansatte jobbet

Succes: AB Caterings ja tak-pakker bliver revet væk

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

12

Statsminister overvejer gradvis genåbning efter påske

Regeringen hæver loft for virksomheders lønkompensation

Nordiske Medier går stærkt frem og lancerer nyt nichemedie målrettet kommuner

Konkurser: - På én nat væltede det ind med henvendelser

Frygten for at gå konkurs eksisterer i stort set alle brancher, men især enkeltmandsvirksomhederne er lige nu i panik, lyder det fra konkursernes frontlinje.

4.690 virksomheder har søgt lønkompensation på et døgn

Pressede virksomhedsejere lægger hjemmeside ned

Foodservice-krise: Dansk Cater forsinker betaling til leverandører

Foodexpo har nye datoer klar

Regeringen forlænger nedlukning til efter påske

Restaurant bringer gratis ældremad ud

Alle er fyret - café tvunget i knæ

Kødgrossist: - Er nødt til at fyre trods hjælpepakke

3F: Trepartsaftale er et afgørende værn mod massefyringer

SMVdanmark: Selvstændige lades i stikken

HK: Tiltrængt håndsrækning til lønmodtagerne

Fastfoodkæde får bøde for ulovligt at overvåge pakkepige

Esbjerg Street Food klar med åbningsdag

Kokkelandshold sikrer første danske OL-guld nogensinde

Kommune tilbød alt for billige ostemadder

Lokal slagter lander aftale med Coop

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sådan skal du som selvstændig forholde dig til coronavirus

Ny forsendelse af iPad Pro - Den perfekte arbejdstablet

Er dit gulv en faldulykke, der bare venter på at ske?

Online opkvalificering i salg og service

Nu tester GTS-institut værnemidler 24 timer i døgnet

Sådan forholder du dig til coronavirus, som virksomhedsejer

Fra smugkig til ny kassevasker

Sådan arbejder du hjemmefra uden besvær

Desinficerende ozonbehandling

Skal din forretning med på e-vognen?

Tiltag i lyset af COVID-19

Når COVID-19 udfordrer, skaber standarder sikkerhed

Overblik: Regeringens hjælpepakker 19. marts 2020

COVID-19: Hvordan er situationen hos Skilteproduktion.dk?

Historien og det moderne liv finder sammen på hotellet

COVID-19: Situationen hos Datamarked.dk

Ekstra Corona-støtte til SMV'ere

Selvstændige lades i stikken i ny hjælpepakke

Fødevaresikkerhed og hygiejne i en usikker tid

GTS skal understøtte den grønne omstilling

Desinfektion med koldtåge

Effektiv hånddesinfektion

Nye termokasser inden påske og konfirmationstiden

Desinficéring mod virus med videre

MasterChef, mestre i mindre madspild!

Send til en kollega

0.11