23948sdkhjf

Se listen: Cateringkæmpe med stort millionoverskud

| Af Anders Svensmark og Henrik Kongsgaard | Tip redaktionen om en historie

Euro Cater er blandt de bedst indtjenende virksomheder i fødevarebranchen.

Det viser Food Supplys analyse af de seneste regnskaber fra de 42 danske føde- og drikkevarevirksomheder, som har en omsætning på over en milliard kroner.

Se listen i bunden af artiklen.

Halvdelen af virksomhederne tjente i det seneste regnskabsår mere, end de gjorde året før, og samlet voksede indtjeningen med 40 procent. Ses der bort fra de fem virksomheder med milliardoverskud, faldt bundlinjerne dog samlet set for de øvrige 37 virksomheder.

14 procent af virksomhederne havde underskud; året før var det 10 procent.

Med den absolut største bundlinje på 8,5 milliarder kroner tjente Carlsberg cirka 75 procent af det, som alle de øvrige 41 virksomheder gjorde tilsammen. Carlsberg havde også den største stigning i kroner i sit seneste regnskab, hvor der blev lagt næsten fem milliarder til bundlinjen. Det skyldes dog især, at en nedskrivning begrænsede overskuddet i 2017.

Nordex Food op med 1.023 procent

Målt i procenter indtager den nordjyske ostekoncern Nordex Food en særdeles klar førsteplads - med en vækst på 1.023 procent i det seneste regnskab.

- Stigningen skyldes jo helt enkelt at vores resultat i 2017 var lavt. Det er ikke en vækstrate, vi kan præstere hvert år, indrømmer Nordex-direktør Martin Aagaard Pedersen.

- Vi laver ost, og en stor del heraf er mælk. Derfor påvirkes vores resultat, hvis mælkeprisen har markante udsving. I det tilfælde kan vi ikke nå at reagere tilsvarende med prisstigninger og prisfald i markedet.

- Det må ikke forveksles med, at vi ønsker en lav mælkepris, for det er skidt for vores mælkeleverandører. En stabil høj eller en langsomt stigende mælkepris kan være fint for os, da vi således har tid til at sætte prisen op i markedet, påpeger direktøren.

Han fremhæver, at 2017 var et år med svingende mælkepriser, hvilket gik hårdt ud over Nordex-overskuddet, som i det år dalede til 2.9 millioner kroner. I 2018 nåede det så op på 32,5 millioner, svarende til stigningen på 1.023 procent.

Med til at sikre indtjeningsfremgangen i 2018 var et markant mersalg i England. Væksten dér skyldes ifølge Martin Aagaard Pedersen specielt et øget salg til foodservicesegmentet.

- Hvordan er det at have Danmarks største vækst i indtjening?

- Jeg var sådan set slet ikke klar over det. For det første er det ikke vigtigt for mig at sammenligne med andre. For det andet, så er det som nævnt lidt pseudo i og med, at vores indtjening i 2017 var unormalt lav, svarer den nordjyske ostechef.

Han har endnu ikke det fulde overblik over 2019-økonomien hos Nordex, men siger, at "det ser fornuftigt ud".

Og 2020 tør han slet ikke spå om.

- Der kan ske mange ting, som påvirker vores indtjening i positiv eller negativ retning, nævner Martin Aagaard Pedersen.

Tallene i Food Supplys analyse er opdateret med de regnskaber, der var offentligt tilgængelige senest 1. december i år.

At det bliver sværere for de fleste at tjene penge, selv om nogle skummer fløden, ses tydeligt på den gennemsnitlige overskudsgrad, der falder fra 6,2 procent i 2016 til 4,6 procent i det seneste regnskabsår.

Færre end 3 ud af 10 fødevarevirksomheder har en overskudsgrad på over 5 procent, i 2016 var tallet 4 ud af 10.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

Ny ejer vil lave smørrebrød med vingesus

Restaurant er nu børnefri

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Nyhedsbrev

4.719 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Medejer købt ud af madservicefirma

Se listen: Cateringkæmpe med stort millionoverskud

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Minister lover lov mod udnyttelse af udenlandske kokke

Det skal være slut for firmaer at hyre folk igen via beløbsordning, hvis de er taget i snyd, mener minister

Horesta kritiserer Fødevarestyrelsens nye planteliste

Restauranter: Flere konkurser og flere beskæftigede

Julefrokost: 30 gæster blev brændt af

Venø Seafood vil udvide for otte millioner

Tre plantedrenge har hul igennem til Coop

Falengreen køber sig til mere convenience

Horesta støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt kinesiske beløbskokke

De vil gerne ansættes på beløbsordningen, men så arbejde mange flere timer.

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

Glæde og kritik hos Horesta: Lettere adgang til arbejdskraft - men ...

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

1

Kendt burgerkæde med nyt minus

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Takeaway: Wolt har fart på

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Cateringmesse Nord og Øst

JEROS A/S stolt sponsor for SKILLS 2020

GS1-nyhed: Miljøbilleder

Trådløs Sikkerhed

Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark  

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab

Luftrensning fra Restauranter

Luftrensning fra Restauranter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Solina Denmark opruster Foodservice-forretningen

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask - KCW

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Nyt samarbejde ser på bæredygtig udnyttelse af rejeskaller

Røg i køkkenet!

Spangsberg Chokolade: Det søde logistikliv

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Med Havegrillen i Køkkenet

Send til en kollega

0.125