23948sdkhjf

Minister lover lov mod udnyttelse af udenlandske kokke

| Af Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Det skal være slut for firmaer at hyre folk igen via beløbsordning, hvis de er taget i snyd, mener minister

Kinesiske kokke og andre personer, som kommer til Danmark for at arbejde via den såkaldte beløbsordning, kan fremover få større sikkerhed.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) siger således, at der skal stemmes ny lovgivning igennem til at bekæmpe, at virksomheder udnytter ordningen ad flere omgange.

Det skriver Fagbladet 3F.

Ministeren vil gøre det muligt at blokere for, at firmaer, der tidligere er taget i snyd, kan få lov at hyre folk via ordningen endnu en gang.

- Det ser ud til, at der er virksomheder, der spekulerer i at udnytte disse ordninger ved bare at få nye kokke til landet, hvis de bliver taget i at snyde med dem, de har. Det er selvfølgelig slet ikke holdbart, siger Mattias Tesfaye til 3F.

- Det kræver at loven bliver ændret, og det skal vi have på plads hurtigst muligt. Det skal vedtages i Folketinget i år, siger han.

Reaktionen fra ministeren kommer, efter at Fagbladet 3F og DR Nyheder på baggrund af en række aktindsigter har kunnet berette, at en række restauranter er blevet idømt bøder for at underbetale deres kokke, som var hyret via beløbsordningen.

Selv om de havde fået en bødestraf, kunne de fortsat få myndighedernes godkendelse til at ansætte andre via ordningen.

Ingen af de pågældende restaurantejere har ønsket at udtale sig om sagen til Fagbladet 3F.

Når udlændinge uden for EU ønsker at arbejde i Danmark, kræver det en tilladelse via ordningen. Den stiller krav om, at der gives en forholdsvis høj månedsløn, mens vedkommende arbejder og opholder sig i Danmark.

Det skal sikre, at Danmark kun tager imod højtkvalificeret arbejdskraft fra lande uden for EU. Der er et krav om, at de ansatte får mindst 436.000 kroner om året, svarende til 36.333 kroner om måneden.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) står for at udstede og kontrollere, at tilladelser til at arbejde i Danmark er korrekte, og at loven overholdes.

Den har ikke ønsket at stille op til interview med nogen af medierne, men har sendt et skriftligt svar.

- I de tilfælde, hvor styrelsen har kendskab til bøder, eller hvis styrelsen selv har mistanke i forhold til en bestemt arbejdsgiver, har styrelsen skærpet opmærksomhed i både sagsbehandling og kontrolarbejde, skriver kontorchef Frederik Gammeltoft.

Mattias Tesfaye oplyser ikke, hvornår på året emnet ventes at komme på dagsordenen.

/ritzau/

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

Ny ejer vil lave smørrebrød med vingesus

Restaurant er nu børnefri

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Nyhedsbrev

4.721 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Medejer købt ud af madservicefirma

Se listen: Cateringkæmpe med stort millionoverskud

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Minister lover lov mod udnyttelse af udenlandske kokke

Det skal være slut for firmaer at hyre folk igen via beløbsordning, hvis de er taget i snyd, mener minister

Horesta kritiserer Fødevarestyrelsens nye planteliste

Restauranter: Flere konkurser og flere beskæftigede

Julefrokost: 30 gæster blev brændt af

Venø Seafood vil udvide for otte millioner

Tre plantedrenge har hul igennem til Coop

Falengreen køber sig til mere convenience

Horesta støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt kinesiske beløbskokke

De vil gerne ansættes på beløbsordningen, men så arbejde mange flere timer.

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

Glæde og kritik hos Horesta: Lettere adgang til arbejdskraft - men ...

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

1

Kendt burgerkæde med nyt minus

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Cateringmesse Nord og Øst

JEROS A/S stolt sponsor for SKILLS 2020

GS1-nyhed: Miljøbilleder

Trådløs Sikkerhed

Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark  

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab

Luftrensning fra Restauranter

Luftrensning fra Restauranter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Solina Denmark opruster Foodservice-forretningen

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask - KCW

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Nyt samarbejde ser på bæredygtig udnyttelse af rejeskaller

Røg i køkkenet!

Spangsberg Chokolade: Det søde logistikliv

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Send til en kollega

0.113