23948sdkhjf

Restauranter: Flere konkurser og flere beskæftigede

Antallet af konkurser stiger fortsat i restaurantbranchen. Ifølge tal fra Danmarks Statistik måtte 37 restauranter drejen nøglen om i december, hvilket bringer totalen for 2019 op på 537 konkurser.

Læs også: Horesta kritiserer Fødevarestyrelsens nye planteliste

Det er en stigning på 7 procent fra 2018 – og samtidig et femte år i træk med et stigende antal konkurser i branchen.

Trods det stigende antal konkurser, vokser antallet af beskæftigede i branchen også. Alene fra 2017 til 2018 er beskæftigelsen øget med 3,1 procent. Og ifølge brancheorganisationen HORESTA beskæftiger restaurantbranchen i dag 100.000 ansatte mod 70.000 under højdepunktet før krisen.

- Udvikling i udespisekulturen, flere turister, Michelin-stjerner og et generelt øget fokus på gastronomien har uden tvivl været med til at hjælpe denne udvikling på vej i erhvervet, siger Jonas Kjær, cheføkonom hos HORESTA.

Restauranter trækker op
Udviklingen har øget konkurrencen, hvilket også kan påvirke konkurstallene.

- Der er ingen tvivl om, at der er kommet mange nye restaurantvirksomheder de senere år, og det har skabt en ny konkurrencesituation. Ikke kun om kunderne, men også om de dygtigste medarbejdere.

Ifølge Jonas Kjær er det især de egentlige restauranter, der står for beskæftigelsesfremgangen. Til gengæld er antallet af medarbejdere i grillbarer, pizzeriaer og isbarer faldet.

(Forsidefoto: Colourbox)

Mere om: HORESTA
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

Ny ejer vil lave smørrebrød med vingesus

Restaurant er nu børnefri

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Nyhedsbrev

4.722 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Medejer købt ud af madservicefirma

Se listen: Cateringkæmpe med stort millionoverskud

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Minister lover lov mod udnyttelse af udenlandske kokke

Det skal være slut for firmaer at hyre folk igen via beløbsordning, hvis de er taget i snyd, mener minister

Horesta kritiserer Fødevarestyrelsens nye planteliste

Restauranter: Flere konkurser og flere beskæftigede

Julefrokost: 30 gæster blev brændt af

Venø Seafood vil udvide for otte millioner

Tre plantedrenge har hul igennem til Coop

Falengreen køber sig til mere convenience

Horesta støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt kinesiske beløbskokke

De vil gerne ansættes på beløbsordningen, men så arbejde mange flere timer.

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

Glæde og kritik hos Horesta: Lettere adgang til arbejdskraft - men ...

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

1

Kendt burgerkæde med nyt minus

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Cateringmesse Nord og Øst

JEROS A/S stolt sponsor for SKILLS 2020

GS1-nyhed: Miljøbilleder

Trådløs Sikkerhed

Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark  

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab

Luftrensning fra Restauranter

Luftrensning fra Restauranter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Solina Denmark opruster Foodservice-forretningen

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask - KCW

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Nyt samarbejde ser på bæredygtig udnyttelse af rejeskaller

Røg i køkkenet!

Spangsberg Chokolade: Det søde logistikliv

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Send til en kollega

0.363