23948sdkhjf

Falengreen køber sig til mere convenience

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Opkøbet af Q Foods skal styrke Falengreens position på det vigtige convenience-marked

På en gennemsnitlig dag i 2018 spiste mere end hver tiende dansker en convenience-fødevare. Og 87 procent af de danske husholdninger købte tilsvarende færdigretter, viser en markedsanalyse fra Landbrug og Fødevarer.

Det er dét marked, som den østjyske fødevarevirksomhed Falengreen vil forsøge at kapre en større luns af via opkøbet af salgsselskabet Q Foods, der forhandler en række brands og produkter inden for convenience-genren - herunder salatmåltider og færdigretter.

- Vi ser Q Foods som en rigtig god mulighed, fordi det på mange måder komplimenterer vores forretning både produktmæssigt og salgsmæssigt. Vi gør os brede i forhold til kunderne, hvilket netop er noget af det, kunderne efterspørger, fortæller koncerndirektør Morten Petersen.

Tilfører stor værdi
Mens Falengreen både udvikler, producerer, sælger og importerer en bred vifte af mejeri- og fødevarer, er Q Foods et rent salgsselskab, der forhandler fødevarer til blandt andet detailhandlen og foodservice-industrien.

- Q Foods har nogle meget lange samarbejdsaftaler med deres leverandører, og de leverandører repræsenterer en stor værdi. De har nogle spændende produkter og brands, som vi glæder os til at arbejde med, så på den måde tilfører vi stor værdi til Falengreen med opkøbet, lyder det fra Morten Petersen.

Ifølge Morten Petersen er netop convenience et marked i hastig vækst med store muligheder.

- Både convenience og foodservice er i vækst, og det skyldes, at folk spiser mere ude og er mere på farten. Og så har de yngre generationer i dag nogle andre vaner end tidligere.

Lukker 1. januar
Rent lavpraktisk rykker Q Foods salgsafdeling til Falengreens domicil ved Stilling ved Skanderborg, mens administrationen har fået tilbuddet om at flytte med til det jyske. Q Foods i Holbæk lukker per 1. januar 2020.

- Vi har en del egenproduktion, som vi fokuserer stærkt på, men derudover har vi en lang række agenturer allerede, så vi kender godt den metier, det er at drive handelsvirksomhed, uddyber Morten Petersen formålet med at opkøbe et salgsselskab som Q Foods.

Han oplyser, at opkøbet her og nu ikke får nogen indvirkning på Falengreens egenproduktion i Stilling, hvor virksomheden producerer en lang række produkter under både eget navn og til private label - herunder ost og pizzatopping, som er Falengreens helt store spidskompetence.

Ud over traditionel pizzatopping fremstiller Falengreen vegetbilske smelteprodukter, der i stedet for en animalsk base fremstilles på basis af vegetabilsk fedtstof. Disse produktionslinjer er stadig analoge.

Opkøb en del af strategien
Vækst gennem opkøb af andre virksomheder er en del af Falengreens strategi, fortæller Morten Petersen, men indtil nu har man ikke fundet det helt rigtige match. Det håber Falengreen at have fundet med Q Foods.

- Strategisk er det et vigtigt opkøb for os, som virkelig kan give os et ryk fremad. Det er svært at vækste organisk i disse tider, så derfor er opkøb en del af vores strategi, siger han.

Mere om: Falengreen
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

Ny ejer vil lave smørrebrød med vingesus

Restaurant er nu børnefri

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Nyhedsbrev

4.721 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Medejer købt ud af madservicefirma

Se listen: Cateringkæmpe med stort millionoverskud

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Minister lover lov mod udnyttelse af udenlandske kokke

Det skal være slut for firmaer at hyre folk igen via beløbsordning, hvis de er taget i snyd, mener minister

Horesta kritiserer Fødevarestyrelsens nye planteliste

Restauranter: Flere konkurser og flere beskæftigede

Julefrokost: 30 gæster blev brændt af

Venø Seafood vil udvide for otte millioner

Tre plantedrenge har hul igennem til Coop

Falengreen køber sig til mere convenience

Horesta støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt kinesiske beløbskokke

De vil gerne ansættes på beløbsordningen, men så arbejde mange flere timer.

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

Glæde og kritik hos Horesta: Lettere adgang til arbejdskraft - men ...

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

1

Kendt burgerkæde med nyt minus

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Cateringmesse Nord og Øst

JEROS A/S stolt sponsor for SKILLS 2020

GS1-nyhed: Miljøbilleder

Trådløs Sikkerhed

Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark  

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab

Luftrensning fra Restauranter

Luftrensning fra Restauranter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Solina Denmark opruster Foodservice-forretningen

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask - KCW

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Nyt samarbejde ser på bæredygtig udnyttelse af rejeskaller

Røg i køkkenet!

Spangsberg Chokolade: Det søde logistikliv

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Send til en kollega

0.125