23948sdkhjf

Horesta støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Der skal være mulighed for at give karantæner til virksomheder, der ansætter illegal arbejdskraft eller udnytter den såkaldte beløbsgrænse, der tillader virksomheder at indhente arbejdskraft fra lande uden for EU ved en månedsløn på 35.582 kroner eller derover.

Sådan lyder det nu fra både fagforbundet 3F og arbejdsgiverorganisationen Horesta.

Det skriver Fagbladet 3F, som for nylig har afsløret, at kinesiske kokke bliver hentet ind af restauranter, der fusker med netop beløbsordningen.

I den forbindelse foreslår 3F, at der skal indføres sanktioner i form af karantæner over for de virksomheder, som ikke lever op til kravene på beløbsordningen eller på anden måde omgås reglerne.

- Vi mener, vi er nødt til at få strammet op på den kontrol, der bliver ført med virksomheder, som har medarbejdere på beløbsordningen. Og de virksomheder, der ikke kan overholde reglerne om beløbsordningen, skal straffes med højere bøder og måske endda karantæne på at hente udenlandsk arbejdskraft ind, siger Søren Heisel, forbundssekretær i 3F.

Katia K. Østergaard, administrerende direktør i brancheforeningen for hotel og restauration, Horsta, er positivt stemt over for forslaget, da hun er enig i, det er komplet uacceptabelt, at den her type fusk finder sted.

- Når det handler om de virkelig grove overtrædelser, altså bevidst brug af illegal og sort aflønnet arbejdskraft, støtter jeg forslaget om at overveje karantæneperiode, hvor virksomheden ikke har adgang til udenlandsk arbejdskraft, siger Katja K. Østergaard til Fagbladet 3F .

- Det er indgribende, men det skal være alvorlige sanktioner, når der bevidst svindles på den måde, som der har været fremme i den konkrete sag, tilføjer hun.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

Ny ejer vil lave smørrebrød med vingesus

Restaurant er nu børnefri

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Nyhedsbrev

4.721 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Medejer købt ud af madservicefirma

Se listen: Cateringkæmpe med stort millionoverskud

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Minister lover lov mod udnyttelse af udenlandske kokke

Det skal være slut for firmaer at hyre folk igen via beløbsordning, hvis de er taget i snyd, mener minister

Horesta kritiserer Fødevarestyrelsens nye planteliste

Restauranter: Flere konkurser og flere beskæftigede

Julefrokost: 30 gæster blev brændt af

Venø Seafood vil udvide for otte millioner

Tre plantedrenge har hul igennem til Coop

Falengreen køber sig til mere convenience

Horesta støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt kinesiske beløbskokke

De vil gerne ansættes på beløbsordningen, men så arbejde mange flere timer.

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

Glæde og kritik hos Horesta: Lettere adgang til arbejdskraft - men ...

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

1

Kendt burgerkæde med nyt minus

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Cateringmesse Nord og Øst

JEROS A/S stolt sponsor for SKILLS 2020

GS1-nyhed: Miljøbilleder

Trådløs Sikkerhed

Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark  

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab

Luftrensning fra Restauranter

Luftrensning fra Restauranter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Solina Denmark opruster Foodservice-forretningen

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask - KCW

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Nyt samarbejde ser på bæredygtig udnyttelse af rejeskaller

Røg i køkkenet!

Spangsberg Chokolade: Det søde logistikliv

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Send til en kollega

0.125