23948sdkhjf

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

| Af Benita Dreyer-Andersen | Tip redaktionen om en historie

Hvordan skal den gode plastemballage se ud i fremtiden? En, der ud over at beskytte varen, tager hensyn til miljø, anvendelighed og madspild?

Det har Forum for Cirkulær Plastemballage under brancheorganisationen Plastindustrien givet deres bud på i en ny designmanual på 60 sider, der guider producenter til design og produktion af fødevareemballage.

- Undersøgelser viser, at langt det meste af det husstandsindsamlede plastaffald består af emballage, så der et kæmpe potentiale i at klarlægge, hvor vejene til genbrugelige og genanvendelige emballager ligger, siger miljøpolitisk chef Christina Busk.

De tre gængse
Guiden kredser om emballageprodukter i PE, PET og PP, som er de mest gængse plastarter i den danske husholdningsaffald. Her er der anbefalinger til blandt andet valg af farver, lukning, etiketter med mere.

Desuden indeholder manualen afsnit om de overvejelser man kan gøre sig som producent, når man vil designe et stykke emballage, der enten er genbrugeligt, genanvendeligt eller har en reduceret mængde af anvendt plastmateriale.

Det bliver producentens ansvar
Christina Busk tilføjer, at guiden er sat i verden som led i en mere bæredygtig håndtering af plastaffald i fremtiden.

- Der essentielt at vi forbedrer indsamlingen, sorteringen og behandlingen af vores plastaffald i Danmark, og derfor må designe vores plastprodukter til et efterliv som ressource, siger Christina Busk.

Hun tilføjer, at EU også har initiativer i pipeline, blandt andet i 2025, hvor producenterne af emballagen pålægges et ansvar for, at de emballager de sætter på markedet bliver indsamlet og genanvendt.

Her kan den nye designguide også virke som god støtte til producenter, der skal igennem en omstillingsproces hvor emballagen skal designes til genanvendelse, tilføjer Christina Busk.

Diskuteret godt og grundigt igennem
Designmanualen 2.0 er kommet til verden i regi af en nedsat arbejdsgruppe under netværk for Cirkulær Plastemballage, som plastindustrien nedsatte for godt et år siden.

Godt 14 mennesker har været med til at formulere anbefalingerne hen over de 60 sider, fortæller Christina Busk.

- Der har været en god diskussion, og alle 60 sider er grundigt vendt på alle leder og kanter. Det er ikke alle, der har fået deres vilje alle steder, men jeg er glad for, at der har været en vilje til at indgå kompromisser for møde hinanden i én samlet anbefaling, siger Christina Busk.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

Ny ejer vil lave smørrebrød med vingesus

Restaurant er nu børnefri

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Nyhedsbrev

4.721 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Medejer købt ud af madservicefirma

Se listen: Cateringkæmpe med stort millionoverskud

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Minister lover lov mod udnyttelse af udenlandske kokke

Det skal være slut for firmaer at hyre folk igen via beløbsordning, hvis de er taget i snyd, mener minister

Horesta kritiserer Fødevarestyrelsens nye planteliste

Restauranter: Flere konkurser og flere beskæftigede

Julefrokost: 30 gæster blev brændt af

Venø Seafood vil udvide for otte millioner

Tre plantedrenge har hul igennem til Coop

Falengreen køber sig til mere convenience

Horesta støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt kinesiske beløbskokke

De vil gerne ansættes på beløbsordningen, men så arbejde mange flere timer.

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

Glæde og kritik hos Horesta: Lettere adgang til arbejdskraft - men ...

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

1

Kendt burgerkæde med nyt minus

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Cateringmesse Nord og Øst

JEROS A/S stolt sponsor for SKILLS 2020

GS1-nyhed: Miljøbilleder

Trådløs Sikkerhed

Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark  

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab

Luftrensning fra Restauranter

Luftrensning fra Restauranter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Solina Denmark opruster Foodservice-forretningen

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask - KCW

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Nyt samarbejde ser på bæredygtig udnyttelse af rejeskaller

Røg i køkkenet!

Spangsberg Chokolade: Det søde logistikliv

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Send til en kollega

0.14