23948sdkhjf

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Det er let at kontrollere de forhold, kokke og andre i restaurationsbranchen arbejder under, mener direktør.

Der skal føres langt bedre kontrol med arbejdsforholdene for udenlandsk arbejdskraft, der kommer til Danmark for at arbejde i hotel- og restaurationsbranchen.

Og det er slet ikke så svært, mener Katia Østergaard, der er administrerende direktør i brancheorganisationen Horesta.

- Det er relativt enkelt for myndighederne at undersøge, om der foregår noget, der virker mærkeligt.

- Der er tre nøgletal, der giver en indikation på, om det her ser rigtigt ud: åbningstid, ansatte og omsætning. Her kan man lynhurtigt se, om der er en fornuftigt sammenhæng for at vurdere, om det går lovligt for sig

- Har man to registrerede medarbejdere og en åbningstid fra 10 til 24 ugens syv dag - det kan man jo ikke, det kan enhver regne ud, siger hun.

DR og Fagbladet 3F har beskrevet, hvordan mange kinesiske kokke kommer til Danmark for at arbejde, men bliver udnyttet af danske restauranter.

Over 35.582 kroner
De kinesiske kokke kommer til Danmark gennem den såkaldte beløbsordning.

Ordningen går ud på, at borgere uden for EU kun kan få arbejde i Danmark, hvis deres arbejdsgiver vil give dem over 35.582 kroner i månedsløn.

Ifølge Katia Østergaard er det ikke på nuværende tidspunkt muligt at sige, om andre nationaliteter også lider under dårlige arbejdsforhold.

- Jeg har ikke hørt om, at der er andre, der oplever svindel med beløbsordningen på den her måde.

- Men jeg har også først hørt om de kinesiske kokke for nylig. Det undrer mig meget, at det kan finde sted.

Horesta udarbejder hvert år en normtals-analyse, hvor de indsamler og analyserer regnskaber fra virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen.

Lige præcis den analyse mener Katia Østergaard, at myndighederne burde bruge mere.

- Her kan man se, hvad der er det normale, som en bestemt forretning har til for eksempel løn, husleje og råvarer.

- Og der kan man hurtigt se, hvad normalen er - og derfor kan der være grund til at se på de virksomheder, hvor tallene stikker ud fra normen, og som derfor er værd at se nærmere på, siger hun.

Katia Østergaard understreger, at den analyse er tilgængelig, så myndighederne kan bruge den.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

Ny ejer vil lave smørrebrød med vingesus

Restaurant er nu børnefri

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Nyhedsbrev

4.721 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Medejer købt ud af madservicefirma

Se listen: Cateringkæmpe med stort millionoverskud

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Minister lover lov mod udnyttelse af udenlandske kokke

Det skal være slut for firmaer at hyre folk igen via beløbsordning, hvis de er taget i snyd, mener minister

Horesta kritiserer Fødevarestyrelsens nye planteliste

Restauranter: Flere konkurser og flere beskæftigede

Julefrokost: 30 gæster blev brændt af

Venø Seafood vil udvide for otte millioner

Tre plantedrenge har hul igennem til Coop

Falengreen køber sig til mere convenience

Horesta støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt kinesiske beløbskokke

De vil gerne ansættes på beløbsordningen, men så arbejde mange flere timer.

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

Glæde og kritik hos Horesta: Lettere adgang til arbejdskraft - men ...

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

1

Kendt burgerkæde med nyt minus

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Cateringmesse Nord og Øst

JEROS A/S stolt sponsor for SKILLS 2020

GS1-nyhed: Miljøbilleder

Trådløs Sikkerhed

Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark  

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab

Luftrensning fra Restauranter

Luftrensning fra Restauranter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Solina Denmark opruster Foodservice-forretningen

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask - KCW

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Nyt samarbejde ser på bæredygtig udnyttelse af rejeskaller

Røg i køkkenet!

Spangsberg Chokolade: Det søde logistikliv

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Send til en kollega

0.125