23948sdkhjf

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

| Af Redaktionen/-nok | Tip redaktionen om en historie
I en sag om store ordrer på det kommunale mad-område har stifteren af Det Danske Madhus, Henrik Sørensen, nu fået medhold efter en lang og sej kamp:

Social- og Indenrigsministeriet har givet ham ret i, at Norddjurs og Randers kommuner ikke handlede efter loven i en sag om udbud, og at kommunernes fælles madprojekt nu enten skal gøres lovligt eller droppes. Det skriver Børsen.

Det Danske Madhus blev hårdt ramt, da Norddjurs Kommune i januar sidste år indgik aftale med nabokommunen Randers' storkøkken, Madservice Kronjylland, om levering af mad til 300 af kommunens ældre.Det skete uden udbud, og ældremadsleverandøren Det Danske Madhus fik dermed ikke mulighed for at byde på opgaven.

Men det var helt i orden, afgjorde først Klagenævnet for Udbud og derefter Ankestyrelsen, som Henrik Sørensen klagede til. Det Danske Madhus betragtede aftalen mellem de to kommuner som "opgavetyveri", idet virksomheden, der i forvejen fra syv afdelinger leverer ældremad til en række kommuner, stod klar til at varetage opgaven også for Norddjurs Kommune.

Og nu har Henrik Sørensen altså i tredje forsøg fået ret, idet Social- og Indenrigsministeriet vurderer sagen stik imod de tidligere afgørelser.

- Jeg var faktisk ret bekymret. Det kan jo blive en samfundsøkonomisk katastrofe, hvis kommunerne begynder at levere forskellige ydelser til hinanden uden at sende noget
i udbud, siger han til Børsen og henviser til, at der pludselig også var andre kommuner, der begyndte at bruge den samme finte, idet Ankestyrelsen havde godkendt modellen.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

Ny ejer vil lave smørrebrød med vingesus

Restaurant er nu børnefri

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Nyhedsbrev

4.719 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Medejer købt ud af madservicefirma

Se listen: Cateringkæmpe med stort millionoverskud

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Minister lover lov mod udnyttelse af udenlandske kokke

Det skal være slut for firmaer at hyre folk igen via beløbsordning, hvis de er taget i snyd, mener minister

Horesta kritiserer Fødevarestyrelsens nye planteliste

Restauranter: Flere konkurser og flere beskæftigede

Julefrokost: 30 gæster blev brændt af

Venø Seafood vil udvide for otte millioner

Tre plantedrenge har hul igennem til Coop

Falengreen køber sig til mere convenience

Horesta støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt kinesiske beløbskokke

De vil gerne ansættes på beløbsordningen, men så arbejde mange flere timer.

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

Glæde og kritik hos Horesta: Lettere adgang til arbejdskraft - men ...

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

1

Kendt burgerkæde med nyt minus

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Takeaway: Wolt har fart på

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Cateringmesse Nord og Øst

JEROS A/S stolt sponsor for SKILLS 2020

GS1-nyhed: Miljøbilleder

Trådløs Sikkerhed

Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark  

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab

Luftrensning fra Restauranter

Luftrensning fra Restauranter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Solina Denmark opruster Foodservice-forretningen

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask - KCW

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Nyt samarbejde ser på bæredygtig udnyttelse af rejeskaller

Røg i køkkenet!

Spangsberg Chokolade: Det søde logistikliv

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Med Havegrillen i Køkkenet

Send til en kollega

0.125