Tidligere havde færdigretter et broget ry og blev primært forbundet med kopnudler og frysepizzaer - men nu er hylderne i supermarkederne fyldt med sunde og velsmagende opgraderede færdigretter, konstaterer Teknologisk Institut, som er klar til at hjælpe fødevareindustrien på det hastigt voksende marked..
- Markedet for convenience food er i hastig vækst, og det er nu, fødevareindustrien skal slå til. Forbrugerne efterspørger mad af høj kvalitet, og den skal også gerne være økologisk og tage hensyn til miljøet. Det stiller nye krav til branchen, som vi nu vil klæde godt på med nye teknologier inden for processering, emballage og tilberedning, fortæller Claus Hindborg Kristensen, projektleder på Teknologisk Institut.
Emballage med mange funktioner
Især emballagen er en vigtig del af et godt convenience-måltid, påpeger han. Den rette indpakning har to overordnede formål: At forlænge måltidets holdbarhed – og dermed mindske butikkernes madspild – samt at være visuelt appellerende, så forbrugeren får lyst til at købe måltidet med hjem.
- Emballagen skal desuden kunne håndtere et varieret behov for opvarmning af de enkelte dele i det færdige convenience-måltid, og der er øget efterspørgsel på bæredygtig indpakning. Vores specialister kan udvikle skræddersyede emballageløsninger i samarbejde med den enkelte virksomhed, siger Claus Hindborg Kristensen.
Nye udfordringer
Convenience-måltider er særligt udfordrende, fordi håndteringen af råvarer begynder hos producenten, men afsluttes hos slutbrugeren. Det stiller høje krav til råvarerne og fremstillingsprocesserne. Derudover består et convenience-måltid af forskellige komponenter, der varierer i tilberedningsgrad, for eksempel rå salat, semiforarbejdet kød og måske en dressing, nævner projektlederen.
- Det kræver en multidisciplinær tilgang at fremstille en velsmagende færdigret af høj kvalitet. Mange fagområder skal spille sammen for at opnå succes. Med afsæt i industriens behov og danske kvalitetsråvarer udvikler vi konkrete løsninger på de udfordringer, producenterne oplever i forhold til convenience food. Ud over emballage har vi særligt fokus på udvikling af metoder, der kan måle og styre kvalitet og holdbarhed samt hvordan vi kan gøre fremstillingen af færdigretterne mere energieffektive, fortæller Claus Hindborg Kristensen.
Se alle Job
- Servicetekniker til vedligehold og produktion
- Cnc operatør
- Salgskoordinator til geia food a/s i skælskør
- Produktionsmedarbejder, som kan og vil det hele
- Produktionsmedarbejdere søges til dag-, aften- eller nathold
- Teknisk sælger søges til varig teknik & miljø a/s i jylland
- Peter larsen kaffe søger en dygtig og erfaren lagermedarbejder
Forsiden lige nu
1
1
Kendt burgerkæde med nyt minus
Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen
Pizzaplaner: Skandaleramte Domino's når slet ikke sit mål
Dansk cateringkæmpe når nye højder
Euro Cater: Ja, vi leder efter en ny ejer
Rotte lukkede hotel - indehaver måtte lave 900 kuverter i fremmed køkken
Cofoco og Naturli’ går i samarbejde om færdigretter "i kokkekvalitet"
Svensk restaurant-koncept vil ud i hele Danmark
Takeaway: Wolt har fart på
Geia Food køber op igen
Gæstemangel: Gorm's Pizza skrumper
3F om sexchikane på restauranter: Der er brug for ny kultur
Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter
Madklubben-stifter hædret med pris
Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær
Fynboer laver enorme mængder andelår, hakkebøffer og kamsteg
Udvælgelse: Randers Street Food vil holde kokkeprøver før åbningen
Homemate skal levere hverdagsretter til nemlig.com
Nu kan babyer også få måltidskasser
Dagrofa napper aftale til 600 millioner fra konkurrent
Flammen satser på både take away, brunch og flere restauranter
Smørrebrødsforretning er vokset
Kokkenes Køkken scorer økologisk spisemærke nummer 3.000
Kebabmillionær køber sig ind i restaurantkæde
Skagenfood har nu en klimakasse
Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors
Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise
Madmøder skal skabe vækst og udvikling
Se alle Medlemmernes egne nyheder
GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation
Solina Denmark opruster Foodservice-forretningen
Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask - KCW
Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild
SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out
Nyt samarbejde ser på bæredygtig udnyttelse af rejeskaller
Røg i køkkenet!
Spangsberg Chokolade: Det søde logistikliv
Undgå røg i køkkenet!
Oplad din mobil direkte i bordlampen
Åben Ild i professionelle køkkener!
Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi
Julekalender: Vind chokolade med GS1
Med Havegrillen i Køkkenet
Menukasser til levering af årets nytårsmenu
Fra stregkode til RFID: Standarder gør rejsen nemmere
Få styr på dagens omsætning med Billy Regnskabsprogram
Specielt køkkenudstyr kræver specielle løsninger!
6.000 børn kan få deres madrester med hjem
Hvad er forskellen på stregkoder og tallene nedenunder?
Pease - God mad fra ærten
Har du styr på dit GTIN-varenummer?
LED Lys til emhætter - Haltons nye Kulinariske Lys
CPF - bæredygtig under tre spor
Lugtfri og effektiv ventilation til køkkener hvor pladsen er trang
Job Se alle
- Servicetekniker til vedligehold og produktion
- Cnc operatør
- Salgskoordinator til geia food a/s i skælskør
- Produktionsmedarbejder, som kan og vil det hele
- Produktionsmedarbejdere søges til dag-, aften- eller nathold
- Teknisk sælger søges til varig teknik & miljø a/s i jylland
- Peter larsen kaffe søger en dygtig og erfaren lagermedarbejder
Del artiklen.