23948sdkhjf

Danskerne vil have mere fisk i kantinen

En analyse fra Partnerskabet for fisk og skaldyr hos Landbrug & Fødevarer viser, at danskerne gerne vil spise mere fisk, og 37 pct. mener, at der bliver serveret for lidt fisk i deres kantine.

De fleste danskere ved godt, at fisk er sundt og indeholder mange gode vitaminer, mineraler og fiskeolier. Men det kniber med at leve op til Fødevarestyrelsens anbefalinger, som går på, at vi skal spise 350 g fisk om ugen. Her kan kantinen hjælpe, for hele 37 pct. mener, at der bliver serveret for lidt fisk i deres kantine.

Det er Partnerskabet for fisk og skaldyr hos Landbrug & Fødevarer, der står bag analysen. Den viser, at selv om mange kantiner tilbyder en varm fiskeret på arbejdspladsen, er der klart plads til forbedring.

Dette ses for eksempel tydeligt i Nordjylland, hvor analysen viser, at 54 pct. af kantinerne slet ikke eller i mindre grad serverer en varm fiskeret. Samme tendens ses, når det gælder fiskepålæg. Her serverer 44 pct. af de nordjyske kantiner slet ikke eller i mindre grad fiskepålæg såsom sild, fiskefrikadelle eller makrel i tomat.

Hovedstadens kantiner går derimod foran. Her serveres varm fisk og fiskepålæg i 72 pct. af kantinerne, hvilket er mere end i resten af landet.

Kantinen må gerne inspirere
Hele 45 pct. af forbrugerne mener ifølge analysen, at kantinen har en rolle i forhold til at inspirere og minde dem om at spise fisk.

- Kantinerne kan derfor med god mening fortsat arbejde på at få mere fisk på menuen – og gøre serveringen inspirerende og indbydende og italesætte sæsonens lækre fisk, fortæller chefkonsulent Lone Marie Eriksen, Partnerskabet for fisk & skaldyr, Landbrug & Fødevarer.

39 pct. mener også, at hvis kantinen tilbød dem at tage smagfulde retter med fisk med hjem til aftensmad, ville de gøre brug af det, imens 35 pct. ville benytte sig af opskrifter fra kantinen. Kantinen kan dermed have en aktiv rolle og være inspirationskilde for danskerne, når det kommer til at få fisk på middagsbordet derhjemme.

Fiskedag om onsdagen
Når det kommer til at opretholde en sund livsstil, betyder kantinens udvalg mere, end vi måske umiddelbart går og tror.

- Fisk skal være at finde i kantinerne, når det er dér, mange danskere spiser et af dagens primære måltider. Derfor har vi blandt andet i Compass Group Danmarks kantiner én fast fiskedag om ugen i næsten alle vores kantiner landet over, siger kunde- og cateringekspert Ulrik Nielsen, Compass Group, der er Operations Excellence Manager.

- Kantinerne har kompetencerne til at lave lækker fisk og til at bruge det brede udvalg af sæsonens gode fisk, uden at det behøver at være alt for avanceret.”

Spørger man de spisende gæster rundt om i kantinerne hos Compass Group, siger de fleste også, at de godt kan lide fiskedagen, som typisk er onsdag.

- Langt de fleste synes, at det er en dejlig nem måde at få fisk på. Især fordi det godt kan være lidt svært for folk selv at finde på måder at tilberede fisk på til hverdag, uddyber Ulrik Nielsen.

- Så hvis fiskeretterne, der serveres, falder i god jord hos medarbejderne, og de tilmed synes det ser overskueligt ud at tilberede, kan det være med til inspirere dem til selv at lave retten derhjemme.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Aftale med Kokkelandsholdet er guld værd for Gråsten Fjerkræ

Damhuskroen har fået ny ejer - solgt for tocifret millionbeløb

Dagrofa Foodservice forlænger aftale med hotelgigant

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Nyhedsbrev

4.797 modtager nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Cateringvirksomhed er rykket ind i forsamlingshus

Aarhus og København skal gå forrest med klimavenlig mad i kommunale køkkener

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Too Good To Go lander ny, stor aftale

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Fire køkkener nomineret til Køkkenprisen

Sushikæde på vej mod sit største underskud

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Noma genåbner som burgerbar

Her er de nye retningslinjer til restauranter, caféer og værtshuse

Kro har corona-udvidet med en pølsevogn

Nye anbefalinger åbner for landets buffeter

Kendte investorer redder to konkursramte Michelin-restauranter

Genåbnede restauranter kan få problemer med varemangel

DE: Genåbning af restauranter og cafeer kan sikre 170.000 job

Konkursramt restaurant genopstår

Flere penge til presset Joe & The Juice

Vestjysk restaurant melder udsolgt med to go-fisk

Gourmetbutik klarer sig gennem krisen med nyt koncept

Restaurant konkurs efter brand

Restauranter må stadig vente på genåbning

Webinar: Sådan kan man tackle krisen

Nordjyske måltidskasser er et hit: Markant fremgang for Skagenfood

Se alle Medlemmernes egne nyheder

De nominerede til Kantineprisen 2020 er...

Mere genanvendelse er ikke helt sort

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

Charles Christensen A/S har vundet stor rammeaftale

ANSUL Automatisk brandslukning præinstalleret fra fabrikken

Styr på kølekæden?

Kåret som Eliteleverandør 2020 til det offentlige

Gode rengøringsvaner fjerner spild af tid og ressourcer

Recirkulationsemhætte

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Nem frokostordning

Termokasser til de kommende konfirmationer og bryllupper

Tag kontrollen over uønskede bakterier med hygiejneklude som

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Højeffektiv Jet filtreringssystem til Showkøkkener

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Trækfri og Hygiejnegodkendt indblæsningsarmatur til køkkener

ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket fore

Loftsmonteret udsugningsboks

Økologien blomstrer med kØkkenprisen 2020

Har du husket lovpligtig eftersyn af dit køleanlæg?

Skal din ismaskine have en glad SMILEY?

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask

Køkkenventilationsloft med lavimpulserstatningsluft

Opbevarer du din medicin korrekt?

Send til en kollega

0.203