23948sdkhjf

Særligt køkken til kræftsyge børn sparet væk

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Frustrerede forældre er i oprør over ny madordning for kræftsyge børn på Rigshospitalet. Valget stod mellem mad eller personale, siger oversygeplejerske

Smagfulde burgere og velduftende lasagne er skiftet ud med gummi-kylling og frikadeller, der er seje som hoppebolde og fyldt med peber.

Det er ifølge Kamilla Krainer virkeligheden på Rigshospitalets kræftafdeling for børn, sengeafsnit 5054, efter at et særligt børnekøkken er sparet væk.

Kamilla Krainer fra Greve er mor til femårige Aston, der har været indlagt flere gange på afdelingen siden 2017, og hun er oprørt på vegne af sin søn og alle de andre børn på afdelingen.

- Det skærer i mit hjerte. Får kroppen mad, så virker den bedre, og det er så vigtigt for de syge børn, der har været igennem kemoterapi, at de får noget ordentlig mad og ernæring, siger Kamilla Krainer.

Læger og sygeplejersker har gang på gang understreget over for forældrene, at deres børn skal have så meget mad som muligt, forklarer hun. Men det er altså ikke tilfældet med den nye madordning, mener Kamilla Krainer.

Tidligere var der således ansat særligt personale i et børnekøkken, der ifølge Kamilla Krainer både lavede alverdens forskellige børnevenlige retter og tog imod ønsker om alt fra burger til lasagne. De tog sig også tid til at bage kager og lave smoothies med de syge børn.

Men fra 2. september har det køkken været sparet væk. I stedet kommer maden nu fra Rigshospitalets centrale køkken, der hører under Enhed for Mad og Drikke. Selvom der fortsat er personale i køkkenet til at anrette maden, har omvæltningen ifølge Kamilla Krainer fået alvorlige konsekvenser.

- Når man ser maden, så har man ikke lyst til at spise den. Det har resulteret i, at børnene ikke spiser. Jeg har dagligt set børn gå ind i køkkenet uden at komme ud med noget, de ville spise, siger Kamilla Krainer.

Hun skriver sammen med andre forældre til kræftramte børn i en lukket facebook-gruppe. TV 2 Lorry har set uddrag af korrespondancen. Flere forældre kritiserer den nye mad.

- Alle er stort set enige om, at maden her er forfærdelig. Og det er jo ikke, fordi vi er kræsne. Da der blev serveret kylling sidste gang, kunne man ikke engang tygge det. Den anden dag var der kage med mokkasmag. Hvilke børn kan lide kage med mokkasmag? spørger Kamilla Krainer, der nu mener, at det mest indbydende mad nu er de frostretter, der stadig kan findes i køkkenets fryser.

Oversygeplejerske på afdelingen, Marianne Madsen, siger til TV 2 Lorry, at køkkenet er nedlagt som en del af en besparelse.

- Vi har prioriteret, at der ikke skulle fyres læger og sygeplejersker, og så måtte vi se os om i forhold til, hvad der kunne gøres. Det er det valg, vi har stået med, siger Marianne Madsen, der dog ikke vil oplyse, hvor mange millioner besparelserne drejer sig om.

Oversygeplejersken oplyser, at forældre har henvendt sig med kritik om kedelig og smagløs mad.

Det vil Enhed for Mad og Drikke nu arbejde med at forbedre.

- Vi ved godt, at der skal justeres på menuplanerne. Vi har fået kritik, og vi tager altid kritik seriøst. Vi ønsker jo kun at skabe et godt tilbud, siger Marianne Madsen, der minder om, at Enhed for Mad og Drikke først nu skal til at lære at lave børnemenuer.

Efter en evaluering af den første måned skulle menuen nu være ændret, oplyser Marianne Madsen.

Desuden tilbyder afdelingen nu såkaldt kræsekost som eksempelvis kyllinge-nuggets, pommes frites og fiskefilleter til alle børn. Det var til at begynde med kun et ekstra tilbud til særligt ernæringstruede børn.

Kamilla Krainer er glad for, at menuen nu bliver justeret.

- Det er bare for sent, for mit barn og andre børn har jo i halvanden måned nu kun oplevet den negative effekt. Forældrene skulle have været mere med på råd, før køkkenet blev lukket ned, siger hun.

Hvad siger du til, at valget stod mellem at nedlægge køkkenet og fyre personale?

- Jeg kan ikke forstå, at der skal spares nogle af stederne. Men måske er det fint nok, at det så er køkkenet, der lukker. Det er bare en meget sørgelig konsekvens. Og det skal jo ikke betyde, at børnene skal have dårlig mad, siger Kamilla Krainer.

Oversygeplejerske Marianne Madsen fortæller, at afdelingen gjorde sig umage med at sammensætte menuen forud for den nye madordning

- Vi satte os sammen med diætister, personalet i køkkenet og Enhed for Mad og Drikke. Men det er klart, at vi skal justere. Det er vi indstillede på. Sådan er det, når man indfører noget nyt, siger Marianne Madsen.

Originalartikel: https://www.tv2lorry.dk/artikel/saerligt-koekken-til-kraeftsyge-boern-sparet-vaek-det-skaerer-i-mit-hjerte-siger-mor

Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Aftale med Kokkelandsholdet er guld værd for Gråsten Fjerkræ

Damhuskroen har fået ny ejer - solgt for tocifret millionbeløb

Dagrofa Foodservice forlænger aftale med hotelgigant

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Nyhedsbrev

4.797 modtager nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Cateringvirksomhed er rykket ind i forsamlingshus

Aarhus og København skal gå forrest med klimavenlig mad i kommunale køkkener

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Too Good To Go lander ny, stor aftale

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Fire køkkener nomineret til Køkkenprisen

Sushikæde på vej mod sit største underskud

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Noma genåbner som burgerbar

Her er de nye retningslinjer til restauranter, caféer og værtshuse

Kro har corona-udvidet med en pølsevogn

Nye anbefalinger åbner for landets buffeter

Kendte investorer redder to konkursramte Michelin-restauranter

Genåbnede restauranter kan få problemer med varemangel

DE: Genåbning af restauranter og cafeer kan sikre 170.000 job

Konkursramt restaurant genopstår

Flere penge til presset Joe & The Juice

Vestjysk restaurant melder udsolgt med to go-fisk

Gourmetbutik klarer sig gennem krisen med nyt koncept

Restaurant konkurs efter brand

Restauranter må stadig vente på genåbning

Webinar: Sådan kan man tackle krisen

Nordjyske måltidskasser er et hit: Markant fremgang for Skagenfood

Se alle Medlemmernes egne nyheder

De nominerede til Kantineprisen 2020 er...

Mere genanvendelse er ikke helt sort

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

Charles Christensen A/S har vundet stor rammeaftale

ANSUL Automatisk brandslukning præinstalleret fra fabrikken

Styr på kølekæden?

Kåret som Eliteleverandør 2020 til det offentlige

Gode rengøringsvaner fjerner spild af tid og ressourcer

Recirkulationsemhætte

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Nem frokostordning

Termokasser til de kommende konfirmationer og bryllupper

Tag kontrollen over uønskede bakterier med hygiejneklude som

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Højeffektiv Jet filtreringssystem til Showkøkkener

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Trækfri og Hygiejnegodkendt indblæsningsarmatur til køkkener

ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket fore

Loftsmonteret udsugningsboks

Økologien blomstrer med kØkkenprisen 2020

Har du husket lovpligtig eftersyn af dit køleanlæg?

Skal din ismaskine have en glad SMILEY?

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask

Køkkenventilationsloft med lavimpulserstatningsluft

Opbevarer du din medicin korrekt?

Send til en kollega

0.125