23948sdkhjf

Særligt køkken til kræftsyge børn sparet væk

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Frustrerede forældre er i oprør over ny madordning for kræftsyge børn på Rigshospitalet. Valget stod mellem mad eller personale, siger oversygeplejerske

Smagfulde burgere og velduftende lasagne er skiftet ud med gummi-kylling og frikadeller, der er seje som hoppebolde og fyldt med peber.

Det er ifølge Kamilla Krainer virkeligheden på Rigshospitalets kræftafdeling for børn, sengeafsnit 5054, efter at et særligt børnekøkken er sparet væk.

Kamilla Krainer fra Greve er mor til femårige Aston, der har været indlagt flere gange på afdelingen siden 2017, og hun er oprørt på vegne af sin søn og alle de andre børn på afdelingen.

- Det skærer i mit hjerte. Får kroppen mad, så virker den bedre, og det er så vigtigt for de syge børn, der har været igennem kemoterapi, at de får noget ordentlig mad og ernæring, siger Kamilla Krainer.

Læger og sygeplejersker har gang på gang understreget over for forældrene, at deres børn skal have så meget mad som muligt, forklarer hun. Men det er altså ikke tilfældet med den nye madordning, mener Kamilla Krainer.

Tidligere var der således ansat særligt personale i et børnekøkken, der ifølge Kamilla Krainer både lavede alverdens forskellige børnevenlige retter og tog imod ønsker om alt fra burger til lasagne. De tog sig også tid til at bage kager og lave smoothies med de syge børn.

Men fra 2. september har det køkken været sparet væk. I stedet kommer maden nu fra Rigshospitalets centrale køkken, der hører under Enhed for Mad og Drikke. Selvom der fortsat er personale i køkkenet til at anrette maden, har omvæltningen ifølge Kamilla Krainer fået alvorlige konsekvenser.

- Når man ser maden, så har man ikke lyst til at spise den. Det har resulteret i, at børnene ikke spiser. Jeg har dagligt set børn gå ind i køkkenet uden at komme ud med noget, de ville spise, siger Kamilla Krainer.

Hun skriver sammen med andre forældre til kræftramte børn i en lukket facebook-gruppe. TV 2 Lorry har set uddrag af korrespondancen. Flere forældre kritiserer den nye mad.

- Alle er stort set enige om, at maden her er forfærdelig. Og det er jo ikke, fordi vi er kræsne. Da der blev serveret kylling sidste gang, kunne man ikke engang tygge det. Den anden dag var der kage med mokkasmag. Hvilke børn kan lide kage med mokkasmag? spørger Kamilla Krainer, der nu mener, at det mest indbydende mad nu er de frostretter, der stadig kan findes i køkkenets fryser.

Oversygeplejerske på afdelingen, Marianne Madsen, siger til TV 2 Lorry, at køkkenet er nedlagt som en del af en besparelse.

- Vi har prioriteret, at der ikke skulle fyres læger og sygeplejersker, og så måtte vi se os om i forhold til, hvad der kunne gøres. Det er det valg, vi har stået med, siger Marianne Madsen, der dog ikke vil oplyse, hvor mange millioner besparelserne drejer sig om.

Oversygeplejersken oplyser, at forældre har henvendt sig med kritik om kedelig og smagløs mad.

Det vil Enhed for Mad og Drikke nu arbejde med at forbedre.

- Vi ved godt, at der skal justeres på menuplanerne. Vi har fået kritik, og vi tager altid kritik seriøst. Vi ønsker jo kun at skabe et godt tilbud, siger Marianne Madsen, der minder om, at Enhed for Mad og Drikke først nu skal til at lære at lave børnemenuer.

Efter en evaluering af den første måned skulle menuen nu være ændret, oplyser Marianne Madsen.

Desuden tilbyder afdelingen nu såkaldt kræsekost som eksempelvis kyllinge-nuggets, pommes frites og fiskefilleter til alle børn. Det var til at begynde med kun et ekstra tilbud til særligt ernæringstruede børn.

Kamilla Krainer er glad for, at menuen nu bliver justeret.

- Det er bare for sent, for mit barn og andre børn har jo i halvanden måned nu kun oplevet den negative effekt. Forældrene skulle have været mere med på råd, før køkkenet blev lukket ned, siger hun.

Hvad siger du til, at valget stod mellem at nedlægge køkkenet og fyre personale?

- Jeg kan ikke forstå, at der skal spares nogle af stederne. Men måske er det fint nok, at det så er køkkenet, der lukker. Det er bare en meget sørgelig konsekvens. Og det skal jo ikke betyde, at børnene skal have dårlig mad, siger Kamilla Krainer.

Oversygeplejerske Marianne Madsen fortæller, at afdelingen gjorde sig umage med at sammensætte menuen forud for den nye madordning

- Vi satte os sammen med diætister, personalet i køkkenet og Enhed for Mad og Drikke. Men det er klart, at vi skal justere. Det er vi indstillede på. Sådan er det, når man indfører noget nyt, siger Marianne Madsen.

Originalartikel: https://www.tv2lorry.dk/artikel/saerligt-koekken-til-kraeftsyge-boern-sparet-vaek-det-skaerer-i-mit-hjerte-siger-mor

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
1

Milliontyveri: Michelin-restaurant lænset for dyre vine

Pizzakæde vil åbne 50 nye steder

Frokostkantine har fået olympisk guldstrejf

Esbjerg Street Food klar med åbningsdag

Se videoen: Burgerkæde præsenterer muggen burger i ny reklame

Kokkelandshold sikrer første danske OL-guld nogensinde

Nyhedsbrev

4.762 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Restaurant mistede sin Michelinstjerne efter 23 år

Ægtepar med to stjerner: Vi drømmer om mere

Alchemist brager ind med to Michelinstjerner

Kommune tilbød alt for billige ostemadder

Efter voldsom shitstorm: Nye forpagtere skabte hurtigt overskud

Streetfood rykker ind i østjysk posthus

Pizzeria tilbyder også mormormad

Lokal slagter lander aftale med Coop

Kantiner og køkkener skal hædres igen

Dansk fastfoodkæde 13-doblede overskuddet

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

Nyt blodrødt regnskab fra Letz Sushi

Randers Street Food forsinket igen

McDonald's sælger for milliarder ved at levere lige til døren

Jensens Bøfhus lancerer samtalekort

Vegansk: Gorm's pizzakæde bliver osteproducent

Madhus lukket efter tre måneder

Værtspar solgte ud efter 42 år på kro

Mexicansk kæde er lukket

Forpagtere konkurs efter 30 år

Restaurant er nu børnefri

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Medejer købt ud af madservicefirma

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Se alle Medlemmernes egne nyheder

API muliggør udveksling af informationer mellem systemer

Sådan får dine kasserede tekstiler ny nytteværdi

Kan dit køkken noget særligt?

Fremtidens brugere skal kende GS1

Besøg os på Cateringmesse Nord den 26. feb.

Med få skridt kan du gøre en forskel

Forbilleder til fremtidens køkkener

Sammen mod toppen - Et portræt af kokkelandsholdet

JEROS på Euroshop 2020

Genanvendeligt designgulv i endnu flottere udgave

Fokus på madaffald fra Oslo til Frederikshavn

Datamarked opkøber dit gamle elektronik

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Cateringmesse Nord og Øst

JEROS A/S stolt sponsor for SKILLS 2020

GS1-nyhed: Miljøbilleder

Trådløs Sikkerhed

Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark  

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab

Luftrensning fra Restauranter

Luftrensning fra Restauranter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Send til en kollega

0.125