23948sdkhjf

Særligt køkken til kræftsyge børn sparet væk

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Frustrerede forældre er i oprør over ny madordning for kræftsyge børn på Rigshospitalet. Valget stod mellem mad eller personale, siger oversygeplejerske

Smagfulde burgere og velduftende lasagne er skiftet ud med gummi-kylling og frikadeller, der er seje som hoppebolde og fyldt med peber.

Det er ifølge Kamilla Krainer virkeligheden på Rigshospitalets kræftafdeling for børn, sengeafsnit 5054, efter at et særligt børnekøkken er sparet væk.

Kamilla Krainer fra Greve er mor til femårige Aston, der har været indlagt flere gange på afdelingen siden 2017, og hun er oprørt på vegne af sin søn og alle de andre børn på afdelingen.

- Det skærer i mit hjerte. Får kroppen mad, så virker den bedre, og det er så vigtigt for de syge børn, der har været igennem kemoterapi, at de får noget ordentlig mad og ernæring, siger Kamilla Krainer.

Læger og sygeplejersker har gang på gang understreget over for forældrene, at deres børn skal have så meget mad som muligt, forklarer hun. Men det er altså ikke tilfældet med den nye madordning, mener Kamilla Krainer.

Tidligere var der således ansat særligt personale i et børnekøkken, der ifølge Kamilla Krainer både lavede alverdens forskellige børnevenlige retter og tog imod ønsker om alt fra burger til lasagne. De tog sig også tid til at bage kager og lave smoothies med de syge børn.

Men fra 2. september har det køkken været sparet væk. I stedet kommer maden nu fra Rigshospitalets centrale køkken, der hører under Enhed for Mad og Drikke. Selvom der fortsat er personale i køkkenet til at anrette maden, har omvæltningen ifølge Kamilla Krainer fået alvorlige konsekvenser.

- Når man ser maden, så har man ikke lyst til at spise den. Det har resulteret i, at børnene ikke spiser. Jeg har dagligt set børn gå ind i køkkenet uden at komme ud med noget, de ville spise, siger Kamilla Krainer.

Hun skriver sammen med andre forældre til kræftramte børn i en lukket facebook-gruppe. TV 2 Lorry har set uddrag af korrespondancen. Flere forældre kritiserer den nye mad.

- Alle er stort set enige om, at maden her er forfærdelig. Og det er jo ikke, fordi vi er kræsne. Da der blev serveret kylling sidste gang, kunne man ikke engang tygge det. Den anden dag var der kage med mokkasmag. Hvilke børn kan lide kage med mokkasmag? spørger Kamilla Krainer, der nu mener, at det mest indbydende mad nu er de frostretter, der stadig kan findes i køkkenets fryser.

Oversygeplejerske på afdelingen, Marianne Madsen, siger til TV 2 Lorry, at køkkenet er nedlagt som en del af en besparelse.

- Vi har prioriteret, at der ikke skulle fyres læger og sygeplejersker, og så måtte vi se os om i forhold til, hvad der kunne gøres. Det er det valg, vi har stået med, siger Marianne Madsen, der dog ikke vil oplyse, hvor mange millioner besparelserne drejer sig om.

Oversygeplejersken oplyser, at forældre har henvendt sig med kritik om kedelig og smagløs mad.

Det vil Enhed for Mad og Drikke nu arbejde med at forbedre.

- Vi ved godt, at der skal justeres på menuplanerne. Vi har fået kritik, og vi tager altid kritik seriøst. Vi ønsker jo kun at skabe et godt tilbud, siger Marianne Madsen, der minder om, at Enhed for Mad og Drikke først nu skal til at lære at lave børnemenuer.

Efter en evaluering af den første måned skulle menuen nu være ændret, oplyser Marianne Madsen.

Desuden tilbyder afdelingen nu såkaldt kræsekost som eksempelvis kyllinge-nuggets, pommes frites og fiskefilleter til alle børn. Det var til at begynde med kun et ekstra tilbud til særligt ernæringstruede børn.

Kamilla Krainer er glad for, at menuen nu bliver justeret.

- Det er bare for sent, for mit barn og andre børn har jo i halvanden måned nu kun oplevet den negative effekt. Forældrene skulle have været mere med på råd, før køkkenet blev lukket ned, siger hun.

Hvad siger du til, at valget stod mellem at nedlægge køkkenet og fyre personale?

- Jeg kan ikke forstå, at der skal spares nogle af stederne. Men måske er det fint nok, at det så er køkkenet, der lukker. Det er bare en meget sørgelig konsekvens. Og det skal jo ikke betyde, at børnene skal have dårlig mad, siger Kamilla Krainer.

Oversygeplejerske Marianne Madsen fortæller, at afdelingen gjorde sig umage med at sammensætte menuen forud for den nye madordning

- Vi satte os sammen med diætister, personalet i køkkenet og Enhed for Mad og Drikke. Men det er klart, at vi skal justere. Det er vi indstillede på. Sådan er det, når man indfører noget nyt, siger Marianne Madsen.

Originalartikel: https://www.tv2lorry.dk/artikel/saerligt-koekken-til-kraeftsyge-boern-sparet-vaek-det-skaerer-i-mit-hjerte-siger-mor

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Gæstemangel: Gorm's Pizza skrumper

3F om sexchikane på restauranter: Der er brug for ny kultur

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Madklubben-stifter hædret med pris

Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær

Fynboer laver enorme mængder andelår, hakkebøffer og kamsteg

Nyhedsbrev

4.678 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Udvælgelse: Randers Street Food vil holde kokkeprøver før åbningen

Homemate skal levere hverdagsretter til nemlig.com

Nu kan babyer også få måltidskasser

Dagrofa napper aftale til 600 millioner fra konkurrent

Flammen satser på både take away, brunch og flere restauranter

Smørrebrødsforretning er vokset

Kokkenes Køkken scorer økologisk spisemærke nummer 3.000

Kebabmillionær køber sig ind i restaurantkæde

- Jensens Bøfhus var to minutter fra konkurs

Skagenfood har nu en klimakasse

Color Line lukker køkken: 18 mister jobbet

Restauratørers indtjening daler dramatisk

MåltidsBoxen snart klar med nyt storkøkken

Opkøb: Falengreen opruster på convenience

Danskerne vil have mere fisk i kantinen

Madklubben-ejer vil have landsdækkende pizzakæde

Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors

Oprør over kantine hos fragt-gigant: "Det er uegnet og uhumsk"

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Madmøder skal skabe vækst og udvikling

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Med Havegrillen i Køkkenet

Menukasser til levering af årets nytårsmenu

Fra stregkode til RFID: Standarder gør rejsen nemmere

Få styr på dagens omsætning med Billy Regnskabsprogram

Specielt køkkenudstyr kræver specielle løsninger!

6.000 børn kan få deres madrester med hjem

Hvad er forskellen på stregkoder og tallene nedenunder?

Pease - God mad fra ærten

Har du styr på dit GTIN-varenummer?

LED Lys til emhætter - Haltons nye Kulinariske Lys

CPF - bæredygtig under tre spor

Lugtfri og effektiv ventilation til køkkener hvor pladsen er trang

Nyt koncept: Fokus på resterne giver mindre madspild og bedre økonomi i køkkenet

(Plast)affald i havet – de rigtige løsninger er det vigtigste

Fuldautomatisk ventilationssystem til køkkener - HALTON M.A.R.V.E.L.

Optimeret forsyningskæde hos Retail Partner

ANUGA messe 5.-9. okt. Köln

Bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter i branchen

Vær med til at fejre lanceringen af DTU Learn for Life

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknolo...

Send til en kollega

0.12