23948sdkhjf

Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Det var ikke kun østersknivene og champagnesablerne, som var skarpe Nykøbing Mors.

Det var vinderne også, som nu kan kalde sig danmarksmestre efter at have dystet blandt landets bedste indenfor disciplinerne: østersåbning, champagnesabling og østersgastronomi.

Kåringerne satte punktum for en dag fyldt med limfjordslækkerier og oplevelser for publikum, da der for tiende gang var Østers- og Muslingepremiere på havnen i Nykøbing Mors, hvor det fejres, at sæsonen for skaldyr begynder.

Publikum kunne smage retter med skaldyr og nyde synet af nogle af landets bedste og meste kreative kokke og topfokuserede tjenere, der dystede om mesterskaberne.

Danmarksmestre fundet
Det var anden gang, at der blev afholdt danmarksmesterskaberne i østersgastronomi, hvor otte kreative kokketeams imponerede både dommere og gæster. Konkurrencen var intens, men til sidst var det Årets Kok 2019, Kristoffer Ringsing fra Restaurant B-Spis i Næstved, der kunne tage mesterskabet med hjem.

Bedst med champagnesablen var Charlotte Heiselberg fra Tholstrup i København, hvis sikre greb og rolige hånd sikrede hende titlen som vinder af champagnesabling 2019.

Mester i østersåbning for ottende gang
DM i østersåbning senior blev blev en ren gyser. Efter tætte indledende heats kunne den ottedobbelte danmarksmester, Jesper Knudsen, endelig hæve trofæet efter at have slået Henrik Axelsen fra Aarhus Tech med ganske få hundrededele af et sekund i finalen.

Finalen var så tæt, at dommerne måtte bruge næsten en halv time ekstra til at vurdere kvaliteten af de åbnede østers, før de kunne udpege den endelige vinder.

Jesper Knudsen vandt samlet, efter at bonus- og strafpoint var fordelt, men blev slået på tid af Henrik Axelsen, der åbnede de 30 østers på 2.34 minutter - ganske få hundrededele bedre end Jesper Knudsen.

Danmarksmesteren i østersåbning junior blev Jesper Madsen fra Anlægspavillionen i Holstebro. Junior-tiltaget begyndte sidste år og er skabt for at sikre en naturlig fødekæde op til seniorrækken og øge interessen for de yngre deltagere.

Det anslås at små 3.000 mennesker gæstede havnen i Nykøbing denne lørdag. Næste års Østers- og Muslingepremiere afholdes den 10. oktober 2020 i Nykøbing Mors.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Gæstemangel: Gorm's Pizza skrumper

3F om sexchikane på restauranter: Der er brug for ny kultur

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Madklubben-stifter hædret med pris

Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær

Fynboer laver enorme mængder andelår, hakkebøffer og kamsteg

Nyhedsbrev

4.678 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Udvælgelse: Randers Street Food vil holde kokkeprøver før åbningen

Homemate skal levere hverdagsretter til nemlig.com

Nu kan babyer også få måltidskasser

Dagrofa napper aftale til 600 millioner fra konkurrent

Flammen satser på både take away, brunch og flere restauranter

Smørrebrødsforretning er vokset

Kokkenes Køkken scorer økologisk spisemærke nummer 3.000

Kebabmillionær køber sig ind i restaurantkæde

- Jensens Bøfhus var to minutter fra konkurs

Skagenfood har nu en klimakasse

Color Line lukker køkken: 18 mister jobbet

Restauratørers indtjening daler dramatisk

MåltidsBoxen snart klar med nyt storkøkken

Opkøb: Falengreen opruster på convenience

Danskerne vil have mere fisk i kantinen

Madklubben-ejer vil have landsdækkende pizzakæde

Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors

Oprør over kantine hos fragt-gigant: "Det er uegnet og uhumsk"

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Madmøder skal skabe vækst og udvikling

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Med Havegrillen i Køkkenet

Menukasser til levering af årets nytårsmenu

Fra stregkode til RFID: Standarder gør rejsen nemmere

Få styr på dagens omsætning med Billy Regnskabsprogram

Specielt køkkenudstyr kræver specielle løsninger!

6.000 børn kan få deres madrester med hjem

Hvad er forskellen på stregkoder og tallene nedenunder?

Pease - God mad fra ærten

Har du styr på dit GTIN-varenummer?

LED Lys til emhætter - Haltons nye Kulinariske Lys

CPF - bæredygtig under tre spor

Lugtfri og effektiv ventilation til køkkener hvor pladsen er trang

Nyt koncept: Fokus på resterne giver mindre madspild og bedre økonomi i køkkenet

(Plast)affald i havet – de rigtige løsninger er det vigtigste

Fuldautomatisk ventilationssystem til køkkener - HALTON M.A.R.V.E.L.

Optimeret forsyningskæde hos Retail Partner

ANUGA messe 5.-9. okt. Köln

Bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter i branchen

Vær med til at fejre lanceringen af DTU Learn for Life

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknolo...

Send til en kollega

0.127