23948sdkhjf

Omdiskuteret historisk kro søger ny forpagter

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Inger og Luigi Pillon, som har forpagtet Kalø Slotskro siden 2001, vil ikke mere. Derfor søger Naturstyrelsen nu ny forpagter.

Kunne det friste med en ikonisk kro i naturskønne omgivelser med dertilhørende ishus?

Det kan i hvert fald blive virkeligheden for den rette.

Netop nu søger Naturstyrelsen nemlig ny forpagter til den mere end halvtreds år gamle Kalø Slotskro. Det skriver TV2 Østjylland.

Årsagen er, at de nuværende forpagtere, Inger og Luigi Pillon, ikke længere ønsker at stå i spidsen for kroen.

- Jeg holder nu, fordi jeg har en alder, hvor det er passende at holde. Vi har jo haft lyst til at fortsætte, hvis vi kunne holde til det, men det kan vi ikke, siger Luigi Pillon til Tv2 Østjylland.

Udover en trykkende alder, er der også andet til grund for deres beslutning om at slutte deres kro-eventyr, der har varet ved i 18 år.

Kroens fremtid har nemlig i en lang periode været usikker, efter byrådet i Syddjurs Kommune efter længere tids debat tilbage i juni vedtog en lokalplan, der gør det muligt at rive Kalø Slotskro ned til fordel for et nyt velkomstcenter for Nationalpark Mols Bjerge.

- Jeg føler altid, jeg har været en lus mellem to negle, men jeg har aldrig været en del af det slagsmål, om kroen skulle rives ned eller ej, siger Luigi Pillon.

Der har i mange år været stor debat om en eventuelt nedrivning af Kalø Slotskro. Og det er netop den debat, Luigi Pillon tilskriver, at han og konen nu er udkørte.

- Det er et problem, når du skal ansætte en kok, at man ikke ved, hvor lang tid man kan tilbyde dem et job, så vi kan ikke finde kompetent personale, siger forpagteren og fortsætter:

- Så de sidste fem år har vi været i gang fra klokken fem eller seks om morgenen til ti om aftenen, og det kan vi ikke holde til.

Lokalplanen om at rive kroen ned, betyder også, at en ny forpagter vil skulle være forberedt på ændringer undervejs. Forpagtningsperioden lyder på fem år, men det er ikke sikkert, kroen står så længe.

- Såfremt Besøgscenter Mols Bjerge etableres i forpagtningsperioden, ønskes kontrakten videreført i Besøgscenterets restaurant, står der på Naturstyrelsens hjemmeside.

Turbulente tider for den ikoniske slotkro har også betydet, at en gruppe borgere gennem længere tid har kæmpet for at bevare den gamle kro.

Med Facebookgruppen "Bevar Kalø Slotkro" er det blandt andet lykkedes at samle 6.000 underskrifter mod nedrivningen af Kalø Slotskro.

Et af gruppens medlemmer ser det som positivt, at Naturstyrelsen vælger at søge efter en ny forpagter, selvom forholdet til Inger og Luigi Pillon altid har været noget helt særligt.

- For hver dag, der går, og nedrivningen bliver udsat, det er en sejr, siger Linda Mikkelsen til TV2 Østjylland.

Originalartikel: tv2ostjylland.dk/artikel/efter-debat-om-ikonisk-slotskro-nu-kan-den-blive-din

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fynboer laver enorme mængder andelår, hakkebøffer og kamsteg

Udvælgelse: Randers Street Food vil holde kokkeprøver før åbningen

Homemate skal levere hverdagsretter til nemlig.com

Nu kan babyer også få måltidskasser

Dagrofa napper aftale til 600 millioner fra konkurrent

Flammen satser på både take away, brunch og flere restauranter

Nyhedsbrev

4.679 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Smørrebrødsforretning er vokset

Kokkenes Køkken scorer økologisk spisemærke nummer 3.000

Kebabmillionær køber sig ind i restaurantkæde

- Jensens Bøfhus var to minutter fra konkurs

Skagenfood har nu en klimakasse

Color Line lukker køkken: 18 mister jobbet

Restauratørers indtjening daler dramatisk

MåltidsBoxen snart klar med nyt storkøkken

Opkøb: Falengreen opruster på convenience

Danskerne vil have mere fisk i kantinen

Madklubben-ejer vil have landsdækkende pizzakæde

Oprør over kantine hos fragt-gigant: "Det er uegnet og uhumsk"

Særligt køkken til kræftsyge børn sparet væk

Region garanterer for Fælleskøkkenets fremtid

Københavnsk streetfood-kæde konkurs – og i gang igen

Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Madmøder skal skabe vækst og udvikling

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Med Havegrillen i Køkkenet

Menukasser til levering af årets nytårsmenu

Fra stregkode til RFID: Standarder gør rejsen nemmere

Få styr på dagens omsætning med Billy Regnskabsprogram

Specielt køkkenudstyr kræver specielle løsninger!

6.000 børn kan få deres madrester med hjem

Hvad er forskellen på stregkoder og tallene nedenunder?

Pease - God mad fra ærten

Har du styr på dit GTIN-varenummer?

LED Lys til emhætter - Haltons nye Kulinariske Lys

CPF - bæredygtig under tre spor

Lugtfri og effektiv ventilation til køkkener hvor pladsen er trang

Nyt koncept: Fokus på resterne giver mindre madspild og bedre økonomi i køkkenet

(Plast)affald i havet – de rigtige løsninger er det vigtigste

Fuldautomatisk ventilationssystem til køkkener - HALTON M.A.R.V.E.L.

Optimeret forsyningskæde hos Retail Partner

ANUGA messe 5.-9. okt. Köln

Bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter i branchen

Vær med til at fejre lanceringen af DTU Learn for Life

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknolo...

Invitation til samskabelsesworkshop

BioSan Nordic er hovedsponsor for Dansk Rengøringsmesse 2019

Send til en kollega

0.117