23948sdkhjf

Offentlige øko-køkkener fik roser for at sætte målgruppen i centrum

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Glæden var stor blandt de fire vindere, der forleden blev kåret som årets vindere af prisen De Økologiske Køkkenroser 2019.

Prisen blev i år uddelt for syvende gang. Den gives til de offentlige køkkener, der gør en ekstra indsats for at øge andelen af økologiske råvarer, men som også tænker de økologiske principper ind i køkkenet og ud til den spisende.

Med De Økologiske Køkkenroser hylder Landbrug & Fødevarer sammen med juryen – bestående af repræsentanter for FOA, 3F og Kost- & Ernæringsforbundet – de fagfolk, der har stærke holdninger til råvarer, fokus på sæson, mindre madspild, kvalitet – og selvfølgelig økologi. konstaterer arrangørerne i en pressemeddelelse.

- De offentlige køkkener stod for 42 procent af de økologiske indkøb i foodservice i 2018. Det er en stigning på 12 procent i forhold til 2017. Med De Økologiske Køkkenroser giver vi et skulderklap til de madprofessionelle, der går forrest i den økologiske omlægning – for det fortjener de,
siger Mette Jasper Gammicchia, der er afdelingschef for afsætning, ernæring og markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer.

Juryen har i år oplevet et øget fokus blandt køkkenpersonalet på, hvem de tilbereder mad til. Jurymedlem og næstformand i Kost- & Ernæringsforbundet Michael Allerup Nielsen siger:

- Igen i år har vi mødt engagerende chefer og medarbejdere, der sætter dét at tilberede mad til deres målgruppe i centrum. Fælles for årets vindere er nemlig, at de præsterer særligt godt, når det kommer til madhåndværk, sæsonens råvarer, smag og æstetik i måltidet. Alt sammen med deres konkrete målgruppe for øje.

- Vi har mødt så mange engagerende madhåndværkere på vores jurybesøg. Og jeg bliver glad helt ind i hjertet, når jeg møder de her gode madambassadører. Fælles for dem alle er, at økologien har været udgangspunktet for deres vej til solidt, fagligt håndværk, tilføjer Michael Allerup.

Vinder i kategorien Skoler og uddannelsessteder blev Sct. Jørgens Skole, Roskilde.

- Det er helt vildt stort at vinde den her pris. Jeg har sat min egen målsætning om, at jeg skal nå ud til 25 procent af eleverne med den mad, jeg laver. Og det kunne jeg helt sikkert ikke opnå, hvis ikke det var for den opbakning, jeg oplever fra både forældre, elever og skolens ledelse, siger skolens Sisse Sejer.

Plejecenter Skjulhøjgård, København, vandt i kategorien Plejehjem med lokale produktionskøkkener eller levebo-miljøer. Herfra siger Jeanett Egmose Nutzhorn Larsen:

- Jeg er helt ufatteligt glad for at vinde prisen. Jeg har været meget spændt på at se, om juryen kunne se, hvor meget vi gør for beboerne. Det betyder rigtig meget for mig, at det skinner igennem.

Horsens Sygehus, vandt i kategorien Central- og hospitalskøkkener.

- Jeg er utrolig stolt og glad – både på mine egne og på mine medarbejderes vegne. Vi er alle meget tæt på patienterne i hverdagen, og det betyder, at vi har mulighed for at lytte til dem og se, hvad det er for noget mad, de bedst kan lide. Det betyder meget, konstaterer sygehuskøkkenets Kirsten Knudsen.

Udflytterbørnehave Kong Tumle i Søborg vandt i kategorien Daginstitutioner, mad til børn og unge.

- Jeg er meget overrasket og meget, meget glad. Jeg synes, at det er vigtigt at inddrage børnene i arbejdet med at lave maden. Og på den måde kommer de både til at hjælpe med at stege og brase, og dét, at børnene har været med til at lave maden, hjælper, når de skal prøve at smage på noget, de ikke har fået før, siger børnehavens Selina Grumstrup.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Kokkelandshold sikrer første danske OL-guld nogensinde

Se videoen: Burgerkæde præsenterer muggen burger i ny reklame

Restaurant mistede sin Michelinstjerne efter 23 år

Ægtepar med to stjerner: Vi drømmer om mere

Alchemist brager ind med to Michelinstjerner

Kommune tilbød alt for billige ostemadder

Nyhedsbrev

4.755 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Efter voldsom shitstorm: Nye forpagtere skabte hurtigt overskud

Streetfood rykker ind i østjysk posthus

Pizzeria tilbyder også mormormad

Lokal slagter lander aftale med Coop

Kantiner og køkkener skal hædres igen

Dansk fastfoodkæde 13-doblede overskuddet

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

Nyt blodrødt regnskab fra Letz Sushi

Randers Street Food forsinket igen

McDonald's sælger for milliarder ved at levere lige til døren

Jensens Bøfhus lancerer samtalekort

Vegansk: Gorm's pizzakæde bliver osteproducent

Madhus lukket efter tre måneder

Værtspar solgte ud efter 42 år på kro

Frit valg: Sygehuskøkkener skærer ned

Mexicansk kæde er lukket

Forpagtere konkurs efter 30 år

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Restaurant er nu børnefri

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Medejer købt ud af madservicefirma

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Besøg os på Cateringmesse Nord den 26. feb.

Med få skridt kan du gøre en forskel

Forbilleder til fremtidens køkkener

Sammen mod toppen - Et portræt af kokkelandsholdet

JEROS på Euroshop 2020

Genanvendeligt designgulv i endnu flottere udgave

Fokus på madaffald fra Oslo til Frederikshavn

Datamarked opkøber dit gamle elektronik

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Cateringmesse Nord og Øst

JEROS A/S stolt sponsor for SKILLS 2020

GS1-nyhed: Miljøbilleder

Trådløs Sikkerhed

Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark  

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab

Luftrensning fra Restauranter

Luftrensning fra Restauranter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Solina Denmark opruster Foodservice-forretningen

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask - KCW

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Send til en kollega

0.141