23948sdkhjf

Hospitalskøkken giver overskudsmad til hjemløse

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Overskydende frikadeller, sandwich og salater skal ikke længere i skraldespanden i køkkenet på Bispebjerg Hospital. I stedet vil det blive serveret for lokale hjemløse.

I en travl hverdag i et stort køkken er der ofte overskydende mad, når de mange patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har stillet appetitten – også selv om der altid er fokus på at mindske madspildet. Derfor har køkkenet på hospitalet indgået en aftale med Morgencafé for hjemløse i Nordvest, så deres brugere kan få maden i stedet, fortæller Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

- Vi har hver dag en smule overskydende mad – det kan ganske enkelt ikke undgås i et køkken af vores størrelse. Så det er sund fornuft at se, om ikke der er nogen i lokalområdet, der kan få gavn af det, og det er der heldigvis. Det er meget bedre at se maden blive spist, end at skulle smide den ud, siger Michael Allerup, enhedschef og madhåndværker på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

Henter og bringer selv
Den nye ordning betyder, det lokale værested for hjemløse to gange om ugen henter den overskydende mad fra køkkenet på Bispebjerg Hospital. Det kan for eksempel være mad på køl eller frost, men også andre overskudsvarer.

- Vores brugere er ikke et sted i livet, hvor de har mulighed for at prioritere et godt og sundt måltid mad – derfor har det enorm betydning for både deres fysiske og psykiske velvære, at vi nu kan få sund velsmagende mad fra Bispebjerg Hospital helt gratis. Det kommer med garanti til at gøre en forskel for de mennesker, der spiser det, siger Michael Espensen, leder af morgencaféen for hjemløse.

Da morgencaféen selv henter maden og bringer emballagen tilbage rengjort, koster det ikke hospitalet en krone.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Madmøder skal skabe vækst og udvikling

Omdiskuteret historisk kro søger ny forpagter

Bon Appetit Group lander øko-ordre hos SAS

Arla vil sætte dansk gastronomi på verdenskortet

Nyt madhus satser på madpakker

Nyhedsbrev

Tomex med overskud for 31. år i træk

Jysk cateringfirma flytter til større lokaler

Tyskere vil snige sig ind på danske måltidskasser

Meyers på kantineopkøb

Offentlige øko-køkkener fik roser for at sætte målgruppen i centrum

Hospitalskøkken giver overskudsmad til hjemløse

Færdigretter: Firma er vokset fra 2 til 28 ansatte

Her er vinderen af Kantineprisen 2019

Too Good To Go udvider webshop

Skruer op for online-sortimentet og flytter til et større lager.

Stjernekok har nu magten over Noma

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Makkerpar vil åbne 25 nye mexicanske restauranter

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

Køkkenleder: Vi vægter klimaet, men hensynet til borgeren tæller mest

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Cofoco-ejer køber sig ind i kendt kaffekæde

McDonald's klar med ny direktør

Stor stigning i økologisalg til foodservice

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Lars Seier har købt en kendt café

Kommune fyrer privat leverandør af ældremad

Geranium-kok tog første skridt mod plads ved kokke-VM

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

CPF - bæredygtig under tre spor

Lugtfri og effektiv ventilation til køkkener hvor pladsen er trang

Nyt koncept: Fokus på resterne giver mindre madspild og bedre økonomi i køkkenet

(Plast)affald i havet – de rigtige løsninger er det vigtigste

Fuldautomatisk ventilationssystem til køkkener - HALTON M.A.R.V.E.L.

Optimeret forsyningskæde hos Retail Partner

ANUGA messe 5.-9. okt. Köln

Bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter i branchen

Vær med til at fejre lanceringen af DTU Learn for Life

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknologier?

Invitation til samskabelsesworkshop

BioSan Nordic er hovedsponsor for Dansk Rengøringsmesse 2019

Velkommen til Matas

Ny rørledning på plads – fremover får dobbelt så mange husstande i Løsning varme fra Daka

Kom bakterier og sporer til livs

JEROS A/S deltager på Südback 2019

En tro kopi?

Blockchain for Fødevare SMV´er

Hygiejnisk design handler også om fødevaresikkerhed, mikrobiologi - og hvordan udstyr rengøres!

JEROS A/S er som eneste fynske finalist med i dysten om Akademikerprisen 2019

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år.

Det travle køkken…

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Send til en kollega

0.139