23948sdkhjf

Hospitalskøkken giver overskudsmad til hjemløse

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Overskydende frikadeller, sandwich og salater skal ikke længere i skraldespanden i køkkenet på Bispebjerg Hospital. I stedet vil det blive serveret for lokale hjemløse.

I en travl hverdag i et stort køkken er der ofte overskydende mad, når de mange patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har stillet appetitten – også selv om der altid er fokus på at mindske madspildet. Derfor har køkkenet på hospitalet indgået en aftale med Morgencafé for hjemløse i Nordvest, så deres brugere kan få maden i stedet, fortæller Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

- Vi har hver dag en smule overskydende mad – det kan ganske enkelt ikke undgås i et køkken af vores størrelse. Så det er sund fornuft at se, om ikke der er nogen i lokalområdet, der kan få gavn af det, og det er der heldigvis. Det er meget bedre at se maden blive spist, end at skulle smide den ud, siger Michael Allerup, enhedschef og madhåndværker på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

Henter og bringer selv
Den nye ordning betyder, det lokale værested for hjemløse to gange om ugen henter den overskydende mad fra køkkenet på Bispebjerg Hospital. Det kan for eksempel være mad på køl eller frost, men også andre overskudsvarer.

- Vores brugere er ikke et sted i livet, hvor de har mulighed for at prioritere et godt og sundt måltid mad – derfor har det enorm betydning for både deres fysiske og psykiske velvære, at vi nu kan få sund velsmagende mad fra Bispebjerg Hospital helt gratis. Det kommer med garanti til at gøre en forskel for de mennesker, der spiser det, siger Michael Espensen, leder af morgencaféen for hjemløse.

Da morgencaféen selv henter maden og bringer emballagen tilbage rengjort, koster det ikke hospitalet en krone.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Esbjerg Street Food klar med åbningsdag

Kokkelandshold sikrer første danske OL-guld nogensinde

Se videoen: Burgerkæde præsenterer muggen burger i ny reklame

Restaurant mistede sin Michelinstjerne efter 23 år

Ægtepar med to stjerner: Vi drømmer om mere

Alchemist brager ind med to Michelinstjerner

Nyhedsbrev

4.756 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Kommune tilbød alt for billige ostemadder

Efter voldsom shitstorm: Nye forpagtere skabte hurtigt overskud

Streetfood rykker ind i østjysk posthus

Pizzeria tilbyder også mormormad

Lokal slagter lander aftale med Coop

Kantiner og køkkener skal hædres igen

Dansk fastfoodkæde 13-doblede overskuddet

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

Nyt blodrødt regnskab fra Letz Sushi

Randers Street Food forsinket igen

McDonald's sælger for milliarder ved at levere lige til døren

Jensens Bøfhus lancerer samtalekort

Vegansk: Gorm's pizzakæde bliver osteproducent

Madhus lukket efter tre måneder

Værtspar solgte ud efter 42 år på kro

Frit valg: Sygehuskøkkener skærer ned

Mexicansk kæde er lukket

Forpagtere konkurs efter 30 år

Restaurant er nu børnefri

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Medejer købt ud af madservicefirma

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fremtidens brugere skal kende GS1

Besøg os på Cateringmesse Nord den 26. feb.

Med få skridt kan du gøre en forskel

Forbilleder til fremtidens køkkener

Sammen mod toppen - Et portræt af kokkelandsholdet

JEROS på Euroshop 2020

Genanvendeligt designgulv i endnu flottere udgave

Fokus på madaffald fra Oslo til Frederikshavn

Datamarked opkøber dit gamle elektronik

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Cateringmesse Nord og Øst

JEROS A/S stolt sponsor for SKILLS 2020

GS1-nyhed: Miljøbilleder

Trådløs Sikkerhed

Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark  

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab

Luftrensning fra Restauranter

Luftrensning fra Restauranter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Solina Denmark opruster Foodservice-forretningen

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask - KCW

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

Send til en kollega

0.11