23948sdkhjf

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Skaden er ikke stor nok til, at politiet vil forfølge sagen

En restaurantejer i Ebeltoft slipper ustraffet fra at have langet sin ansatte en lussing og klemt hendes arm.

Det er konklusion efter anklagemyndigheden i Østjyllands Politi har besluttet at frafalde tiltalen mod ejeren af restaurant “Hos Molboerne” i Ebeltoft.

Det skriver Fagbladet 3F.

Han blev i juli politianmeldt for vold mod tjener Dorte Pedersen, efter han stak hende en lussing og tog fat i hendes arm, så hun gik ned i knæ. Et forhold, som restaurantejeren, Troels Ammitzbøll Rasmussen, har erkendt over for politiet.

Østjyllands Politi begrunder tiltalefrafaldet med, at restaurantejer Troels Ammitsbøl Rasmussen, har erkendt sig skyldig og at der ikke er sket nogen “betydelig skade”.

Den forklaring gør formand i 3F Djursland Joan Brøgger målløs:

- Politiet mener ikke, at der er nogen mén. Det beskytter i hvert fald ikke en lønmodtager på arbejdspladsen, hvis politiet har den holdning.

- Der er ikke nogen tvivl om, at det her vil påvirke Dorte i hendes arbejdsliv. Det er aldrig morsomt at blive udsat for vold, siger hun til fagbladet.

Tjener Dorte Pedersen ønsker ikke at kommentere politiets beslutning.

Anklagemyndigheden vil ikke udtale sig om den specifikke sag, men advokaturchef Morten Holm forklarer, at et tiltalefrafald sker efter en juridisk vurdering i den konkrete sag, og om forholdet er på et “niveau”, hvor man vil gennemføre en straffesag.

- I nogle tilfælde vil man sige, at det her er så begrænset, at man undlader at føre en sag i retten, siger han og påpeger, at forholdet vil stå opført på den skyldiges straffeattest og at et tiltalefrafald også kan betragtes som en “advarsel”.

- Hvis der så kommer noget nyt, kan det blive inddraget i den sag.

Lussing og fastholdelse skete 12. juli, efter Dorte Pedersen bad ejeren af Hos Molboerne om at holde den gode tone, da han krævede, at hun skulle gøre, som han gav ordre til.

Bagefter gik hun ud på toilettet, tog billeder og tog hjem fra sin arbejdsplads. På 3F’s opfordring toghun på skadestuen om aftenen, og ugen efter meldte hun det til politiet.

- Jeg har arbejdet i faget, siden jeg var 19 år både som tjener, køkkenassistent og bartender. Jeg er vant til at håndtere lidt af hvert. Men jeg har aldrig oplevet noget, som det her, fortalte Dorte Pedersen dengang.

Samme dag besøgte Arbejdstilsynet restauranten, hvilket resulterede i et strakspåbud, hvor restauranten blev påbudt ikke at have en ungarbejder i opvasken, og et påbud, hvor restaurant blev påbudt ikke at anvende maskinopvask med klor.

Det har ikke været muligt for Fagbladet 3F at få en kommentar fra restaurantejer Troels Ammitsbøl Rasmussen, eller bestyreren af Hos Molboerne, hans far Poul Jørgen Rasmussen.

Mere om: arbejdsforhold
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Omdiskuteret historisk kro søger ny forpagter

Madmøder skal skabe vækst og udvikling

Bon Appetit Group lander øko-ordre hos SAS

Arla vil sætte dansk gastronomi på verdenskortet

Nyt madhus satser på madpakker

Nyhedsbrev

Tomex med overskud for 31. år i træk

Jysk cateringfirma flytter til større lokaler

Tyskere vil snige sig ind på danske måltidskasser

Meyers på kantineopkøb

Offentlige øko-køkkener fik roser for at sætte målgruppen i centrum

Hospitalskøkken giver overskudsmad til hjemløse

Færdigretter: Firma er vokset fra 2 til 28 ansatte

Her er vinderen af Kantineprisen 2019

Too Good To Go udvider webshop

Skruer op for online-sortimentet og flytter til et større lager.

Stjernekok har nu magten over Noma

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Makkerpar vil åbne 25 nye mexicanske restauranter

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

Køkkenleder: Vi vægter klimaet, men hensynet til borgeren tæller mest

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Cofoco-ejer køber sig ind i kendt kaffekæde

McDonald's klar med ny direktør

Stor stigning i økologisalg til foodservice

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Lars Seier har købt en kendt café

Kommune fyrer privat leverandør af ældremad

Geranium-kok tog første skridt mod plads ved kokke-VM

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

CPF - bæredygtig under tre spor

Lugtfri og effektiv ventilation til køkkener hvor pladsen er trang

Nyt koncept: Fokus på resterne giver mindre madspild og bedre økonomi i køkkenet

(Plast)affald i havet – de rigtige løsninger er det vigtigste

Fuldautomatisk ventilationssystem til køkkener - HALTON M.A.R.V.E.L.

Optimeret forsyningskæde hos Retail Partner

ANUGA messe 5.-9. okt. Köln

Bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter i branchen

Vær med til at fejre lanceringen af DTU Learn for Life

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknologier?

Invitation til samskabelsesworkshop

BioSan Nordic er hovedsponsor for Dansk Rengøringsmesse 2019

Velkommen til Matas

Ny rørledning på plads – fremover får dobbelt så mange husstande i Løsning varme fra Daka

Kom bakterier og sporer til livs

JEROS A/S deltager på Südback 2019

En tro kopi?

Blockchain for Fødevare SMV´er

Hygiejnisk design handler også om fødevaresikkerhed, mikrobiologi - og hvordan udstyr rengøres!

JEROS A/S er som eneste fynske finalist med i dysten om Akademikerprisen 2019

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år.

Det travle køkken…

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Send til en kollega

0.16