23948sdkhjf

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Skaden er ikke stor nok til, at politiet vil forfølge sagen

En restaurantejer i Ebeltoft slipper ustraffet fra at have langet sin ansatte en lussing og klemt hendes arm.

Det er konklusion efter anklagemyndigheden i Østjyllands Politi har besluttet at frafalde tiltalen mod ejeren af restaurant “Hos Molboerne” i Ebeltoft.

Det skriver Fagbladet 3F.

Han blev i juli politianmeldt for vold mod tjener Dorte Pedersen, efter han stak hende en lussing og tog fat i hendes arm, så hun gik ned i knæ. Et forhold, som restaurantejeren, Troels Ammitzbøll Rasmussen, har erkendt over for politiet.

Østjyllands Politi begrunder tiltalefrafaldet med, at restaurantejer Troels Ammitsbøl Rasmussen, har erkendt sig skyldig og at der ikke er sket nogen “betydelig skade”.

Den forklaring gør formand i 3F Djursland Joan Brøgger målløs:

- Politiet mener ikke, at der er nogen mén. Det beskytter i hvert fald ikke en lønmodtager på arbejdspladsen, hvis politiet har den holdning.

- Der er ikke nogen tvivl om, at det her vil påvirke Dorte i hendes arbejdsliv. Det er aldrig morsomt at blive udsat for vold, siger hun til fagbladet.

Tjener Dorte Pedersen ønsker ikke at kommentere politiets beslutning.

Anklagemyndigheden vil ikke udtale sig om den specifikke sag, men advokaturchef Morten Holm forklarer, at et tiltalefrafald sker efter en juridisk vurdering i den konkrete sag, og om forholdet er på et “niveau”, hvor man vil gennemføre en straffesag.

- I nogle tilfælde vil man sige, at det her er så begrænset, at man undlader at føre en sag i retten, siger han og påpeger, at forholdet vil stå opført på den skyldiges straffeattest og at et tiltalefrafald også kan betragtes som en “advarsel”.

- Hvis der så kommer noget nyt, kan det blive inddraget i den sag.

Lussing og fastholdelse skete 12. juli, efter Dorte Pedersen bad ejeren af Hos Molboerne om at holde den gode tone, da han krævede, at hun skulle gøre, som han gav ordre til.

Bagefter gik hun ud på toilettet, tog billeder og tog hjem fra sin arbejdsplads. På 3F’s opfordring toghun på skadestuen om aftenen, og ugen efter meldte hun det til politiet.

- Jeg har arbejdet i faget, siden jeg var 19 år både som tjener, køkkenassistent og bartender. Jeg er vant til at håndtere lidt af hvert. Men jeg har aldrig oplevet noget, som det her, fortalte Dorte Pedersen dengang.

Samme dag besøgte Arbejdstilsynet restauranten, hvilket resulterede i et strakspåbud, hvor restauranten blev påbudt ikke at have en ungarbejder i opvasken, og et påbud, hvor restaurant blev påbudt ikke at anvende maskinopvask med klor.

Det har ikke været muligt for Fagbladet 3F at få en kommentar fra restaurantejer Troels Ammitsbøl Rasmussen, eller bestyreren af Hos Molboerne, hans far Poul Jørgen Rasmussen.

Mere om: arbejdsforhold
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Tre plantedrenge har hul igennem til Coop

Falengreen køber sig til mere convenience

Horesta støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt kinesiske beløbskokke

De vil gerne ansættes på beløbsordningen, men så arbejde mange flere timer.

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

Nyhedsbrev

4.671 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

Glæde og kritik hos Horesta: Lettere adgang til arbejdskraft - men ...

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

1

Kendt burgerkæde med nyt minus

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Pizzaplaner: Skandaleramte Domino's når slet ikke sit mål

1

Dansk cateringkæmpe når nye højder

Euro Cater: Ja, vi leder efter en ny ejer

Rotte lukkede hotel - indehaver måtte lave 900 kuverter i fremmed køkken

Cofoco og Naturli’ går i samarbejde om færdigretter "i kokkekvalitet"

Svensk restaurant-koncept vil ud i hele Danmark

Takeaway: Wolt har fart på

Geia Food køber op igen

3F om sexchikane på restauranter: Der er brug for ny kultur

Gæstemangel: Gorm's Pizza skrumper

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Madklubben-stifter hædret med pris

Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær

Smørrebrødsforretning er vokset

Skagenfood har nu en klimakasse

Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Madmøder skal skabe vækst og udvikling

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Luftrensning fra Restauranter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Solina Denmark opruster Foodservice-forretningen

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask - KCW

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Nyt samarbejde ser på bæredygtig udnyttelse af rejeskaller

Røg i køkkenet!

Spangsberg Chokolade: Det søde logistikliv

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Med Havegrillen i Køkkenet

Menukasser til levering af årets nytårsmenu

Fra stregkode til RFID: Standarder gør rejsen nemmere

Få styr på dagens omsætning med Billy Regnskabsprogram

Specielt køkkenudstyr kræver specielle løsninger!

6.000 børn kan få deres madrester med hjem

Hvad er forskellen på stregkoder og tallene nedenunder?

Pease - God mad fra ærten

Har du styr på dit GTIN-varenummer?

LED Lys til emhætter - Haltons nye Kulinariske Lys

Send til en kollega

0.162