23948sdkhjf

Nyt elevprogram skal få flere unge til at vælge gastronomien

Selvom 6.045 unge i juni 2019, ifølge tal fra Undervisningsministeriet, søgte en praktikplads, så står landets erhvervsskoler med det helt omvendte problem, når det gælder uddannelserne til catere og kokke. Alt for få unge vælger nemlig at uddanne sig til gastronomer, og det betyder, at virksomhederne vil mangle arbejdskraft, og at Danmark dermed risikerer at miste sin gastronomiske førertrøje.

For at løse problemet går virksomheden Compass Group nu sammen med én af landets største erhvervsskoler, ZBC i Slagelse, om et nyt elevprogram ved navn Kulinariet, som skal gøre det mere attraktivt for unge at uddanne sig inden for gastronomi.

For at få flere til at søge ind er alle elever på Kulinariet garanteret fast job hos Compass Group Danmark efter endt uddannelse. Derudover får de optimale betingelser for at finde en elevplads, løn under uddannelse samt gratis bolig under skoleophold.

- Danmark kommer til at mangle gastronomiske talenter i fremtiden, og den udvikling vil vi gerne være med til at vende. Derfor har vi sammen med ZBC skabt Kulinariet for at gøre de gastronomiske uddannelser endnu mere attraktive. Kort fortalt vil vi skabe et sammenhængende elevprogram med Danmarks bedste praktikpladser og samtidig være med til at vise, at man som cater og kok får gode jobmuligheder både herhjemme og i udlandet, siger Zanne Burø, administrerende direktør i Compass Group Danmark.

Behov for flere gastronomer i fremtiden
Hos ZBC glæder man sig også over samarbejdet om det nye elevprogram. Man mener desuden, at der er behov for mange flere gastronomer i fremtiden:

- Vi er stolte af det tætte samarbejde med Compass Group ift. at gøre uddannelserne inden for den gastronomiske verden mere attraktive og virkelighedsnære for de unge. Det skaber genkendelighed hos eleverne, når skole og virksomhed arbejder tæt sammen og er medvirkende til, at eleverne bliver så dygtige som muligt. Det er desuden med til at tiltrække endnu flere til faget, hvilket der er brug for både nu og i fremtiden, siger Mona Pedersen, uddannelsesleder på kokke- og tjenerskolen ZBC i Slagelse, der flere gange har sendt elever til VM for blandt andet bagere.

Der er pt. åbent for ansøgninger til elevprogrammet. Compass Group Danmark og ZBC har en målsætning om at have flere end 30 elever på uddannelsen i 2021, og man håber, at flere hundrede elever på sigt kan komme gennem forløbet.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Medejer købt ud af madservicefirma

Se listen: Cateringkæmpe med stort millionoverskud

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Minister lover lov mod udnyttelse af udenlandske kokke

Det skal være slut for firmaer at hyre folk igen via beløbsordning, hvis de er taget i snyd, mener minister

Horesta kritiserer Fødevarestyrelsens nye planteliste

Nyhedsbrev

4.713 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Restauranter: Flere konkurser og flere beskæftigede

Julefrokost: 30 gæster blev brændt af

Venø Seafood vil udvide for otte millioner

Tre plantedrenge har hul igennem til Coop

Falengreen køber sig til mere convenience

Horesta støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt kinesiske beløbskokke

De vil gerne ansættes på beløbsordningen, men så arbejde mange flere timer.

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

Glæde og kritik hos Horesta: Lettere adgang til arbejdskraft - men ...

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

1

Kendt burgerkæde med nyt minus

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Pizzaplaner: Skandaleramte Domino's når slet ikke sit mål

1

Dansk cateringkæmpe når nye højder

Euro Cater: Ja, vi leder efter en ny ejer

Rotte lukkede hotel - indehaver måtte lave 900 kuverter i fremmed køkken

Takeaway: Wolt har fart på

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Cateringmesse Nord og Øst

JEROS A/S stolt sponsor for SKILLS 2020

GS1-nyhed: Miljøbilleder

Trådløs Sikkerhed

Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark  

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab

Luftrensning fra Restauranter

Luftrensning fra Restauranter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Solina Denmark opruster Foodservice-forretningen

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask - KCW

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Nyt samarbejde ser på bæredygtig udnyttelse af rejeskaller

Røg i køkkenet!

Spangsberg Chokolade: Det søde logistikliv

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Med Havegrillen i Køkkenet

Menukasser til levering af årets nytårsmenu

Send til en kollega

0.222