23948sdkhjf

Geranium-kok tog første skridt mod plads ved kokke-VM

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie
En ret med rødtunge og kongekrabbe har sikret kokken Ronni Mortensen fra restauranten Geranium chancen for en plads ved næste udgave af det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst, Bocuse d'Or.

Ronni Mortensen vandt onsdag på fødevaremessen Bite Copenhagen den danske konkurrence, som var første skridt mod at komme til Bocuse d'Or i 2021 i Lyon.

Inden da skal Ronni Mortensen dog igennem EM i Tallinn i Estland. Det foregår næste sommer.

- Vi har set et virkelig flot niveau i dag med meget nytænkning i forhold til præsentationer og sjove teknikker, siger overdommer Kenneth Toft-Hansen i en pressemeddelelse.

Ud over fiskeretten skulle onsdagens fem deltagere dyste i en ret, der skulle indeholde lammeryg og lammehjerte.

Kokkene blev bedømt på smag, originalitet, tekstur, tilberedning, visuelt udtryk og sauce.

- Ronni Mortensen leverede en super præstation, og jeg tror, han vil nå langt ved EM næste år i Estland. Jeg spår ham gode chancer. Ronni var med til at hjælpe mig i køkkenet op imod finalen i Lyon i år. Hans fiskeret var ekstremt visuelt smuk med mange spændende detaljer, siger Kenneth Toft-Hansen i pressemeddelelsen.

Overdommeren ved, hvad verdensmesterskabet kræver, da han som første dansker vandt Bocuse d'Or i januar. Konkurrencen begyndte i 1983 og foregår hvert andet år.

Kenneth Toft-Hansen er til daglig køkkenchef på Svinkløv Badehotel i Nordjylland.

Ronni Mortensen er souschef på restauranten Geranium, der ligger i Telia Parkens bygninger i København.

Geranium har som den eneste danske restaurant tre Michelin-stjerner.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

Køkkenleder: Vi vægter klimaet, men hensynet til borgeren tæller mest

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Cofoco-ejer køber sig ind i kendt kaffekæde

McDonald's klar med ny direktør

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Nyhedsbrev

Eks-bolchemager tilbyder nu mormormad

Lars Seier har købt en kendt café

Toprestaurant overtager slagteri

Kæmpestor interesse for nyt streetfoodmarked

Legendarisk kantine har mættet Aarhus i 60 år

Flammen lukker alle restauranter på søndag

Nyt elevprogram skal få flere unge til at vælge gastronomien

Kommune overvejer at sende sosu’er på anretterkursus

Lagkagehuset-stiftere satser nu på kaffe: Vil åbne en kaffebar om måneden

Makkerparret bag Lagkagehuset har begivet sig ud i et nyt projekt med indtil videre 11 kaffebarer i Europa

Skyder millioner i bestil-en-kok-projekt

Danish Crown sælger nu luksuskød direkte til forbrugerne

Foodservice Danmark skifter navn

Kommune fyrer privat leverandør af ældremad

Geranium-kok tog første skridt mod plads ved kokke-VM

Atria vil have sin bid af foodservice-markedet

Konkursramt streetfood-marked genåbner

Kædedirektør: Færdigmad bliver større end varer til hjemmelavet mad

Vi står over for en ny æra, når det handler om convenience og lette retter, spår Kvickly-direktør.

Efter snyd, sjusk og skandaler: Nu er legendarisk café solgt

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Sønderjysk makkerpar klar med helt nyt koncept

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknologier?

Invitation til samskabelsesworkshop

BioSan Nordic er hovedsponsor for Dansk Rengøringsmesse 2019

Velkommen til Matas

Ny rørledning på plads – fremover får dobbelt så mange husstande i Løsning varme fra Daka

Kom bakterier og sporer til livs

JEROS A/S deltager på Südback 2019

En tro kopi?

Blockchain for Fødevare SMV´er

Hygiejnisk design handler også om fødevaresikkerhed, mikrobiologi - og hvordan udstyr rengøres!

JEROS A/S er som eneste fynske finalist med i dysten om Akademikerprisen 2019

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år.

Det travle køkken…

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Her er forudsætningen for succesfuld selvscanning i kassen

Nyt i sortimentet - Nuova Simonelli espressomaskiner

Blockchain for fødevarer SMV´er

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Udnyt alle fordele ved brug af plastpaller

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Bliv klogere på blockchains værdi for fødevarersektoren

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Send til en kollega

0.138