23948sdkhjf

Kommune fyrer privat leverandør af ældremad

| Af Jakob Gammelgaard, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie
Ældre i Hjørring Kommune, der har brug for at få leveret frikadeller og flæskesteg får det fra det kommunale Køkkenområdet og så nogle private leverandører. Kommunen har i år for første gang haft rådgivningsfirmaet BDO til at lave et uanmeldt tilsyn med madleverandørerne.

Langt den største leverandør er kommunens eget Køkkenområdet, der leverer varm mad og kølemad til knap 1000 borgere i Hjørring Kommune. Derudover er der to mindre private firmaer - Det Danske Madhus og Sindal Kro og Hotel.

Tilsynet bygger på interviews med ledere, medarbejdere og nogle af de borgere, der skal spise maden. Derudover indgår også dokumentation og observationer i køkkenerne under de uanmeldte besøg.

Køkkenområdet i Hjørring Kommune opnår den højeste karakter "særdeles tilfredsstillende". Udover borgernes oplevelse af maden bliver leverandøren også bedømt på, om kosten er ernæringsrigtig og følger anbefalingerne for dansk institutionskost. Variationen, borgernes mulighed for at få special- og diætkost og personalets kompetencer og kontakten med borgerne tæller også.

"Forholdene kan i forhold til levering af madservice med udbringning efter Hjørring Kommunes kvalitets-standard karakteriseres som fremragende med mindre væsentlige mangler, som let vil kunne afhjælpes. Det er tilsynets vurdering, at køkkenets ledelse har fokus på at udvikle den ernæringsmæssige og kulinariske kvalitet. Tilsynet vurderer, at borgerne er tilfredse med maden og kender til køkkenets forskellige tilbud", hedder det i den overordnede vurdering.

Opsiger samarbejdet
I den anden ende af karakterskalaen finder man Sindal Kro og Hotel, som har fået karakteren "ikke tilfredsstillende". De borgere, tilsynet har talt med, er egentlig godt tilfredse med maden, men der er alligevel væsentlige mangler, konkluderer BDO:

"Forholdene kan i forhold til levering af madservice med udbringning efter Hjørring Kommunes kvalitets-standard karakteriseres som utilstrækkelige, idet der er konstateret flere alvorlige mangler", skriver tilsynet.

Der er blandt ikke dokumentation for det ernæringsmæssige i køkkenets retter, og køkkenet fremstod heller ikke rent, da tilsynet var på besøg. Borgerne har imidlertid ikke noget at klage over, men alligevel har Hjørring Kommune valgt at opsige samarbejdet. Sindal Kro og Hotel leverede mad til 25 ældre borgere.

Endelig er Det Danske Madhus ved Aarhus, der leverer til 41 borgere i kommunen også blevet bedømt. Firmaet, der altså udelukkende leverer kølemad, får karakteren "tilfredsstillende". Der er en del mangler omkring blandt andet diætkost og portionsstørrelser, men tilsynet vurderer, at firmaet arbejder målrettet på at efterleve Hjørring Kommunes kvalitetsstandard, og også her er borgerne godt tilfredse med maden.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Madklubben-stifter hædret med pris

Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær

Fynboer laver enorme mængder andelår, hakkebøffer og kamsteg

Udvælgelse: Randers Street Food vil holde kokkeprøver før åbningen

Homemate skal levere hverdagsretter til nemlig.com

Nyhedsbrev

4.680 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Nu kan babyer også få måltidskasser

Dagrofa napper aftale til 600 millioner fra konkurrent

Flammen satser på både take away, brunch og flere restauranter

Smørrebrødsforretning er vokset

Kokkenes Køkken scorer økologisk spisemærke nummer 3.000

Kebabmillionær køber sig ind i restaurantkæde

- Jensens Bøfhus var to minutter fra konkurs

Skagenfood har nu en klimakasse

Color Line lukker køkken: 18 mister jobbet

Restauratørers indtjening daler dramatisk

MåltidsBoxen snart klar med nyt storkøkken

Opkøb: Falengreen opruster på convenience

Danskerne vil have mere fisk i kantinen

Madklubben-ejer vil have landsdækkende pizzakæde

Oprør over kantine hos fragt-gigant: "Det er uegnet og uhumsk"

Særligt køkken til kræftsyge børn sparet væk

Københavnsk streetfood-kæde konkurs – og i gang igen

Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Madmøder skal skabe vækst og udvikling

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Med Havegrillen i Køkkenet

Menukasser til levering af årets nytårsmenu

Fra stregkode til RFID: Standarder gør rejsen nemmere

Få styr på dagens omsætning med Billy Regnskabsprogram

Specielt køkkenudstyr kræver specielle løsninger!

6.000 børn kan få deres madrester med hjem

Hvad er forskellen på stregkoder og tallene nedenunder?

Pease - God mad fra ærten

Har du styr på dit GTIN-varenummer?

LED Lys til emhætter - Haltons nye Kulinariske Lys

CPF - bæredygtig under tre spor

Lugtfri og effektiv ventilation til køkkener hvor pladsen er trang

Nyt koncept: Fokus på resterne giver mindre madspild og bedre økonomi i køkkenet

(Plast)affald i havet – de rigtige løsninger er det vigtigste

Fuldautomatisk ventilationssystem til køkkener - HALTON M.A.R.V.E.L.

Optimeret forsyningskæde hos Retail Partner

ANUGA messe 5.-9. okt. Köln

Bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter i branchen

Vær med til at fejre lanceringen af DTU Learn for Life

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknolo...

Invitation til samskabelsesworkshop

BioSan Nordic er hovedsponsor for Dansk Rengøringsmesse 2019

Send til en kollega

0.179