23948sdkhjf

Kommune fyrer privat leverandør af ældremad

| Af Jakob Gammelgaard, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie
Ældre i Hjørring Kommune, der har brug for at få leveret frikadeller og flæskesteg får det fra det kommunale Køkkenområdet og så nogle private leverandører. Kommunen har i år for første gang haft rådgivningsfirmaet BDO til at lave et uanmeldt tilsyn med madleverandørerne.

Langt den største leverandør er kommunens eget Køkkenområdet, der leverer varm mad og kølemad til knap 1000 borgere i Hjørring Kommune. Derudover er der to mindre private firmaer - Det Danske Madhus og Sindal Kro og Hotel.

Tilsynet bygger på interviews med ledere, medarbejdere og nogle af de borgere, der skal spise maden. Derudover indgår også dokumentation og observationer i køkkenerne under de uanmeldte besøg.

Køkkenområdet i Hjørring Kommune opnår den højeste karakter "særdeles tilfredsstillende". Udover borgernes oplevelse af maden bliver leverandøren også bedømt på, om kosten er ernæringsrigtig og følger anbefalingerne for dansk institutionskost. Variationen, borgernes mulighed for at få special- og diætkost og personalets kompetencer og kontakten med borgerne tæller også.

"Forholdene kan i forhold til levering af madservice med udbringning efter Hjørring Kommunes kvalitets-standard karakteriseres som fremragende med mindre væsentlige mangler, som let vil kunne afhjælpes. Det er tilsynets vurdering, at køkkenets ledelse har fokus på at udvikle den ernæringsmæssige og kulinariske kvalitet. Tilsynet vurderer, at borgerne er tilfredse med maden og kender til køkkenets forskellige tilbud", hedder det i den overordnede vurdering.

Opsiger samarbejdet
I den anden ende af karakterskalaen finder man Sindal Kro og Hotel, som har fået karakteren "ikke tilfredsstillende". De borgere, tilsynet har talt med, er egentlig godt tilfredse med maden, men der er alligevel væsentlige mangler, konkluderer BDO:

"Forholdene kan i forhold til levering af madservice med udbringning efter Hjørring Kommunes kvalitets-standard karakteriseres som utilstrækkelige, idet der er konstateret flere alvorlige mangler", skriver tilsynet.

Der er blandt ikke dokumentation for det ernæringsmæssige i køkkenets retter, og køkkenet fremstod heller ikke rent, da tilsynet var på besøg. Borgerne har imidlertid ikke noget at klage over, men alligevel har Hjørring Kommune valgt at opsige samarbejdet. Sindal Kro og Hotel leverede mad til 25 ældre borgere.

Endelig er Det Danske Madhus ved Aarhus, der leverer til 41 borgere i kommunen også blevet bedømt. Firmaet, der altså udelukkende leverer kølemad, får karakteren "tilfredsstillende". Der er en del mangler omkring blandt andet diætkost og portionsstørrelser, men tilsynet vurderer, at firmaet arbejder målrettet på at efterleve Hjørring Kommunes kvalitetsstandard, og også her er borgerne godt tilfredse med maden.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Lars Seier har købt en kendt café

Toprestaurant overtager slagteri

Kæmpestor interesse for nyt streetfoodmarked

Legendarisk kantine har mættet Aarhus i 60 år

Flammen lukker alle restauranter på søndag

Nyt elevprogram skal få flere unge til at vælge gastronomien

Nyhedsbrev

Kommune overvejer at sende sosu’er på anretterkursus

Lagkagehuset-stiftere satser nu på kaffe: Vil åbne en kaffebar om måneden

Makkerparret bag Lagkagehuset har begivet sig ud i et nyt projekt med indtil videre 11 kaffebarer i Europa

Skyder millioner i bestil-en-kok-projekt

Danish Crown sælger nu luksuskød direkte til forbrugerne

Foodservice Danmark skifter navn

Kommune fyrer privat leverandør af ældremad

Geranium-kok tog første skridt mod plads ved kokke-VM

Atria vil have sin bid af foodservice-markedet

Konkursramt streetfood-marked genåbner

Kædedirektør: Færdigmad bliver større end varer til hjemmelavet mad

Vi står over for en ny æra, når det handler om convenience og lette retter, spår Kvickly-direktør.

Efter snyd, sjusk og skandaler: Nu er legendarisk café solgt

Kendt hotelejer fyrede alle i køkken og restaurant

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Plejecenter meldt til politiet for rod i øko-regnskabet

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Stor nedgang i antallet af nye spisesteder

Nye leverandører godkendt til madservice efter konkurs

Sønderjysk makkerpar klar med helt nyt koncept

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny rørledning på plads – fremover får dobbelt så mange husstande i Løsning varme fra Daka

Kom bakterier og sporer til livs

JEROS A/S deltager på Südback 2019

En tro kopi?

Blockchain for Fødevare SMV´er

Hygiejnisk design handler også om fødevaresikkerhed, mikrobiologi - og hvordan udstyr rengøres!

JEROS A/S er som eneste fynske finalist med i dysten om Akademikerprisen 2019

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år.

Det travle køkken…

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Her er forudsætningen for succesfuld selvscanning i kassen

Nyt i sortimentet - Nuova Simonelli espressomaskiner

Blockchain for fødevarer SMV´er

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Udnyt alle fordele ved brug af plastpaller

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Bliv klogere på blockchains værdi for fødevarersektoren

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Blockchain for fødevarevirksomheder (SMV´er)

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Madaffaldet på Tall Ships Races Aarhus bliver til energi og gødning

Hygiejnisk design kursus - Viden og værktøjer til korrekt design og anvend...

Send til en kollega

0.134