23948sdkhjf

Efter snyd, sjusk og skandaler: Nu er legendarisk café solgt

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Efter lang tids ballade er den legendariske Cafe Dan Turèll blevet solgt.

Det er ikke været for deres gode mad og betjening, at den smukke, gamle Cafe Dan Turèll i Store Regnegade i det indre København ramte forsiderne i de danske medier i den seneste tid.

Læs også: Tidligere cafékonge skal i fængsel for bedrageri

Fødevarestyrelsen valgte for nylig at politianmelde stedet, hvor den tidligere ejer Bahram Sari Beliverdi i foråret blev idømt tre år og ni måneders fængsel for bedrageri, momssvindel og brud på fødevarelovgivningen, og i juli måned alene fik cafeen hele tre sure smileyer.

Men nu er der måske bedre tider på vej. I hvert fald er stedet fredag blevet solgt.

Det bekræfter Restaurantmægleren, der har stået for salget, over for TV 2 Lorry.

- Det er korrekt, at vi har solgt Cafe Dan Turèll. Det er gået hurtigt, lød det.

Rådden kæde
'Dan Turèll skal af mange årsager have ny driftherre hurtigst muligt. Her er virkeligt tale om et 'fyrtårn' i byen, en af de første og absolut legendariske cafeer. Den har ført en lidet misundelsesværdig tilværelse den seneste tid, og kun en ny og dygtig ejer kan banke forretningen på plads og tilbage til fordums højder.’

Således stod der på mæglerens facebookside, da de tirsdag formiddag annoncerede, at cafeen var til salg.

Og der er i den grad brug for, at der bliver gjort noget.

Cafe Dan Turèll var en del af en kæde af cafeer og restauranter, hvor enten den dømte cafekonge Bahram Sari Beliverdi eller en 23-åri,g maltesisk mand ved navn Kyle Sciberrashar har stået som ejer.

Sidstnævnte har trods sin unge alder stiftet syv selskaber og haft direktionsposter i 18 selskaber. En lang række af disse er dog gået konkurs.

Politianmeldelser i stribevis
Fødevarestyrelsen har i august politianmeldt fire af spisestederne i kæden for en lang række overtrædelser, der blandt andet inkluderede hygiejneproblemer, problemer med håndtering af fødevarer og temperaturer og destruktion af beviser.

Det drejer sig om Cafe Dan Turèll, XO Burgers and Steaks, Cafe Emma og Cafe Stella.

Cafe Dan Turèll blev sat til salg, da den nuværende forpagter ønskede at udnytte sin afståelsesret.

Udbudsprisen lå på 1.998.000 kroner for de 250 kvadratmeter. Dertil kom en månedlig husleje på 75.000 kroner.

Ejendomsmægleren havde ingen kommentarer til, hvem den nye ejer er, og vidste ikke, hvorvidt stedet fortsat skal være en del af restaurationsbranchen.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Gæstemangel: Gorm's Pizza skrumper

3F om sexchikane på restauranter: Der er brug for ny kultur

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Madklubben-stifter hædret med pris

Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær

Fynboer laver enorme mængder andelår, hakkebøffer og kamsteg

Nyhedsbrev

4.677 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Udvælgelse: Randers Street Food vil holde kokkeprøver før åbningen

Homemate skal levere hverdagsretter til nemlig.com

Nu kan babyer også få måltidskasser

Dagrofa napper aftale til 600 millioner fra konkurrent

Flammen satser på både take away, brunch og flere restauranter

Smørrebrødsforretning er vokset

Kokkenes Køkken scorer økologisk spisemærke nummer 3.000

Kebabmillionær køber sig ind i restaurantkæde

- Jensens Bøfhus var to minutter fra konkurs

Skagenfood har nu en klimakasse

Color Line lukker køkken: 18 mister jobbet

Restauratørers indtjening daler dramatisk

MåltidsBoxen snart klar med nyt storkøkken

Opkøb: Falengreen opruster på convenience

Danskerne vil have mere fisk i kantinen

Madklubben-ejer vil have landsdækkende pizzakæde

Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors

Oprør over kantine hos fragt-gigant: "Det er uegnet og uhumsk"

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Madmøder skal skabe vækst og udvikling

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Med Havegrillen i Køkkenet

Menukasser til levering af årets nytårsmenu

Fra stregkode til RFID: Standarder gør rejsen nemmere

Få styr på dagens omsætning med Billy Regnskabsprogram

Specielt køkkenudstyr kræver specielle løsninger!

6.000 børn kan få deres madrester med hjem

Hvad er forskellen på stregkoder og tallene nedenunder?

Pease - God mad fra ærten

Har du styr på dit GTIN-varenummer?

LED Lys til emhætter - Haltons nye Kulinariske Lys

CPF - bæredygtig under tre spor

Lugtfri og effektiv ventilation til køkkener hvor pladsen er trang

Nyt koncept: Fokus på resterne giver mindre madspild og bedre økonomi i køkkenet

(Plast)affald i havet – de rigtige løsninger er det vigtigste

Fuldautomatisk ventilationssystem til køkkener - HALTON M.A.R.V.E.L.

Optimeret forsyningskæde hos Retail Partner

ANUGA messe 5.-9. okt. Köln

Bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter i branchen

Vær med til at fejre lanceringen af DTU Learn for Life

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknolo...

Send til en kollega

0.13