23948sdkhjf

Plejecenter meldt til politiet for rod i øko-regnskabet

| Af Benita Dreyer-Andersen | Tip redaktionen om en historie

Plejecenteret Smedegade i Slagelse er blevet meldt til politiet efter et nedslående besøg fra Fødevarestyrelsen sidste uge.

Læs også: Ny kampagne: Mere økologi i offentlige køkkener

Plejecenteret slår sig op på at være hædret med Det Økologiske Spisemærkes bronzecertifikat, men køkkenet kunne ikke dokumentere, at de bruger 30-60 procent økologiske fødevarer i deres madlavning.

Og så kan man ikke regne med, at det er økologiske varer, der indgår i madlavningen, siger sektionsleder Henrik Hviid fra Fødevarestyrelsen.

Det skriver sn.dk.

- Hvis en virksomhed ikke fører regnskab eller ikke kan vise et økologiregnskab, så har de ikke lov til at markedsføre sig med spisemærket, for så kan vi som forbrugere ikke have tillid til, at det rent faktisk er økologi, der serveres, siger Henrik Hviid, der er sektionsleder i Fødevarestyrelsen, til mediet.

- Indkøb registreres centralt
Virksomhedsleder for plejecenteret Bettina Berg afviser, at der ikke er styr på brugen af økologiske varer. Hun fortæller, at indkøbene registreres samlet på rådhuset for alle kommunens plejehjem.

Politianmeldelsen kommer på baggrund af flere besøg fra Fødevarestyrelsen blandt i oktober 2018 og tidligere i august i år, hvor den manglende dokumentation er blevet påtalt.

Mere om: Økologi
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Medejer købt ud af madservicefirma

Se listen: Cateringkæmpe med stort millionoverskud

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Minister lover lov mod udnyttelse af udenlandske kokke

Det skal være slut for firmaer at hyre folk igen via beløbsordning, hvis de er taget i snyd, mener minister

Horesta kritiserer Fødevarestyrelsens nye planteliste

Nyhedsbrev

4.713 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Restauranter: Flere konkurser og flere beskæftigede

Julefrokost: 30 gæster blev brændt af

Venø Seafood vil udvide for otte millioner

Tre plantedrenge har hul igennem til Coop

Falengreen køber sig til mere convenience

Horesta støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt kinesiske beløbskokke

De vil gerne ansættes på beløbsordningen, men så arbejde mange flere timer.

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

Glæde og kritik hos Horesta: Lettere adgang til arbejdskraft - men ...

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

1

Kendt burgerkæde med nyt minus

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Pizzaplaner: Skandaleramte Domino's når slet ikke sit mål

1

Dansk cateringkæmpe når nye højder

Euro Cater: Ja, vi leder efter en ny ejer

Rotte lukkede hotel - indehaver måtte lave 900 kuverter i fremmed køkken

Takeaway: Wolt har fart på

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Cateringmesse Nord og Øst

JEROS A/S stolt sponsor for SKILLS 2020

GS1-nyhed: Miljøbilleder

Trådløs Sikkerhed

Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark  

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab

Luftrensning fra Restauranter

Luftrensning fra Restauranter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Solina Denmark opruster Foodservice-forretningen

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask - KCW

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Nyt samarbejde ser på bæredygtig udnyttelse af rejeskaller

Røg i køkkenet!

Spangsberg Chokolade: Det søde logistikliv

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Med Havegrillen i Køkkenet

Menukasser til levering af årets nytårsmenu

Send til en kollega

0.188