23948sdkhjf

Plejecenter meldt til politiet for rod i øko-regnskabet

| Af Benita Dreyer-Andersen | Tip redaktionen om en historie

Plejecenteret Smedegade i Slagelse er blevet meldt til politiet efter et nedslående besøg fra Fødevarestyrelsen sidste uge.

Læs også: Ny kampagne: Mere økologi i offentlige køkkener

Plejecenteret slår sig op på at være hædret med Det Økologiske Spisemærkes bronzecertifikat, men køkkenet kunne ikke dokumentere, at de bruger 30-60 procent økologiske fødevarer i deres madlavning.

Og så kan man ikke regne med, at det er økologiske varer, der indgår i madlavningen, siger sektionsleder Henrik Hviid fra Fødevarestyrelsen.

Det skriver sn.dk.

- Hvis en virksomhed ikke fører regnskab eller ikke kan vise et økologiregnskab, så har de ikke lov til at markedsføre sig med spisemærket, for så kan vi som forbrugere ikke have tillid til, at det rent faktisk er økologi, der serveres, siger Henrik Hviid, der er sektionsleder i Fødevarestyrelsen, til mediet.

- Indkøb registreres centralt
Virksomhedsleder for plejecenteret Bettina Berg afviser, at der ikke er styr på brugen af økologiske varer. Hun fortæller, at indkøbene registreres samlet på rådhuset for alle kommunens plejehjem.

Politianmeldelsen kommer på baggrund af flere besøg fra Fødevarestyrelsen blandt i oktober 2018 og tidligere i august i år, hvor den manglende dokumentation er blevet påtalt.

Mere om: Økologi
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Gæstemangel: Gorm's Pizza skrumper

3F om sexchikane på restauranter: Der er brug for ny kultur

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Madklubben-stifter hædret med pris

Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær

Fynboer laver enorme mængder andelår, hakkebøffer og kamsteg

Nyhedsbrev

4.677 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Udvælgelse: Randers Street Food vil holde kokkeprøver før åbningen

Homemate skal levere hverdagsretter til nemlig.com

Nu kan babyer også få måltidskasser

Dagrofa napper aftale til 600 millioner fra konkurrent

Flammen satser på både take away, brunch og flere restauranter

Smørrebrødsforretning er vokset

Kokkenes Køkken scorer økologisk spisemærke nummer 3.000

Kebabmillionær køber sig ind i restaurantkæde

- Jensens Bøfhus var to minutter fra konkurs

Skagenfood har nu en klimakasse

Color Line lukker køkken: 18 mister jobbet

Restauratørers indtjening daler dramatisk

MåltidsBoxen snart klar med nyt storkøkken

Opkøb: Falengreen opruster på convenience

Danskerne vil have mere fisk i kantinen

Madklubben-ejer vil have landsdækkende pizzakæde

Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors

Oprør over kantine hos fragt-gigant: "Det er uegnet og uhumsk"

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Madmøder skal skabe vækst og udvikling

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Med Havegrillen i Køkkenet

Menukasser til levering af årets nytårsmenu

Fra stregkode til RFID: Standarder gør rejsen nemmere

Få styr på dagens omsætning med Billy Regnskabsprogram

Specielt køkkenudstyr kræver specielle løsninger!

6.000 børn kan få deres madrester med hjem

Hvad er forskellen på stregkoder og tallene nedenunder?

Pease - God mad fra ærten

Har du styr på dit GTIN-varenummer?

LED Lys til emhætter - Haltons nye Kulinariske Lys

CPF - bæredygtig under tre spor

Lugtfri og effektiv ventilation til køkkener hvor pladsen er trang

Nyt koncept: Fokus på resterne giver mindre madspild og bedre økonomi i køkkenet

(Plast)affald i havet – de rigtige løsninger er det vigtigste

Fuldautomatisk ventilationssystem til køkkener - HALTON M.A.R.V.E.L.

Optimeret forsyningskæde hos Retail Partner

ANUGA messe 5.-9. okt. Köln

Bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter i branchen

Vær med til at fejre lanceringen af DTU Learn for Life

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknolo...

Send til en kollega

0.136