23948sdkhjf

København styrker sin ambitiøse mad-indsats

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
70.000 måltider om dagen i skoler, børnehaver og plejehjem skal gøres endnu sundere og grønnere i Københavns Kommune, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunen har således vedtaget en ny mad- og måltidsstrategi, der skal forstærker indsatsen for "bæredygtige måltider, som forener sundhed, velsmag og ansvar for klimaet".

Københavns Kommune konstaterer, at den gennem flere år haft succes med at styrke økologien og madkvaliteten i sine institutioner. Indsatsen har betydet, at næsten 90 procent af maden i de kommunale måltider i dag er økologisk. Med den nye mad- og måltidsstrategi tager kommunen næste skridt og samler alle madindsatser under ét - på tværs af hele kommunen. Det skal sikre sundere mad, styrke madkulturen og mindske madspild, hedder det.

- Vi sikrer endnu sundere måltider og mere økologi til byens børn, unge og ældre. Samtidig mindsker vi kommunens madspild og klimaaftryk. Det er jeg glad og stolt over. København skal gå forrest på den grønne dagsorden - også på madområdet. Det gavner københavnerne og inspirerer resten af verden til en grønnere retning, siger overborgmester Frank Jensen (S) i pressemeddelelsen

Den nye madstrategi er helhedsorienteret og har derfor både fokus på madens kvalitet, på ernæring og sundhed og på styrkelse af sociale fællesskaber, trivsel og god madkultur blandt børn, unge og ældre københavnere. Derfor skal der blandet andet skabes flere fællesspisninger på skoler og plejehjem, de sunde mellemmåltider i fritidstilbud og klubber skal opprioriteres, og kommunale medarbejdere skal have sundere madordninger.

Omlægningen til økologi i de kommunale køkkener har betydet, at råvarerne over de seneste år i høj grad er skiftet ud med grøntsager og lokaltproducerede fødevarer. Nu bliver kommunens fokus på klima forstærket; eksempelvis skal mængden af belastende kødtyper reduceres til fordel for mere plantebaseret kost ,og der skal arbejdes endnu mere målrettet for at undgå madspild. Målet er at reducere fødevarernes samlede CO2-aftryk med 25 procent allerede i 2025.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Lars Seier har købt en kendt café

Toprestaurant overtager slagteri

Kæmpestor interesse for nyt streetfoodmarked

Legendarisk kantine har mættet Aarhus i 60 år

Flammen lukker alle restauranter på søndag

Nyt elevprogram skal få flere unge til at vælge gastronomien

Nyhedsbrev

Kommune overvejer at sende sosu’er på anretterkursus

Lagkagehuset-stiftere satser nu på kaffe: Vil åbne en kaffebar om måneden

Makkerparret bag Lagkagehuset har begivet sig ud i et nyt projekt med indtil videre 11 kaffebarer i Europa

Skyder millioner i bestil-en-kok-projekt

Danish Crown sælger nu luksuskød direkte til forbrugerne

Foodservice Danmark skifter navn

Kommune fyrer privat leverandør af ældremad

Geranium-kok tog første skridt mod plads ved kokke-VM

Atria vil have sin bid af foodservice-markedet

Konkursramt streetfood-marked genåbner

Kædedirektør: Færdigmad bliver større end varer til hjemmelavet mad

Vi står over for en ny æra, når det handler om convenience og lette retter, spår Kvickly-direktør.

Efter snyd, sjusk og skandaler: Nu er legendarisk café solgt

Kendt hotelejer fyrede alle i køkken og restaurant

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Plejecenter meldt til politiet for rod i øko-regnskabet

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Stor nedgang i antallet af nye spisesteder

Nye leverandører godkendt til madservice efter konkurs

Sønderjysk makkerpar klar med helt nyt koncept

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny rørledning på plads – fremover får dobbelt så mange husstande i Løsning varme fra Daka

Kom bakterier og sporer til livs

JEROS A/S deltager på Südback 2019

En tro kopi?

Blockchain for Fødevare SMV´er

Hygiejnisk design handler også om fødevaresikkerhed, mikrobiologi - og hvordan udstyr rengøres!

JEROS A/S er som eneste fynske finalist med i dysten om Akademikerprisen 2019

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år.

Det travle køkken…

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Her er forudsætningen for succesfuld selvscanning i kassen

Nyt i sortimentet - Nuova Simonelli espressomaskiner

Blockchain for fødevarer SMV´er

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Udnyt alle fordele ved brug af plastpaller

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Bliv klogere på blockchains værdi for fødevarersektoren

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Blockchain for fødevarevirksomheder (SMV´er)

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Madaffaldet på Tall Ships Races Aarhus bliver til energi og gødning

Hygiejnisk design kursus - Viden og værktøjer til korrekt design og anvend...

Send til en kollega

0.227