23948sdkhjf

Danmark kræver en milliard kroner fra Just Eat

| Af Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Ifølge danske myndigheder betalte Just Eat langtfra nok i skat, da firmaet flyttede til Storbritannien

Danske skattemyndigheder kræver et milliardbeløb fra Just Eat.

Den danske stat mener ganske enkelt ikke, at takeaway-firmaet betalte nok i skat, da det flyttede sit hovedkontor fra København til London.

Derfor fremsatte danske myndigheder sidste år et krav på 126 millioner pund, svarende til lidt over en milliard danske kroner. Det fremgår af firmaets halvårsregnskab, skriver TV2.

I regnskabet fremgår det dog samtidig, at virksomheden ikke regner med, at kravet om det rekordstore skattesmæk holder. Dog regner takeaway-selskabet med at skulle hoste op med en del af beløbet.

Just Eat har afsat 20,8 millioner pund, svarende til omkring 169 millioner danske kroner. Pengene skal dække skatteudgifter i alle lande, hvor firmaet arbejder. Det er altså uvist, hvor stor en del Just Eat forventer at skulle af med til Danmark.

Beløbet "er udregnet på baggrund af en afvejning af sandsynligheden for en række forskellige udfald, hvoraf det mest ekstreme ville være det fulde krav på i alt 126 millioner pund", fremgår det ifølge TV2 af regnskabet.

Det vides ikke, hvornår det bliver afgjort, hvor meget virksomheden ender med at skulle betale til de danske skattemyndigheder. I øjeblikket er der en såkaldt gensidig aftaleprocedure i gang mellem britiske og danske skattemyndigheder. 

Den proces begyndte allerede i april sidste år.

Skattestyrelsen, som tidligere hed Skat, ønsker ikke at udtale sig om sagen til TV2. Styrelsen begrunder afvisninger i, at den har udvidet tavshedspligt, når det kommer til verserende sager.

/ritzau/

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Tre plantedrenge har hul igennem til Coop

Falengreen køber sig til mere convenience

Horesta støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt kinesiske beløbskokke

De vil gerne ansættes på beløbsordningen, men så arbejde mange flere timer.

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

Nyhedsbrev

4.671 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

Glæde og kritik hos Horesta: Lettere adgang til arbejdskraft - men ...

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

1

Kendt burgerkæde med nyt minus

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Pizzaplaner: Skandaleramte Domino's når slet ikke sit mål

1

Dansk cateringkæmpe når nye højder

Euro Cater: Ja, vi leder efter en ny ejer

Rotte lukkede hotel - indehaver måtte lave 900 kuverter i fremmed køkken

Cofoco og Naturli’ går i samarbejde om færdigretter "i kokkekvalitet"

Svensk restaurant-koncept vil ud i hele Danmark

Takeaway: Wolt har fart på

Geia Food køber op igen

3F om sexchikane på restauranter: Der er brug for ny kultur

Gæstemangel: Gorm's Pizza skrumper

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Madklubben-stifter hædret med pris

Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær

Smørrebrødsforretning er vokset

Skagenfood har nu en klimakasse

Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Madmøder skal skabe vækst og udvikling

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Luftrensning fra Restauranter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Solina Denmark opruster Foodservice-forretningen

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask - KCW

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Nyt samarbejde ser på bæredygtig udnyttelse af rejeskaller

Røg i køkkenet!

Spangsberg Chokolade: Det søde logistikliv

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Med Havegrillen i Køkkenet

Menukasser til levering af årets nytårsmenu

Fra stregkode til RFID: Standarder gør rejsen nemmere

Få styr på dagens omsætning med Billy Regnskabsprogram

Specielt køkkenudstyr kræver specielle løsninger!

6.000 børn kan få deres madrester med hjem

Hvad er forskellen på stregkoder og tallene nedenunder?

Pease - God mad fra ærten

Har du styr på dit GTIN-varenummer?

LED Lys til emhætter - Haltons nye Kulinariske Lys

Send til en kollega

0.156