23948sdkhjf

Flere københavnske spisesteder politianmeldt

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Fødevarestyrelsen har politianmeldt fire spisesteder i København. Det sker, efter at styrelsen har konstateret adskillige overtrædelser på fødevarelovgivningen

Bøder, beslaglæggelser og midlertidige forbud mod produktion, salg og markedsføring af fødevarer.

Fødevarestyrelsen har i juli kvitteret med den ene sure smiley efter den anden til en række københavnske restauranter og caféer, som gentagne gange er blevet afsløret i at overtræde fødevarelovgivningen på en lang række områder.

I kølvandet på de mange kontrolbesøg har Fødevarestyrelsen nu valgt at politianmelde spisestederne XO Burgers and Steaks, Café Emma, Café Stella og Café Dan Turell.
Det skriver TV 2 Lorry.

- Vi har lavet en samlet juridisk vurdering af det, vi har set alle stederne, og vi synes, at mængden af overtrædelser har været store, siger Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold, til TV 2 Lorry.

Styrelsen orienterede dengang både politiet og skat om sagen, men allerede få dage senere fik alle fire spisesteder lov at genåbne, da ejerforholdene efter Fødevarestyrelsens vurdering var blevet tilstrækkeligt afklaret.

Til trods for det har Fødevarestyrelsen under en række opfølgende kontrolbesøg konstateret stribevis af problemer på XO Burgers and Steaks, Café Emma og Café Dan Turell.

Fødevarer, som virksomhederne ikke har kunnet redegøre for, er blevet beslaglagt og destrueret, fordi de udgjorde en risiko for kundernes sundhed, og yderligere er der konstateret massive problemer med håndteringen af fødevarer, egenkontrol samt ophængning af tidligere kontrolrapporter.

- Og så har der også været det her rodet forløb omkring ejerforholdene, tilføjer han med henvisning til, at Fødevarestyrelsen midt i juli lukkede de fire spisesteder midlertidigt på grund af manglende registrering hos Fødevarestyrelsen samt mistanke om stråmandsvirksomhed.

I alt har Café Dan Turell, som ligger i det indre København, fået tre sure smileys i juli måned, mens XO Burgers and Steaks og Café Emma, som deler samme adresse og køkken på Axeltorv, har fået fire sure smileys i streg i juli.

- Samlet set gør alle de her forhold, at vi synes, at det er det rigtige at få politiet til at se på sagen, og i sidste ende en dommer til at vurdere, hvad der er op og ned, og hvem der kan holdes ansvarlig for overtrædelserne, siger Michael Rosenmark til TV 2 Lorry.

Han fortæller, Fødevarestyrelsen vil forsætte med at foretage kontrolbesøg på alle fire politianmeldte spisesteder, indtil tingene bliver bragt i orden.

- Vi fortsætter ufortrødent med at følge dem tæt, indtil de har fået rettet op. Vi slipper dem ikke. Vi har desuden mulighed for at lukke dem, hvis de samme overtrædelser fortsætter. Det er det punkt, vi nærmere os nu. Der skal ske forbedringer snart, siger Michael Rosenmark og tilføjer, at Fødevarestyrelsen også kan lukke en fødevarevirksomhed, hvis der er akut fare for fødevaresikkerheden.

TV 2 Lorry har forgæves forsøgt at komme i kontakt med Kyle Sciberras, som i CVR-registeret står registeret som ejer af XO Burgers and Steaks, Café Emma samt Café Stella.

Det er heller ikke lykkedes TV 2 Lorry at komme i kontakt med ejeren af Café Dan Turell, Jonas Rasmus Hedebrandt.

Alle fire spisesteder har tidligere været ejet af den omstridte københavnske cafékonge Bahram Sari Beliverdi, som i maj i byretten blev idømt tre år og ni måneders fængsel for bedrageri, momssvindel og brud på fødevarelovgivningen.

Bahram Sari Beliverdi har valgt at anke byrettens dom til landsretten.

Kilde: TV2 Lorry
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Arla vil sætte dansk gastronomi på verdenskortet

Omdiskuteret historisk kro søger ny forpagter

Madmøder skal skabe vækst og udvikling

Bon Appetit Group lander øko-ordre hos SAS

Nyt madhus satser på madpakker

Nyhedsbrev

Tomex med overskud for 31. år i træk

Jysk cateringfirma flytter til større lokaler

Tyskere vil snige sig ind på danske måltidskasser

Meyers på kantineopkøb

Offentlige øko-køkkener fik roser for at sætte målgruppen i centrum

Hospitalskøkken giver overskudsmad til hjemløse

Færdigretter: Firma er vokset fra 2 til 28 ansatte

Her er vinderen af Kantineprisen 2019

Too Good To Go udvider webshop

Skruer op for online-sortimentet og flytter til et større lager.

Stjernekok har nu magten over Noma

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Makkerpar vil åbne 25 nye mexicanske restauranter

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

Køkkenleder: Vi vægter klimaet, men hensynet til borgeren tæller mest

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Cofoco-ejer køber sig ind i kendt kaffekæde

McDonald's klar med ny direktør

Stor stigning i økologisalg til foodservice

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Lars Seier har købt en kendt café

Kommune fyrer privat leverandør af ældremad

Geranium-kok tog første skridt mod plads ved kokke-VM

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

LED Lys til emhætter - Haltons nye Kulinariske Lys

CPF - bæredygtig under tre spor

Lugtfri og effektiv ventilation til køkkener hvor pladsen er trang

Nyt koncept: Fokus på resterne giver mindre madspild og bedre økonomi i køkkenet

(Plast)affald i havet – de rigtige løsninger er det vigtigste

Fuldautomatisk ventilationssystem til køkkener - HALTON M.A.R.V.E.L.

Optimeret forsyningskæde hos Retail Partner

ANUGA messe 5.-9. okt. Köln

Bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter i branchen

Vær med til at fejre lanceringen af DTU Learn for Life

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknologier?

Invitation til samskabelsesworkshop

BioSan Nordic er hovedsponsor for Dansk Rengøringsmesse 2019

Velkommen til Matas

Ny rørledning på plads – fremover får dobbelt så mange husstande i Løsning varme fra Daka

Kom bakterier og sporer til livs

JEROS A/S deltager på Südback 2019

En tro kopi?

Blockchain for Fødevare SMV´er

Hygiejnisk design handler også om fødevaresikkerhed, mikrobiologi - og hvordan udstyr rengøres!

JEROS A/S er som eneste fynske finalist med i dysten om Akademikerprisen 20...

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år.

Det travle køkken…

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Send til en kollega

0.137