23948sdkhjf

Just Eat i sammenskudsgilde: Vil gå sammen med konkurrent

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Danner en af verdens største platforme for takeaway-mad.

De to takeaway-platforme Just Eat og Takeaway.com er blevet enige om at gå sammen i et nyt fælles selskab under navnet Just Eat Takeaway.com. Det oplyser Just Eat til børsen i London, hvor selskabet er noteret.

Just Eat blev stiftet i Danmark i 2001, men flyttede i 2005 til London, da danske Bo Bendtsen købte de fleste af de oprindelige stiftere ud af selskabet.

Selskabet har gjort en forretning ud af at samle restauranter og spisesteder, der bringer mad ud, på samme hjemmeside samt at stå for udbringningen af mad.

I dag er Just Eat en milliardforretning, der sidste år omsatte for over seks milliarder kroner og tjente næsten en milliard kroner. Selskabet har omkring 3.600 ansatte.

Takeaway.com er fra Holland, og det vil også være her, det nye selskab får hovedsæde.

Aftalens hovedtræk er, at aktionærer i Just Eat får tilbudt omkring en tiendedel af en Takeaway.com-aktie for hver Just Eat-aktie de ejer.

Det vil betyde, at Just Eats aktionærer vil eje 52,5 procent af den nye sammensmeltning, hvis den går igennem.

Modsat Just Eat er Takeaway.com ikke i Danmark og derfor ikke en konkurrent her i landet. Det eneste land, hvor de to platforme har konkurreret om kunder, er Schweiz.

Takeaway.com har omkring 14,1 millioner kunder i hovedsageligt vest- og østeuropæiske lande.

Just Eat er gået ind på en række markeder i engelsktalende lande såsom Storbritannien, Australien og Canada samt sydamerikanske og europæiske lande. Her har selskabet opbygget en kundebase på over 26 millioner.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

Glæde og kritik hos Horesta: Lettere adgang til arbejdskraft - men ...

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

1

Kendt burgerkæde med nyt minus

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Nyhedsbrev

4.671 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Pizzaplaner: Skandaleramte Domino's når slet ikke sit mål

1

Dansk cateringkæmpe når nye højder

Euro Cater: Ja, vi leder efter en ny ejer

Rotte lukkede hotel - indehaver måtte lave 900 kuverter i fremmed køkken

Cofoco og Naturli’ går i samarbejde om færdigretter "i kokkekvalitet"

Svensk restaurant-koncept vil ud i hele Danmark

Takeaway: Wolt har fart på

Geia Food køber op igen

Gæstemangel: Gorm's Pizza skrumper

3F om sexchikane på restauranter: Der er brug for ny kultur

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Madklubben-stifter hædret med pris

Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær

Fynboer laver enorme mængder andelår, hakkebøffer og kamsteg

Udvælgelse: Randers Street Food vil holde kokkeprøver før åbningen

Homemate skal levere hverdagsretter til nemlig.com

Nu kan babyer også få måltidskasser

Dagrofa napper aftale til 600 millioner fra konkurrent

Smørrebrødsforretning er vokset

Skagenfood har nu en klimakasse

Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Madmøder skal skabe vækst og udvikling

Se alle Medlemmernes egne nyheder

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Solina Denmark opruster Foodservice-forretningen

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask - KCW

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Nyt samarbejde ser på bæredygtig udnyttelse af rejeskaller

Røg i køkkenet!

Spangsberg Chokolade: Det søde logistikliv

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Med Havegrillen i Køkkenet

Menukasser til levering af årets nytårsmenu

Fra stregkode til RFID: Standarder gør rejsen nemmere

Få styr på dagens omsætning med Billy Regnskabsprogram

Specielt køkkenudstyr kræver specielle løsninger!

6.000 børn kan få deres madrester med hjem

Hvad er forskellen på stregkoder og tallene nedenunder?

Pease - God mad fra ærten

Har du styr på dit GTIN-varenummer?

LED Lys til emhætter - Haltons nye Kulinariske Lys

CPF - bæredygtig under tre spor

Lugtfri og effektiv ventilation til køkkener hvor pladsen er trang

Send til en kollega

0.126