23948sdkhjf

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

| Af Benita Dreyer-Andersen | Tip redaktionen om en historie

Fristevognen hedder den.

Læs også: Ældremaden hitter i Randers

En rullende snackbar proppet med müslibarer, smoothies, ostehapser, frugt, flødeboller, og hvad hjerte og mundvand ellers måtte begære.

Initiativet er kommet til verden på Ældrecenter Øst i Odense, hvor personalet prøver at få de småtspisende ældre til at klemme lidt mere ned ved hjælp af fristelser på hjul.

Det skriver DR Fyn.

- Det handler om at få så meget næring som muligt ind i mange små måltider. Der er masser af proteiner i proteindrik og müslistænger, og ostehapsere har rigeligt med fedt. Der er mejeriprodukter i form af yoghurt og mælk, siger Ninne Sander, der er mad- og måltidsmentor i Odense Kommune.

Læs også: Gourmet-kok i spidsen for kommunal madservice

Flødebollerne er måske ikke det mest næringsholdige forslag, indrømmer hun, men det er bedre at de ældre får sådan en end slet intet, fortæller hun Ninne Sander til DR Fyn.

Risiko for underernæring
Fristevognen er især øremærket de ældre, der ikke forlader deres værelser så tit. Derfor banker fristevognens ’chauffør’ på alle lejligheder og tilbyder den ældre borger lidt knas.

Og det er der brug for.

Ifølge tal fra Ældresagen er op mod 60 procent af alle ældre i hjemmeplejen og på plejehjem i risiko for underernæring, fortæller Rikke Hamfeldt, seniorkonsulent i Ældre Sagen.

Fristevognen bliver lige nu testet på enkelte plejehjem i Odense Kommune. Initiativtagerne håber, den snart bliver rullet ud til alle kommunens plejehjem.

Mere om: Ældremad
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Nyhedsbrev

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Domino's klar igen med ny ejer

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Send til en kollega

0.123