23948sdkhjf

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Familierestauranten Bone's i Kolding har fået en bøde på 15.000 kroner af Fødevarestyrelsen. Det skriver Jydskevestkysten.

Bøden kommer på baggrund af restaurantens praksis med salatbaren, hvor varerne hver dag efter lukketid tjekkes, og de bedste kommer på køl til anvendelse dagen efter. Dagen efter går kokken varerne igennem igen, inden salatbaren fyldes op med friske råvarer og rester fra dagen før.

Det har været praksis i mange år, forklarer direktør hos Bone’s, Jan Vinther Laursen, og sådan agter han at fortsætte.

- Vi fylder jo løbende salatbaren op hele dagen. Ser vi på hele kæden, så skal 25 restauranter hver smide 30-35 kilo ud om dagen. De beder os om at kassere over 250 tons frisk mad om året. Det kan vi som ansvarlig kæde ikke leve med i forhold til vores image og rent økonomisk. Det her er helt håbløst, siger Jan Vinther Laursen til Jydskevestkysten.

Ved Fødevarestyrelsens besøg i februar fik restauranten en indskærpelse for proceduren med salatbaren, men ved genbesøget i april var praksis stadig den samme. Det udløste bøden på de 15.000 kr, og den agter direktøren ikke at betale. Han har i stedet valgt at klage over Fødevarestyrelsens afgørelse.

- Nu har vi fået et brev, hvor de beder mig om, at jeg erkender, at jeg har overtrådt fødevarelovgivningen. Det har jeg ikke. Derfor kan jeg ikke erkende og betale bøden. Det næste bliver vel en politianmeldelse, og så må vi tage den derfra, men jeg håber da, at de venter med en politianmeldelse, indtil klagesagen er afgjort, siger Jan Vinther Laursen til Jydskevestkysten.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Aftale med Kokkelandsholdet er guld værd for Gråsten Fjerkræ

Damhuskroen har fået ny ejer - solgt for tocifret millionbeløb

Dagrofa Foodservice forlænger aftale med hotelgigant

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Nyhedsbrev

4.796 modtager nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Cateringvirksomhed er rykket ind i forsamlingshus

Aarhus og København skal gå forrest med klimavenlig mad i kommunale køkkener

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Too Good To Go lander ny, stor aftale

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Fire køkkener nomineret til Køkkenprisen

Sushikæde på vej mod sit største underskud

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Noma genåbner som burgerbar

Her er de nye retningslinjer til restauranter, caféer og værtshuse

Kro har corona-udvidet med en pølsevogn

Nye anbefalinger åbner for landets buffeter

Kendte investorer redder to konkursramte Michelin-restauranter

Genåbnede restauranter kan få problemer med varemangel

DE: Genåbning af restauranter og cafeer kan sikre 170.000 job

Konkursramt restaurant genopstår

Flere penge til presset Joe & The Juice

Vestjysk restaurant melder udsolgt med to go-fisk

Gourmetbutik klarer sig gennem krisen med nyt koncept

Restaurant konkurs efter brand

Restauranter må stadig vente på genåbning

Webinar: Sådan kan man tackle krisen

Nordjyske måltidskasser er et hit: Markant fremgang for Skagenfood

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Charles Christensen A/S har vundet stor rammeaftale

ANSUL Automatisk brandslukning præinstalleret fra fabrikken

Styr på kølekæden?

Kåret som Eliteleverandør 2020 til det offentlige

Gode rengøringsvaner fjerner spild af tid og ressourcer

Recirkulationsemhætte

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Nem frokostordning

Termokasser til de kommende konfirmationer og bryllupper

Tag kontrollen over uønskede bakterier med hygiejneklude som

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Højeffektiv Jet filtreringssystem til Showkøkkener

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Trækfri og Hygiejnegodkendt indblæsningsarmatur til køkkener

ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket fore

Loftsmonteret udsugningsboks

Økologien blomstrer med kØkkenprisen 2020

Har du husket lovpligtig eftersyn af dit køleanlæg?

Skal din ismaskine have en glad SMILEY?

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask

Køkkenventilationsloft med lavimpulserstatningsluft

Opbevarer du din medicin korrekt?

Kæmpe udvalg af bærbare computere til kontoret!

Kondensemhætte med integreret lavimpulserstatningsluft og hø

Standarder har stor betydning for den grønne omstilling

Send til en kollega

0.453