23948sdkhjf

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

| Af Redaktionen/-nok | Tip redaktionen om en historie

Morgenmadsrestaurant bliver "verdens første med fokus på neurogastronomi"

Boutiquehotellet Hotel Kong Arthur i København har netop åbnet sin helt nye morgenmadsrestaurant, der ifølge en pressemeddelelse er verdens første med fokus på neurogastronomi, som går ud på at smage med andre sanser end kun tungen.

Restauranten satser på mindre madspild, nudging, bæredygtighed og dansk design og kunst.

Nogle af hotellets værelser er blevet inddraget for at gøre morgenmadsrestauranten mere rummelig.

- Eftersom det er et velkendt problem, at hotellers morgenmadsbuffeter genererer et stort madspild, fordi øjnene ofte kan mere end maven, har Arthur Hotels indtænkt muligheden for at mindske madspild ved hjælp af nudging.

- Bestik, dufte, visuelle indtryk, lyde, belysning og erindring skal give en bedre spiseoplevelse for gæsterne, der samtidigt skal nudges til at spise mindre og langsommere, fordi de får mad af bedre kvalitet på deres tallerkener, hedder det i pressemeddelelsen.

Ejeren Arthur Hotels har således allieret sig med både Københavns Madhus og med madkonsulenten Rasmus Bredahl, der beskæftiger sig med nudging og neurogastronom.

- Idéen til Hotel Kong Arthurs morgenmadskoncept opstod, fordi jeg selv var træt af at være vidne til den samme morgenmadsbuffet, uanset hvor jeg er rejst hen i verden. Det er spansk appelsinjuice, fransk brie, hollandsk gouda, polsk bacon og kedeligt, hvidt toastbrød.

- I stedet har vi taget udgangspunkt i, at man skal kunne smage, hvor man er, ved at stå op til de bedste råvarer, som Danmark kan tilbyde – og vi hylder på den måde både årstiderne og den diversitet, som de står for, og giver dermed gæsterne en langt bedre spiseoplevelse, hvor de spiser mindre men nyder mere og går fra restauranten med en god følelse i kroppen, forklarer Rasmus Bredahl.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Madklubben-stifter hædret med pris

Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær

Fynboer laver enorme mængder andelår, hakkebøffer og kamsteg

Udvælgelse: Randers Street Food vil holde kokkeprøver før åbningen

Homemate skal levere hverdagsretter til nemlig.com

Nyhedsbrev

4.680 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Nu kan babyer også få måltidskasser

Dagrofa napper aftale til 600 millioner fra konkurrent

Flammen satser på både take away, brunch og flere restauranter

Smørrebrødsforretning er vokset

Kokkenes Køkken scorer økologisk spisemærke nummer 3.000

Kebabmillionær køber sig ind i restaurantkæde

- Jensens Bøfhus var to minutter fra konkurs

Skagenfood har nu en klimakasse

Color Line lukker køkken: 18 mister jobbet

Restauratørers indtjening daler dramatisk

MåltidsBoxen snart klar med nyt storkøkken

Opkøb: Falengreen opruster på convenience

Danskerne vil have mere fisk i kantinen

Madklubben-ejer vil have landsdækkende pizzakæde

Oprør over kantine hos fragt-gigant: "Det er uegnet og uhumsk"

Særligt køkken til kræftsyge børn sparet væk

Københavnsk streetfood-kæde konkurs – og i gang igen

Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Madmøder skal skabe vækst og udvikling

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Med Havegrillen i Køkkenet

Menukasser til levering af årets nytårsmenu

Fra stregkode til RFID: Standarder gør rejsen nemmere

Få styr på dagens omsætning med Billy Regnskabsprogram

Specielt køkkenudstyr kræver specielle løsninger!

6.000 børn kan få deres madrester med hjem

Hvad er forskellen på stregkoder og tallene nedenunder?

Pease - God mad fra ærten

Har du styr på dit GTIN-varenummer?

LED Lys til emhætter - Haltons nye Kulinariske Lys

CPF - bæredygtig under tre spor

Lugtfri og effektiv ventilation til køkkener hvor pladsen er trang

Nyt koncept: Fokus på resterne giver mindre madspild og bedre økonomi i køkkenet

(Plast)affald i havet – de rigtige løsninger er det vigtigste

Fuldautomatisk ventilationssystem til køkkener - HALTON M.A.R.V.E.L.

Optimeret forsyningskæde hos Retail Partner

ANUGA messe 5.-9. okt. Köln

Bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter i branchen

Vær med til at fejre lanceringen af DTU Learn for Life

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknolo...

Invitation til samskabelsesworkshop

BioSan Nordic er hovedsponsor for Dansk Rengøringsmesse 2019

Send til en kollega

0.162