23948sdkhjf

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

| Af Redaktionen/-nok | Tip redaktionen om en historie

Morgenmadsrestaurant bliver "verdens første med fokus på neurogastronomi"

Boutiquehotellet Hotel Kong Arthur i København har netop åbnet sin helt nye morgenmadsrestaurant, der ifølge en pressemeddelelse er verdens første med fokus på neurogastronomi, som går ud på at smage med andre sanser end kun tungen.

Restauranten satser på mindre madspild, nudging, bæredygtighed og dansk design og kunst.

Nogle af hotellets værelser er blevet inddraget for at gøre morgenmadsrestauranten mere rummelig.

- Eftersom det er et velkendt problem, at hotellers morgenmadsbuffeter genererer et stort madspild, fordi øjnene ofte kan mere end maven, har Arthur Hotels indtænkt muligheden for at mindske madspild ved hjælp af nudging.

- Bestik, dufte, visuelle indtryk, lyde, belysning og erindring skal give en bedre spiseoplevelse for gæsterne, der samtidigt skal nudges til at spise mindre og langsommere, fordi de får mad af bedre kvalitet på deres tallerkener, hedder det i pressemeddelelsen.

Ejeren Arthur Hotels har således allieret sig med både Københavns Madhus og med madkonsulenten Rasmus Bredahl, der beskæftiger sig med nudging og neurogastronom.

- Idéen til Hotel Kong Arthurs morgenmadskoncept opstod, fordi jeg selv var træt af at være vidne til den samme morgenmadsbuffet, uanset hvor jeg er rejst hen i verden. Det er spansk appelsinjuice, fransk brie, hollandsk gouda, polsk bacon og kedeligt, hvidt toastbrød.

- I stedet har vi taget udgangspunkt i, at man skal kunne smage, hvor man er, ved at stå op til de bedste råvarer, som Danmark kan tilbyde – og vi hylder på den måde både årstiderne og den diversitet, som de står for, og giver dermed gæsterne en langt bedre spiseoplevelse, hvor de spiser mindre men nyder mere og går fra restauranten med en god følelse i kroppen, forklarer Rasmus Bredahl.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

Køkkenleder: Vi vægter klimaet, men hensynet til borgeren tæller mest

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Cofoco-ejer køber sig ind i kendt kaffekæde

McDonald's klar med ny direktør

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Nyhedsbrev

Eks-bolchemager tilbyder nu mormormad

Lars Seier har købt en kendt café

Toprestaurant overtager slagteri

Kæmpestor interesse for nyt streetfoodmarked

Legendarisk kantine har mættet Aarhus i 60 år

Flammen lukker alle restauranter på søndag

Nyt elevprogram skal få flere unge til at vælge gastronomien

Kommune overvejer at sende sosu’er på anretterkursus

Lagkagehuset-stiftere satser nu på kaffe: Vil åbne en kaffebar om måneden

Makkerparret bag Lagkagehuset har begivet sig ud i et nyt projekt med indtil videre 11 kaffebarer i Europa

Skyder millioner i bestil-en-kok-projekt

Danish Crown sælger nu luksuskød direkte til forbrugerne

Foodservice Danmark skifter navn

Kommune fyrer privat leverandør af ældremad

Geranium-kok tog første skridt mod plads ved kokke-VM

Atria vil have sin bid af foodservice-markedet

Konkursramt streetfood-marked genåbner

Kædedirektør: Færdigmad bliver større end varer til hjemmelavet mad

Vi står over for en ny æra, når det handler om convenience og lette retter, spår Kvickly-direktør.

Efter snyd, sjusk og skandaler: Nu er legendarisk café solgt

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Sønderjysk makkerpar klar med helt nyt koncept

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknologier?

Invitation til samskabelsesworkshop

BioSan Nordic er hovedsponsor for Dansk Rengøringsmesse 2019

Velkommen til Matas

Ny rørledning på plads – fremover får dobbelt så mange husstande i Løsning varme fra Daka

Kom bakterier og sporer til livs

JEROS A/S deltager på Südback 2019

En tro kopi?

Blockchain for Fødevare SMV´er

Hygiejnisk design handler også om fødevaresikkerhed, mikrobiologi - og hvordan udstyr rengøres!

JEROS A/S er som eneste fynske finalist med i dysten om Akademikerprisen 2019

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år.

Det travle køkken…

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Her er forudsætningen for succesfuld selvscanning i kassen

Nyt i sortimentet - Nuova Simonelli espressomaskiner

Blockchain for fødevarer SMV´er

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Udnyt alle fordele ved brug af plastpaller

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Bliv klogere på blockchains værdi for fødevarersektoren

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Send til en kollega

0.135