23948sdkhjf

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

| Af Redaktionen/-nok | Tip redaktionen om en historie

Morgenmadsrestaurant bliver "verdens første med fokus på neurogastronomi"

Boutiquehotellet Hotel Kong Arthur i København har netop åbnet sin helt nye morgenmadsrestaurant, der ifølge en pressemeddelelse er verdens første med fokus på neurogastronomi, som går ud på at smage med andre sanser end kun tungen.

Restauranten satser på mindre madspild, nudging, bæredygtighed og dansk design og kunst.

Nogle af hotellets værelser er blevet inddraget for at gøre morgenmadsrestauranten mere rummelig.

- Eftersom det er et velkendt problem, at hotellers morgenmadsbuffeter genererer et stort madspild, fordi øjnene ofte kan mere end maven, har Arthur Hotels indtænkt muligheden for at mindske madspild ved hjælp af nudging.

- Bestik, dufte, visuelle indtryk, lyde, belysning og erindring skal give en bedre spiseoplevelse for gæsterne, der samtidigt skal nudges til at spise mindre og langsommere, fordi de får mad af bedre kvalitet på deres tallerkener, hedder det i pressemeddelelsen.

Ejeren Arthur Hotels har således allieret sig med både Københavns Madhus og med madkonsulenten Rasmus Bredahl, der beskæftiger sig med nudging og neurogastronom.

- Idéen til Hotel Kong Arthurs morgenmadskoncept opstod, fordi jeg selv var træt af at være vidne til den samme morgenmadsbuffet, uanset hvor jeg er rejst hen i verden. Det er spansk appelsinjuice, fransk brie, hollandsk gouda, polsk bacon og kedeligt, hvidt toastbrød.

- I stedet har vi taget udgangspunkt i, at man skal kunne smage, hvor man er, ved at stå op til de bedste råvarer, som Danmark kan tilbyde – og vi hylder på den måde både årstiderne og den diversitet, som de står for, og giver dermed gæsterne en langt bedre spiseoplevelse, hvor de spiser mindre men nyder mere og går fra restauranten med en god følelse i kroppen, forklarer Rasmus Bredahl.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Aftale med Kokkelandsholdet er guld værd for Gråsten Fjerkræ

Damhuskroen har fået ny ejer - solgt for tocifret millionbeløb

Dagrofa Foodservice forlænger aftale med hotelgigant

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Nyhedsbrev

4.797 modtager nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Cateringvirksomhed er rykket ind i forsamlingshus

Aarhus og København skal gå forrest med klimavenlig mad i kommunale køkkener

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Too Good To Go lander ny, stor aftale

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Fire køkkener nomineret til Køkkenprisen

Sushikæde på vej mod sit største underskud

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Noma genåbner som burgerbar

Her er de nye retningslinjer til restauranter, caféer og værtshuse

Kro har corona-udvidet med en pølsevogn

Nye anbefalinger åbner for landets buffeter

Kendte investorer redder to konkursramte Michelin-restauranter

Genåbnede restauranter kan få problemer med varemangel

DE: Genåbning af restauranter og cafeer kan sikre 170.000 job

Konkursramt restaurant genopstår

Flere penge til presset Joe & The Juice

Vestjysk restaurant melder udsolgt med to go-fisk

Gourmetbutik klarer sig gennem krisen med nyt koncept

Restaurant konkurs efter brand

Restauranter må stadig vente på genåbning

Webinar: Sådan kan man tackle krisen

Nordjyske måltidskasser er et hit: Markant fremgang for Skagenfood

Se alle Medlemmernes egne nyheder

De nominerede til Kantineprisen 2020 er...

Mere genanvendelse er ikke helt sort

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

Charles Christensen A/S har vundet stor rammeaftale

ANSUL Automatisk brandslukning præinstalleret fra fabrikken

Styr på kølekæden?

Kåret som Eliteleverandør 2020 til det offentlige

Gode rengøringsvaner fjerner spild af tid og ressourcer

Recirkulationsemhætte

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Nem frokostordning

Termokasser til de kommende konfirmationer og bryllupper

Tag kontrollen over uønskede bakterier med hygiejneklude som

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Højeffektiv Jet filtreringssystem til Showkøkkener

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Trækfri og Hygiejnegodkendt indblæsningsarmatur til køkkener

ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket fore

Loftsmonteret udsugningsboks

Økologien blomstrer med kØkkenprisen 2020

Har du husket lovpligtig eftersyn af dit køleanlæg?

Skal din ismaskine have en glad SMILEY?

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask

Køkkenventilationsloft med lavimpulserstatningsluft

Opbevarer du din medicin korrekt?

Send til en kollega

0.109