23948sdkhjf

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

| Af Redaktionen/-nok | Tip redaktionen om en historie

Morgenmadsrestaurant bliver "verdens første med fokus på neurogastronomi"

Boutiquehotellet Hotel Kong Arthur i København har netop åbnet sin helt nye morgenmadsrestaurant, der ifølge en pressemeddelelse er verdens første med fokus på neurogastronomi, som går ud på at smage med andre sanser end kun tungen.

Restauranten satser på mindre madspild, nudging, bæredygtighed og dansk design og kunst.

Nogle af hotellets værelser er blevet inddraget for at gøre morgenmadsrestauranten mere rummelig.

- Eftersom det er et velkendt problem, at hotellers morgenmadsbuffeter genererer et stort madspild, fordi øjnene ofte kan mere end maven, har Arthur Hotels indtænkt muligheden for at mindske madspild ved hjælp af nudging.

- Bestik, dufte, visuelle indtryk, lyde, belysning og erindring skal give en bedre spiseoplevelse for gæsterne, der samtidigt skal nudges til at spise mindre og langsommere, fordi de får mad af bedre kvalitet på deres tallerkener, hedder det i pressemeddelelsen.

Ejeren Arthur Hotels har således allieret sig med både Københavns Madhus og med madkonsulenten Rasmus Bredahl, der beskæftiger sig med nudging og neurogastronom.

- Idéen til Hotel Kong Arthurs morgenmadskoncept opstod, fordi jeg selv var træt af at være vidne til den samme morgenmadsbuffet, uanset hvor jeg er rejst hen i verden. Det er spansk appelsinjuice, fransk brie, hollandsk gouda, polsk bacon og kedeligt, hvidt toastbrød.

- I stedet har vi taget udgangspunkt i, at man skal kunne smage, hvor man er, ved at stå op til de bedste råvarer, som Danmark kan tilbyde – og vi hylder på den måde både årstiderne og den diversitet, som de står for, og giver dermed gæsterne en langt bedre spiseoplevelse, hvor de spiser mindre men nyder mere og går fra restauranten med en god følelse i kroppen, forklarer Rasmus Bredahl.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Nyhedsbrev

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Domino's klar igen med ny ejer

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Send til en kollega

0.212