23948sdkhjf

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

| Af Dan Petersen, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie
Tabet af en offentlig kontrakt har sidste år sendt resultaterne tilbage hos Det Danske Madhus, som tilbereder og leverer færdiglavede måltidsløsninger.

Overskuddet efter skat er faldet med otte procent til 34,4 millioner kroner, samtidig med at omsætningen er gået tilbage med 14 procent til 328,7 millioner kroner. Det er den laveste toplinje siden 2012 for den Thisted-baserede koncern.

- Den væsentlige årsag til faldet er den ophørte kontrakt med Region Sjælland, hvor der ingen leverancer har været i 2018, skriver Det Danske Madhus i regnskabet.

At der ikke længere skulle leveres måltidsløsninger til Region Sjælland blev allerede oplyst i 2017-regnskabet. Her fremgik det, at aftalen var blevet opsagt med udgangen af året.

I 2017-regnskabet fremgik det imidlertid også, at ledelsen budgetterede efter en indtjeningsvækst i 2018. Og da Ritzau Finans for et år siden talte med daværende adm. direktør Henrik Solkær, var meldingen også, at 2018 ville komme til at vise en bedre bundlinje end i 2017. Men sådan skulle det altså ikke gå.

Ritzau Finans har forsøgt at spørge uddybende ind til sidste års resultater hos Henrik Alifas Nielsen, som mod slutningen af i fjor overtog direktørposten fra Henrik Solkær. Han ønsker dog ikke et interview og henviser i stedet til regnskabet.

Ny webplatform
Af 2018-regnskabet fremgår det, at Det Danske Madhus blandt andet brugte det forgangne år på at lancere en webplatform, der skal sikre en øget kundetilgang på det voksende private segment inden for måltidskasseløsninger. Netop det område blev også af den tidligere direktør, Henrik Solkær, fremhævet som et af koncernens fremtidige fokuspunkter.

Ud over webplatformen er der også brugt tid og ressourcer på at flytte koncernens køkken i Silkeborg sammen med køkkenet i Aarhus. Det er ifølge regnskabet sket for at sikre ”en konstant høj udvikling i Det Danske Madhus’ koncepter og kompetencer”.

For det igangværende år er der endnu en gang en forventning om vækst i koncernens indtjening. Den vækst kan ifølge regnskabet til dels tilskrives planlagte proces- og effektiviseringsforbedringer samt vækst i kernesegmenterne.

- Herudover har 2018-resultatet været belastet af omkostninger af engangskarakter i forbindelse med sammenlægning af produktionen i Silkeborg og Aarhus. Den forventede vækst i 2019 er ligeledes understøttet af udvikling i de første måneder af 2019, står der i regnskabet.

I dag har Det Danske Madhus seks køkkener fordelt over landet, hvoraf det ene fungerer som et administrationscenter. Hertil kommer et distributionsnetværk, som leverer til hele landet bortset fra Bornholm og øerne.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Nyhedsbrev

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Domino's klar igen med ny ejer

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Send til en kollega

0.165