23948sdkhjf

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

| Af Dan Petersen, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie
Tabet af en offentlig kontrakt har sidste år sendt resultaterne tilbage hos Det Danske Madhus, som tilbereder og leverer færdiglavede måltidsløsninger.

Overskuddet efter skat er faldet med otte procent til 34,4 millioner kroner, samtidig med at omsætningen er gået tilbage med 14 procent til 328,7 millioner kroner. Det er den laveste toplinje siden 2012 for den Thisted-baserede koncern.

- Den væsentlige årsag til faldet er den ophørte kontrakt med Region Sjælland, hvor der ingen leverancer har været i 2018, skriver Det Danske Madhus i regnskabet.

At der ikke længere skulle leveres måltidsløsninger til Region Sjælland blev allerede oplyst i 2017-regnskabet. Her fremgik det, at aftalen var blevet opsagt med udgangen af året.

I 2017-regnskabet fremgik det imidlertid også, at ledelsen budgetterede efter en indtjeningsvækst i 2018. Og da Ritzau Finans for et år siden talte med daværende adm. direktør Henrik Solkær, var meldingen også, at 2018 ville komme til at vise en bedre bundlinje end i 2017. Men sådan skulle det altså ikke gå.

Ritzau Finans har forsøgt at spørge uddybende ind til sidste års resultater hos Henrik Alifas Nielsen, som mod slutningen af i fjor overtog direktørposten fra Henrik Solkær. Han ønsker dog ikke et interview og henviser i stedet til regnskabet.

Ny webplatform
Af 2018-regnskabet fremgår det, at Det Danske Madhus blandt andet brugte det forgangne år på at lancere en webplatform, der skal sikre en øget kundetilgang på det voksende private segment inden for måltidskasseløsninger. Netop det område blev også af den tidligere direktør, Henrik Solkær, fremhævet som et af koncernens fremtidige fokuspunkter.

Ud over webplatformen er der også brugt tid og ressourcer på at flytte koncernens køkken i Silkeborg sammen med køkkenet i Aarhus. Det er ifølge regnskabet sket for at sikre ”en konstant høj udvikling i Det Danske Madhus’ koncepter og kompetencer”.

For det igangværende år er der endnu en gang en forventning om vækst i koncernens indtjening. Den vækst kan ifølge regnskabet til dels tilskrives planlagte proces- og effektiviseringsforbedringer samt vækst i kernesegmenterne.

- Herudover har 2018-resultatet været belastet af omkostninger af engangskarakter i forbindelse med sammenlægning af produktionen i Silkeborg og Aarhus. Den forventede vækst i 2019 er ligeledes understøttet af udvikling i de første måneder af 2019, står der i regnskabet.

I dag har Det Danske Madhus seks køkkener fordelt over landet, hvoraf det ene fungerer som et administrationscenter. Hertil kommer et distributionsnetværk, som leverer til hele landet bortset fra Bornholm og øerne.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Arla vil sætte dansk gastronomi på verdenskortet

Omdiskuteret historisk kro søger ny forpagter

Madmøder skal skabe vækst og udvikling

Bon Appetit Group lander øko-ordre hos SAS

Nyt madhus satser på madpakker

Nyhedsbrev

Tomex med overskud for 31. år i træk

Jysk cateringfirma flytter til større lokaler

Tyskere vil snige sig ind på danske måltidskasser

Meyers på kantineopkøb

Offentlige øko-køkkener fik roser for at sætte målgruppen i centrum

Hospitalskøkken giver overskudsmad til hjemløse

Færdigretter: Firma er vokset fra 2 til 28 ansatte

Her er vinderen af Kantineprisen 2019

Too Good To Go udvider webshop

Skruer op for online-sortimentet og flytter til et større lager.

Stjernekok har nu magten over Noma

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Makkerpar vil åbne 25 nye mexicanske restauranter

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

Køkkenleder: Vi vægter klimaet, men hensynet til borgeren tæller mest

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Cofoco-ejer køber sig ind i kendt kaffekæde

McDonald's klar med ny direktør

Stor stigning i økologisalg til foodservice

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Lars Seier har købt en kendt café

Kommune fyrer privat leverandør af ældremad

Geranium-kok tog første skridt mod plads ved kokke-VM

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

LED Lys til emhætter - Haltons nye Kulinariske Lys

CPF - bæredygtig under tre spor

Lugtfri og effektiv ventilation til køkkener hvor pladsen er trang

Nyt koncept: Fokus på resterne giver mindre madspild og bedre økonomi i køkkenet

(Plast)affald i havet – de rigtige løsninger er det vigtigste

Fuldautomatisk ventilationssystem til køkkener - HALTON M.A.R.V.E.L.

Optimeret forsyningskæde hos Retail Partner

ANUGA messe 5.-9. okt. Köln

Bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter i branchen

Vær med til at fejre lanceringen af DTU Learn for Life

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknologier?

Invitation til samskabelsesworkshop

BioSan Nordic er hovedsponsor for Dansk Rengøringsmesse 2019

Velkommen til Matas

Ny rørledning på plads – fremover får dobbelt så mange husstande i Løsning varme fra Daka

Kom bakterier og sporer til livs

JEROS A/S deltager på Südback 2019

En tro kopi?

Blockchain for Fødevare SMV´er

Hygiejnisk design handler også om fødevaresikkerhed, mikrobiologi - og hvordan udstyr rengøres!

JEROS A/S er som eneste fynske finalist med i dysten om Akademikerprisen 20...

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år.

Det travle køkken…

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Send til en kollega

0.19