23948sdkhjf

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Den familieejede buffetkæde Restaurant Flammen kom ud af 2018 med et resultat på 1,5 millioner kroner efter skat. Det er 13 millioner mindre end året før - og det dårligste resultat siden kædens første regnskab i 2009/10.

Dermed er Flammen dykket yderligere i forhold til rekordåret 2016, hvor kæden gav et overskud på over 32 millioner.

- Vi er ikke tilfredse med resultatet. Det kunne vi have gjort meget bedre, og længere er den sådan set ikke, siger Flammen-direktør Piet Klein til Børsen. Han overtog direktørjobbet i marts i år, efter at kæden i efteråret fyrede den tidligere direktør, Elias Tychsen,.

Netop den fyring har været med til at give det skuffende 2018-resultat, idet tallene ifølge ledelsen er "væsentligt påvirket af omkostninger
til bl.a. afskedigelse af direktør, en ekstraordinært varm sommer, initiativer der ikke gik som forventet, og forsatte driftsunderskud i det tyske selskab".

Piet Klein siger til Børsen, at der sidste år blev truffet nogle beslutninger, som ikke var de rigtige, uden at han vil komme ind på, hvilke beslutninger der er tale om.

Bruttofortjenesten faldt i 2018 fra knap 110 millioner til 97,3 millioner kroner, og omsætningen er også faldet, uden at Flammen sætter tal på.

Flammen, der er ejet af Ketty og Flemming Rosenfeldt Sunddal og deres børn Martin og Kristina, har 15 restauranter i Danmark og en enkelt i Hamburg. Den tyske restaurant giver som nævnt stadig underskud, og derfor er planer om yderligere ekspansion i Tyskland p.t. lagt på køl.

Til gengæld har koncernen i 2019 med Piet Klein i spidsen igangsat en række nye initiativer så som brunch og takeaway. Det er initiativer, som ledelsen har store forventninger til, og hvor "den økonomiske effekt forventes at indtræde delvist i 2019 og fuldt ud fra 2020 og fremefter. Der forventes mindst en fordobling af resultat før skat for 2019 i forhold til 2018", hedder det i regnskabet.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Madmøder skal skabe vækst og udvikling

Bon Appetit Group lander øko-ordre hos SAS

Arla vil sætte dansk gastronomi på verdenskortet

Omdiskuteret historisk kro søger ny forpagter

Nyt madhus satser på madpakker

Nyhedsbrev

Tomex med overskud for 31. år i træk

Jysk cateringfirma flytter til større lokaler

Tyskere vil snige sig ind på danske måltidskasser

Meyers på kantineopkøb

Offentlige øko-køkkener fik roser for at sætte målgruppen i centrum

Hospitalskøkken giver overskudsmad til hjemløse

Færdigretter: Firma er vokset fra 2 til 28 ansatte

Her er vinderen af Kantineprisen 2019

Too Good To Go udvider webshop

Skruer op for online-sortimentet og flytter til et større lager.

Stjernekok har nu magten over Noma

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Makkerpar vil åbne 25 nye mexicanske restauranter

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

Køkkenleder: Vi vægter klimaet, men hensynet til borgeren tæller mest

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Cofoco-ejer køber sig ind i kendt kaffekæde

McDonald's klar med ny direktør

Stor stigning i økologisalg til foodservice

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Lars Seier har købt en kendt café

Kommune fyrer privat leverandør af ældremad

Geranium-kok tog første skridt mod plads ved kokke-VM

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

LED Lys til emhætter - Haltons nye Kulinariske Lys

CPF - bæredygtig under tre spor

Lugtfri og effektiv ventilation til køkkener hvor pladsen er trang

Nyt koncept: Fokus på resterne giver mindre madspild og bedre økonomi i køkkenet

(Plast)affald i havet – de rigtige løsninger er det vigtigste

Fuldautomatisk ventilationssystem til køkkener - HALTON M.A.R.V.E.L.

Optimeret forsyningskæde hos Retail Partner

ANUGA messe 5.-9. okt. Köln

Bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter i branchen

Vær med til at fejre lanceringen af DTU Learn for Life

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknologier?

Invitation til samskabelsesworkshop

BioSan Nordic er hovedsponsor for Dansk Rengøringsmesse 2019

Velkommen til Matas

Ny rørledning på plads – fremover får dobbelt så mange husstande i Løsning varme fra Daka

Kom bakterier og sporer til livs

JEROS A/S deltager på Südback 2019

En tro kopi?

Blockchain for Fødevare SMV´er

Hygiejnisk design handler også om fødevaresikkerhed, mikrobiologi - og hvordan udstyr rengøres!

JEROS A/S er som eneste fynske finalist med i dysten om Akademikerprisen 20...

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år.

Det travle køkken…

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Send til en kollega

0.128