23948sdkhjf

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Den familieejede buffetkæde Restaurant Flammen kom ud af 2018 med et resultat på 1,5 millioner kroner efter skat. Det er 13 millioner mindre end året før - og det dårligste resultat siden kædens første regnskab i 2009/10.

Dermed er Flammen dykket yderligere i forhold til rekordåret 2016, hvor kæden gav et overskud på over 32 millioner.

- Vi er ikke tilfredse med resultatet. Det kunne vi have gjort meget bedre, og længere er den sådan set ikke, siger Flammen-direktør Piet Klein til Børsen. Han overtog direktørjobbet i marts i år, efter at kæden i efteråret fyrede den tidligere direktør, Elias Tychsen,.

Netop den fyring har været med til at give det skuffende 2018-resultat, idet tallene ifølge ledelsen er "væsentligt påvirket af omkostninger
til bl.a. afskedigelse af direktør, en ekstraordinært varm sommer, initiativer der ikke gik som forventet, og forsatte driftsunderskud i det tyske selskab".

Piet Klein siger til Børsen, at der sidste år blev truffet nogle beslutninger, som ikke var de rigtige, uden at han vil komme ind på, hvilke beslutninger der er tale om.

Bruttofortjenesten faldt i 2018 fra knap 110 millioner til 97,3 millioner kroner, og omsætningen er også faldet, uden at Flammen sætter tal på.

Flammen, der er ejet af Ketty og Flemming Rosenfeldt Sunddal og deres børn Martin og Kristina, har 15 restauranter i Danmark og en enkelt i Hamburg. Den tyske restaurant giver som nævnt stadig underskud, og derfor er planer om yderligere ekspansion i Tyskland p.t. lagt på køl.

Til gengæld har koncernen i 2019 med Piet Klein i spidsen igangsat en række nye initiativer så som brunch og takeaway. Det er initiativer, som ledelsen har store forventninger til, og hvor "den økonomiske effekt forventes at indtræde delvist i 2019 og fuldt ud fra 2020 og fremefter. Der forventes mindst en fordobling af resultat før skat for 2019 i forhold til 2018", hedder det i regnskabet.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

Ny ejer vil lave smørrebrød med vingesus

Restaurant er nu børnefri

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Nyhedsbrev

4.721 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Medejer købt ud af madservicefirma

Se listen: Cateringkæmpe med stort millionoverskud

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Minister lover lov mod udnyttelse af udenlandske kokke

Det skal være slut for firmaer at hyre folk igen via beløbsordning, hvis de er taget i snyd, mener minister

Horesta kritiserer Fødevarestyrelsens nye planteliste

Restauranter: Flere konkurser og flere beskæftigede

Julefrokost: 30 gæster blev brændt af

Venø Seafood vil udvide for otte millioner

Tre plantedrenge har hul igennem til Coop

Falengreen køber sig til mere convenience

Horesta støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt kinesiske beløbskokke

De vil gerne ansættes på beløbsordningen, men så arbejde mange flere timer.

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

Glæde og kritik hos Horesta: Lettere adgang til arbejdskraft - men ...

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

1

Kendt burgerkæde med nyt minus

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Cateringmesse Nord og Øst

JEROS A/S stolt sponsor for SKILLS 2020

GS1-nyhed: Miljøbilleder

Trådløs Sikkerhed

Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark  

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab

Luftrensning fra Restauranter

Luftrensning fra Restauranter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Solina Denmark opruster Foodservice-forretningen

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask - KCW

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Nyt samarbejde ser på bæredygtig udnyttelse af rejeskaller

Røg i køkkenet!

Spangsberg Chokolade: Det søde logistikliv

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Send til en kollega

0.111