23948sdkhjf

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Den familieejede buffetkæde Restaurant Flammen kom ud af 2018 med et resultat på 1,5 millioner kroner efter skat. Det er 13 millioner mindre end året før - og det dårligste resultat siden kædens første regnskab i 2009/10.

Dermed er Flammen dykket yderligere i forhold til rekordåret 2016, hvor kæden gav et overskud på over 32 millioner.

- Vi er ikke tilfredse med resultatet. Det kunne vi have gjort meget bedre, og længere er den sådan set ikke, siger Flammen-direktør Piet Klein til Børsen. Han overtog direktørjobbet i marts i år, efter at kæden i efteråret fyrede den tidligere direktør, Elias Tychsen,.

Netop den fyring har været med til at give det skuffende 2018-resultat, idet tallene ifølge ledelsen er "væsentligt påvirket af omkostninger
til bl.a. afskedigelse af direktør, en ekstraordinært varm sommer, initiativer der ikke gik som forventet, og forsatte driftsunderskud i det tyske selskab".

Piet Klein siger til Børsen, at der sidste år blev truffet nogle beslutninger, som ikke var de rigtige, uden at han vil komme ind på, hvilke beslutninger der er tale om.

Bruttofortjenesten faldt i 2018 fra knap 110 millioner til 97,3 millioner kroner, og omsætningen er også faldet, uden at Flammen sætter tal på.

Flammen, der er ejet af Ketty og Flemming Rosenfeldt Sunddal og deres børn Martin og Kristina, har 15 restauranter i Danmark og en enkelt i Hamburg. Den tyske restaurant giver som nævnt stadig underskud, og derfor er planer om yderligere ekspansion i Tyskland p.t. lagt på køl.

Til gengæld har koncernen i 2019 med Piet Klein i spidsen igangsat en række nye initiativer så som brunch og takeaway. Det er initiativer, som ledelsen har store forventninger til, og hvor "den økonomiske effekt forventes at indtræde delvist i 2019 og fuldt ud fra 2020 og fremefter. Der forventes mindst en fordobling af resultat før skat for 2019 i forhold til 2018", hedder det i regnskabet.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Stor nedgang i antallet af nye spisesteder

Nye leverandører godkendt til madservice efter konkurs

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlig fiskehandler

København styrker sin ambitiøse mad-indsats

Nyhedsbrev

Messe byder på topkokkedyst

Seminar sætter fokus på nye måder at undgå sygdom via fødevarer

Kontrolrapport afslører massivt rod på politianmeldte spisesteder

Fødevaretstyrelsens seneste kontrolbesøg hos XO Burger and Steaks og Café Emma afslører stribevis af problemer. Styrelsen har nu valgt at politianmelde begge spisesteder

Jysk storkøkken i konkurssag

Danmark kræver en milliard kroner fra Just Eat

Flere københavnske spisesteder politianmeldt

Fødevarestyrelsen har politianmeldt fire spisesteder i København. Det sker, efter at styrelsen har konstateret adskillige overtrædelser på fødevarelovgivningen

Sønderjysk makkerpar klar med helt nyt koncept

Dansk økobageri lander kæmpeaftale med cafékæde

Kokkebrødre vil åbne ny restaurantkæde

Just Eat i sammenskudsgilde: Vil gå sammen med konkurrent

Madmarked i Odense går konkurs og lukker

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Her er forudsætningen for succesfuld selvscanning i kassen

Nyt i sortimentet - Nuova Simonelli espressomaskiner

Blockchain for fødevarer SMV´er

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Udnyt alle fordele ved brug af plastpaller

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Bliv klogere på blockchains værdi for fødevarersektoren

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Blockchain for fødevarevirksomheder (SMV´er)

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Madaffaldet på Tall Ships Races Aarhus bliver til energi og gødning

Hygiejnisk design kursus - Viden og værktøjer til korrekt design og anvendelse

Gratis GS1 online basiskursus

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Send til en kollega

0.129