23948sdkhjf

Ny kaffebar sælger kaffe til en 10'er - bliver svinet til af konkurrent

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Konkurrenten mener, kaffebaren serverer lavkvalitetskaffe

Kaffe kan vække store følelser.

Således har kaffemesteren hos den aarhusianske kaffebar Great Coffee, Søren Stiller, følgende ord til overs for et nyt kaffekoncept i Aarhus.

- Jeg synes bare, de er nogle idioter, Jeg synes, det er noget værre bras. Det er ligesom at åbne en Tiger-butik og så få kunder til at tro, de køber kvalitet.

Kaffekonceptet, han omtaler, er Coffee Ten, der netop har indtaget Smilets By i form af en kaffebar i Søndergade i Aarhus.

Budskabet fra initiativtager til Coffee Ten Søren Busch, er, at kvalitetskaffe ikke behøver at være så dyr, som det ofte er tilfældet på andre kaffebarer, der tager op mod 50 kroner for en kop kaffe.

- Alle kaffevarianter er lavet af baristaer, og de koster alle sammen 10 kroner. Vi laver CO2-neutral kaffe, og alt vores emballage er bæredygtigt. Vi vil gerne vise, at man både være miljøvenlig og drive en forretning, siger Søren Busch til TV2 Østjylland.

Han er tilsyneladende uforstående over for, at en kop kaffe på kaffebarer og caféer, særligt i de større byer, koster væsentligt mere end 10 kroner.

- Vi kan ikke se nogen forklaring på, at kaffe skal være så dyr. Jeg håber, vores opstart i Aarhus kan sætte gang i debatten om, hvorfor kaffen er så dyr og forhåbentlig få andre steder til at sætte priserne ned til gavn for forbrugerne, siger Søren Busch til TV2 Østjylland.

Ifølge initiativtageren til Coffee Ten har virksomheden fra starte lagt et budget og siden fundet ud af, at det kan lade sig gøre at tjene penge på konceptet.

Bæredygtig kvalitetskaffe til en 10'er virker umiddelbart som et fantastisk tilbud for koffeinhungrende aarhusianere. Det er dog ikke tilfældet, hvis man spørger Søren Stiller fra Great Coffee.

- Hvis man bruger lommeregneren, og man skal regne ud, hvad det koster at producere kaffe med personaleomkostninger og faste udgifter, så er det ikke svært at regne ud, at man ikke kan tjene penge med mindre, at man køber den dårligste kvalitet og ikke sørger for, at kaffefarmeren bliver betalt ordentligt, siger han til TV2 Østjylland.

En kop kaffe hos Great Coffee koster 35-45 kroner.

Søren Stiler, der har vundet danmarksmesterskabet i kaffebrygning flere gange, mener, at folkene bag Coffee Ten ignorerer den sociale arv i forhold til, at kaffefarmerne skal tjene penge for det arbejde, de laver.

- De seneste 15 år har vi brugt masser af energi på at lave det, der hedder Speciality Coffee. Det vil sige, at kaffefarmerne får en ordentlig løn, og at man gerne skal kunne genkende, hvor kaffen kommer fra og hvordan, den smager, siger Søren Stiller til TV2 Østjylland.

Han er ikke bekymret for, at Coffee Ten vil stjæle nogle af hans kunder fra baggården i Klostergade.

- Jeg har opdraget mine kunder til at vide, hvad god kaffe er, så det er jeg slet ikke bange for, lyder det.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Stor nedgang i antallet af nye spisesteder

Nye leverandører godkendt til madservice efter konkurs

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlig fiskehandler

København styrker sin ambitiøse mad-indsats

Nyhedsbrev

Messe byder på topkokkedyst

Seminar sætter fokus på nye måder at undgå sygdom via fødevarer

Kontrolrapport afslører massivt rod på politianmeldte spisesteder

Fødevaretstyrelsens seneste kontrolbesøg hos XO Burger and Steaks og Café Emma afslører stribevis af problemer. Styrelsen har nu valgt at politianmelde begge spisesteder

Jysk storkøkken i konkurssag

Danmark kræver en milliard kroner fra Just Eat

Flere københavnske spisesteder politianmeldt

Fødevarestyrelsen har politianmeldt fire spisesteder i København. Det sker, efter at styrelsen har konstateret adskillige overtrædelser på fødevarelovgivningen

Sønderjysk makkerpar klar med helt nyt koncept

Dansk økobageri lander kæmpeaftale med cafékæde

Kokkebrødre vil åbne ny restaurantkæde

Just Eat i sammenskudsgilde: Vil gå sammen med konkurrent

Madmarked i Odense går konkurs og lukker

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Her er forudsætningen for succesfuld selvscanning i kassen

Nyt i sortimentet - Nuova Simonelli espressomaskiner

Blockchain for fødevarer SMV´er

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Udnyt alle fordele ved brug af plastpaller

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Bliv klogere på blockchains værdi for fødevarersektoren

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Blockchain for fødevarevirksomheder (SMV´er)

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Madaffaldet på Tall Ships Races Aarhus bliver til energi og gødning

Hygiejnisk design kursus - Viden og værktøjer til korrekt design og anvendelse

Gratis GS1 online basiskursus

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Send til en kollega

0.674