23948sdkhjf

Tidligere cafékonge skal i fængsel for bedrageri

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Byret idømmer tidligere ejer af Café Sommersko-imperiet tre år og ni måneders fængsel i omfattende sag.

Den tidligere københavnske cafékonge Bahram Sari Beliverdi er blevet idømt tre år og ni måneders fængsel i en omfattende sag om bedrageri. 

Det har en enig domsmandsret besluttet i Københavns Byret, skriver Ekstra Bladet.

Derudover skal cafékongen betale over en million kroner, tilføjer Berlingske. Ved strafudmålingen lagde retten vægt på kriminalitetens systematiske karakter.

Beliverdi var selv i retten, da dommen blev afsagt. Han nægter sig skyldig i de mange forhold, han er blevet dømt for.

Ud over bedrageri er han kendt skyldig i at forbryde sig mod fødevarelovgivningen og svindle med moms.

Der var i alt 44 tiltalepunkter mod Bahram Sari Beliverdi, og han er kendt skyldig i samtlige forhold.

Hans forsvarer, Kåre Pihlmann, skriver i en sms til Ritzau, at han og Beliverdi er uenige i dommen og har valgt at anke den til Østre Landsret.

Den 38-årige mand er tidligere ejer af det, der er blevet omtalt som Café Sommersko-imperiet i København. 

Da der var flest steder tilknyttet, bestod imperiet af flere caféer i København og omegn. Det gælder blandt andet Café Sommersko, Café Dan Turell, Café Emma og Frederiksberg Café.

Sammen med en medtiltalt var restauratøren anklaget for flere lovovertrædelser i årene fra 2013 til 2016. 

Den medtiltalte var ifølge Ekstra Bladet ikke til stede i retten, men blev også idømt en fængselsstraf. Vedkommendes forsvarer ankede også dommen. 

Beliverdi var tiltalt for 14 forhold vedrørende bedrageri. Han har ifølge anklageskriftet bestilt kød, grønt og fisk til caféer på Frederiksberg og Hellerup uden at have "vilje eller evne" til at betale for det.

Derudover var han tiltalt for momssvindel og for at overtræde fødevarelovgivningen. 

Det skete blandt andet ved, at flere restauranter ikke kunne dokumentere køb af fødevarer, og kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen blev ikke hængt op.

Café Sommersko var i 1976 ifølge Berlingske den første café i Norden.

De senere år har den dog fået mest opmærksomhed på grund af Bahram Sari Beliverdis mange sager om vold og sort arbejde.

/ritzau/

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Vaffelbaroner har fart på

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Nyhedsbrev

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Dansk fastfoodkæde tjener igen penge

Hvor ligger Danmarks bedste kantine?

Storkøkkener: Hørkram beholder kæmpestort udbud

Ny kaffebar sælger kaffe til en 10'er - bliver svinet til af konkurrent

Tidligere cafékonge skal i fængsel for bedrageri

Joe & The Juice rundede milliarden - men nye juicebarer medførte millionunderskud

Video-snak: Too Good To Go taler om teknologi

Ny dysfagi-menu med madder: Nu får Esther samme oplevelse som de andre beboere

Syv københavnske plejehjem har i et par måneder haft en ny menu med dysfagi-smørrebrød på frokostbordene

Kantinevirksomhed opruster med nye chefprofiler

Just Eat går 12 millioner kroner frem

Restaurant Flammen udruller nyt koncept

Nordjysk gårdmejeri skal levere wauw-ost til stort flyselskab

Lufthavnscafé byder sig til med ældremad

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Seminar: Sådan måler man madspild

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab

Isdiske til sommerens varme dage

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Konference om svindbekæmpelse i København i juni

Jeros a/s deltager på IFFA 2019

Send til en kollega

0.15