23948sdkhjf

Nordjysk gårdmejeri skal levere wauw-ost til stort flyselskab

| Af Michael Strandfelt, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Mejeriet Sønderhaven jubler over en helt særlig aftale

Der var festdag på gårdmejeriet Sønderhaven, da de i sidste uge sammen med Singapore Airlines kunne præsentere et nyt samarbejde, der bringer ostene fra det lille mejeri i nordjyske Serritslev op i helt nye luftlag, så flyselskabets passagerer fra oktober kommer til at spise Sønderhaven-oste til deres flymad.

- Jeg er simpelhen så glad. Det føles bare helt rigtigt, det her. Der er bare sådan en god aura omkring det, siger Preben Ørum, der sammen med sin kone, Marianne Simonsen, ejer mejeriet.

- Vi har i flere år håbet på at komme bredere ud og få en større produktion, og vi håber da virkelig på, at det her kan give os noget eksponering, så vi kan få flere kunder rundt om i verden, siger Preben Ørum, der har 100 køer på gården og producerer ost og smør på det lille mejeri bare 50 meter fra kostalden på den anden side af gårdspladsen.

Var tvivlende
Preben Ørum troede faktisk til at starte med, at henvendelsen fra Singapore Airlines var for god til at være sand.

- En til to gange om året får jeg mailhenvendelser fra folk rundt om i verden, der også ser ganske lovende ud, men hvor det viser sig ikke at være noget reelt. Men den var god nok den her gang, siger Preben Ørum smilende.

Aftalen i sig selv gør dog ikke firmaet markant større lige med det samme, da der kun er tale om ost til ruter til og fra København.

- Aftalen er sådan set i samme størrelseorden, som hvis vi lavede en aftale med én restaurant. Men jeg tror på, at den kan være mere værd, vi fordi vi kommer bredt ud til fok fra hele verden. Det er i hvert fald det, vi håber på, siger Preben Ørum, der er ligesom sin kone er uddannet landmand. De har drevet malkekvægbrug på gården siden 1995 og åbnede deres lille mejeri i 2007.

Singapore Airlines har de senere år lavet flere aftaler med mindre selskaber, for at have produkter fra de områder, de flyver til og fra rundt om i verden.

Flyselskabet har således serveret is fra Skarø Is de seneste syv år.

- De små producenter giver os en fleksibilitet. De har ikke store produktionsapparater, men kan derimod levere specielt til os. De betyder også, at de hurtigt kan ændre produkterne, hvis har en forespørgsel, og det er en fordel for os, siger Allan Hoffery, der er salgs- og kommunikationschef for Singapore Airlines i Norden.

Mister smag i luften

Et af de krav, som flyselskabet har til ostene fra Serritslev, er, at de skal være kraftige i smagen.

Maden smager nemlig af mindre, når den bliver spist i 1.000 meters højde.

- Vi har valgt nogle oste med meget smag og bid, for de bliver en fjerdedel mindre markante i smagen, når de bliver taget med op i luften. Så det skal være nogle oste, hvor man siger "wauw, den smager af noget", når man spiser den hernede, siger Allan Hoffery fra Singapore Airlines.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Stor nedgang i antallet af nye spisesteder

Nye leverandører godkendt til madservice efter konkurs

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlig fiskehandler

København styrker sin ambitiøse mad-indsats

Nyhedsbrev

Messe byder på topkokkedyst

Seminar sætter fokus på nye måder at undgå sygdom via fødevarer

Kontrolrapport afslører massivt rod på politianmeldte spisesteder

Fødevaretstyrelsens seneste kontrolbesøg hos XO Burger and Steaks og Café Emma afslører stribevis af problemer. Styrelsen har nu valgt at politianmelde begge spisesteder

Jysk storkøkken i konkurssag

Danmark kræver en milliard kroner fra Just Eat

Flere københavnske spisesteder politianmeldt

Fødevarestyrelsen har politianmeldt fire spisesteder i København. Det sker, efter at styrelsen har konstateret adskillige overtrædelser på fødevarelovgivningen

Sønderjysk makkerpar klar med helt nyt koncept

Dansk økobageri lander kæmpeaftale med cafékæde

Kokkebrødre vil åbne ny restaurantkæde

Just Eat i sammenskudsgilde: Vil gå sammen med konkurrent

Madmarked i Odense går konkurs og lukker

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Her er forudsætningen for succesfuld selvscanning i kassen

Nyt i sortimentet - Nuova Simonelli espressomaskiner

Blockchain for fødevarer SMV´er

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Udnyt alle fordele ved brug af plastpaller

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Bliv klogere på blockchains værdi for fødevarersektoren

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Blockchain for fødevarevirksomheder (SMV´er)

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Madaffaldet på Tall Ships Races Aarhus bliver til energi og gødning

Hygiejnisk design kursus - Viden og værktøjer til korrekt design og anvendelse

Gratis GS1 online basiskursus

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Send til en kollega

0.146