23948sdkhjf

Nordjysk gårdmejeri skal levere wauw-ost til stort flyselskab

| Af Michael Strandfelt, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Mejeriet Sønderhaven jubler over en helt særlig aftale

Der var festdag på gårdmejeriet Sønderhaven, da de i sidste uge sammen med Singapore Airlines kunne præsentere et nyt samarbejde, der bringer ostene fra det lille mejeri i nordjyske Serritslev op i helt nye luftlag, så flyselskabets passagerer fra oktober kommer til at spise Sønderhaven-oste til deres flymad.

- Jeg er simpelhen så glad. Det føles bare helt rigtigt, det her. Der er bare sådan en god aura omkring det, siger Preben Ørum, der sammen med sin kone, Marianne Simonsen, ejer mejeriet.

- Vi har i flere år håbet på at komme bredere ud og få en større produktion, og vi håber da virkelig på, at det her kan give os noget eksponering, så vi kan få flere kunder rundt om i verden, siger Preben Ørum, der har 100 køer på gården og producerer ost og smør på det lille mejeri bare 50 meter fra kostalden på den anden side af gårdspladsen.

Var tvivlende
Preben Ørum troede faktisk til at starte med, at henvendelsen fra Singapore Airlines var for god til at være sand.

- En til to gange om året får jeg mailhenvendelser fra folk rundt om i verden, der også ser ganske lovende ud, men hvor det viser sig ikke at være noget reelt. Men den var god nok den her gang, siger Preben Ørum smilende.

Aftalen i sig selv gør dog ikke firmaet markant større lige med det samme, da der kun er tale om ost til ruter til og fra København.

- Aftalen er sådan set i samme størrelseorden, som hvis vi lavede en aftale med én restaurant. Men jeg tror på, at den kan være mere værd, vi fordi vi kommer bredt ud til fok fra hele verden. Det er i hvert fald det, vi håber på, siger Preben Ørum, der er ligesom sin kone er uddannet landmand. De har drevet malkekvægbrug på gården siden 1995 og åbnede deres lille mejeri i 2007.

Singapore Airlines har de senere år lavet flere aftaler med mindre selskaber, for at have produkter fra de områder, de flyver til og fra rundt om i verden.

Flyselskabet har således serveret is fra Skarø Is de seneste syv år.

- De små producenter giver os en fleksibilitet. De har ikke store produktionsapparater, men kan derimod levere specielt til os. De betyder også, at de hurtigt kan ændre produkterne, hvis har en forespørgsel, og det er en fordel for os, siger Allan Hoffery, der er salgs- og kommunikationschef for Singapore Airlines i Norden.

Mister smag i luften

Et af de krav, som flyselskabet har til ostene fra Serritslev, er, at de skal være kraftige i smagen.

Maden smager nemlig af mindre, når den bliver spist i 1.000 meters højde.

- Vi har valgt nogle oste med meget smag og bid, for de bliver en fjerdedel mindre markante i smagen, når de bliver taget med op i luften. Så det skal være nogle oste, hvor man siger "wauw, den smager af noget", når man spiser den hernede, siger Allan Hoffery fra Singapore Airlines.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Vaffelbaroner har fart på

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Nyhedsbrev

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Dansk fastfoodkæde tjener igen penge

Hvor ligger Danmarks bedste kantine?

Storkøkkener: Hørkram beholder kæmpestort udbud

Ny kaffebar sælger kaffe til en 10'er - bliver svinet til af konkurrent

Tidligere cafékonge skal i fængsel for bedrageri

Joe & The Juice rundede milliarden - men nye juicebarer medførte millionunderskud

Video-snak: Too Good To Go taler om teknologi

Ny dysfagi-menu med madder: Nu får Esther samme oplevelse som de andre beboere

Syv københavnske plejehjem har i et par måneder haft en ny menu med dysfagi-smørrebrød på frokostbordene

Kantinevirksomhed opruster med nye chefprofiler

Just Eat går 12 millioner kroner frem

Restaurant Flammen udruller nyt koncept

Nordjysk gårdmejeri skal levere wauw-ost til stort flyselskab

Lufthavnscafé byder sig til med ældremad

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Seminar: Sådan måler man madspild

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab

Isdiske til sommerens varme dage

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Konference om svindbekæmpelse i København i juni

Jeros a/s deltager på IFFA 2019

Send til en kollega

0.131