23948sdkhjf

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Jensens Food Group, som står bag Jensens Bøfhus, har tilsyneladende fået vendt flere års massiv nedtur og kom ud af 2018 med et overskud på 66,7 millioner kroner.

Men de sorte tal skyldes ifølge Finans udelukkende regnskabsteknik, idet der var et et driftsunderskud på 63 millioner kroner. Omsætningen faldt med 16 procent til 481 millioner kroner, primært fordi kæden lukkede en række restauranter.

Og det er da også alt for tidligt at have armene i vejret, for koncernen er stadig i en alvorlig situation og i gang med en omfattende turnaround-plan, fortæller Jensens Food Group i en pressemeddelelse.

Deraf fremgår det, at koncernen har fået kapitalindsprøjtninger på i alt 45 millioner kroner fra sine nye ejere og dermed en rekonstrueret egenkapital.

I 2017 havde Jensens Food Group et underskud på 157 millioner kroner ud af en omsætning på 571 millioner.

Jensens Bøfhus og de øvrige aktiviteter i Jensens Food Group blev i efteråret overtaget af otte fynske rigmænd, der købte stifter Palle Skov Jensen helt ud af hans livsværk. De nye ejere pumpede senest i marts i år penge i projektet - 20 millioner kroner - og desuden er koncernen blevet hjulpet af ikke mindst to andre ting: En eftergivelse af gæld på 132 millioner kroner og en halvering af engangsomkostninger til 47 millioner kroner, fremgår det af pressemeddelelsen.

Alligevel kan den nye administrerende direktør, Anders Nikolaisen, langt fra bare læne sig tilbage i tilfredshed:

- Vi har overtaget en udfordret forretning, og der skal hårdt arbejde til for at få det til at fungere tilfredsstillende igen. Jeg mener, at man har forsømt at se på, hvad der er vigtigt for gæsterne, og derfor skal vi tilbage til det gamle dna. Det er også en del af vores turnaround-plan, som blev igangsat i 2017, fortæller Anders Nikolaisen, som blev direktør for bøfkæden ved årsskiftet.

Service, succes og sous vide
Turnaround-planen er blevet tilpasset undervejs og handler blandt andet om at forbedre effektiviteten i de 33 restauranter i Danmark, Norge og Sverige. Men hvor den oprindelige turnaround-plan fokuserede på at spare løntimer på restauranterne, er der nu lagt vægt på at investere timer på de rigtige tidspunkter.

- Vi skal give en bedre service til vores gæster, for det er ikke godt nok, som det er nu. Vi skal tilbage og give den Jensens-oplevelse, som man fik, da man kom her for år tilbage, og så er vi nødt til at investere i vores service også. Det gør vi på de tidspunkter, hvor der er rigtig mange gæster i restauranterne. Du kan ikke spare dig til succes, pointerer Anders Nikolaisen.

Et andet led i turnaround-planen er en investering på fem millioner kroner i et nyt sous vide-anlæg på Jensens Foods i Struer. Fabrikken var i den oprindelige turnaround-plan tæt på lukning, men i stedet har ejerne valgt at investere i et sous vide-anlæg på den jyske fabrik og fremstille 12 nye kød- og fjerkrækødprodukter. Det betyder også, at der vil blive ansat 25 nye medarbejdere i den nærmeste fremtid.

Lang vej igen
Trods en på papiret positiv egenkapital og en jernvilje til at få Jensens Bøfhus på ret kurs, så er der lang vej igen, konstaterer Anders Nikolaisen. Seks restauranter er lukket inden for det seneste år, og fire er stadig på lukkelisten. Men den administrerende direktør ser positivt på fremtiden for den 35 år gamle bøfkæde.

- De første fire måneder af 2019 er gået rigtig fint, og vi følger den turnaround-plan, som er lagt. Vi oplever også, at vores gæster er gladere for at komme hos os, og vores medarbejdere er glade for at gå på arbejde. Og med den indsats, som alle mine medarbejdere yder, så er jeg helt sikker på, at det bliver en succes, bemærker Anders Nikolaisen.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Seminar: Sådan måler man madspild

Kokkeelever tryllede i køkkenet på plejecenter

Måltidskassefima: Nu kan vi udradere øv-retter

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Too Good To Go kåret: Europas hotteste vækstvirksomhed

Frokost.dk skifter både navn og koncept

Nyhedsbrev

Efter kun et år: Top-restaurant fritstiller køkkenchef

Michelin-ambitioner slået tilbage efter fritstillelsen af køkkenchef, som var udset til at skaffe stjerner til Nordjylland

Madklubben-stifter på vej med ny buffetkæde

Grillkrig: Restaurant Flammen angriber Ilden

Ilden-ejere afviser Flammen-kritik

Her er restaurationsbranchens 12 allerrigeste

Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet slår pjalterne sammen

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

- Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

TV-ramt restaurant klarer sig uden direktør

Nyt kantinekneb: Nu skal maden vejes, når tallerkenen skrabes ren

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Verdens mindste restaurant klar i København

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Domino's Danmark er solgt: Pizzeriaerne vil genåbne

2. marts gik Domino's Pizza i Danmark konkurs. Men selskabet er solgt, og pizzakæden vil blive drevet videre

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Kokkenes Køkken lander ny kantineaftale

Restauranter går til kamp mod støjproblemer

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Konference om svindbekæmpelse i København i juni

Jeros a/s deltager på IFFA 2019

Ind med verdensmål – ud med madspild

JEROS A/S årets modtager af nyoprettet praktikpladspris på Fyn

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevar...

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Send til en kollega

0.118