23948sdkhjf

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Jensens Food Group, som står bag Jensens Bøfhus, har tilsyneladende fået vendt flere års massiv nedtur og kom ud af 2018 med et overskud på 66,7 millioner kroner.

Men de sorte tal skyldes ifølge Finans udelukkende regnskabsteknik, idet der var et et driftsunderskud på 63 millioner kroner. Omsætningen faldt med 16 procent til 481 millioner kroner, primært fordi kæden lukkede en række restauranter.

Og det er da også alt for tidligt at have armene i vejret, for koncernen er stadig i en alvorlig situation og i gang med en omfattende turnaround-plan, fortæller Jensens Food Group i en pressemeddelelse.

Deraf fremgår det, at koncernen har fået kapitalindsprøjtninger på i alt 45 millioner kroner fra sine nye ejere og dermed en rekonstrueret egenkapital.

I 2017 havde Jensens Food Group et underskud på 157 millioner kroner ud af en omsætning på 571 millioner.

Jensens Bøfhus og de øvrige aktiviteter i Jensens Food Group blev i efteråret overtaget af otte fynske rigmænd, der købte stifter Palle Skov Jensen helt ud af hans livsværk. De nye ejere pumpede senest i marts i år penge i projektet - 20 millioner kroner - og desuden er koncernen blevet hjulpet af ikke mindst to andre ting: En eftergivelse af gæld på 132 millioner kroner og en halvering af engangsomkostninger til 47 millioner kroner, fremgår det af pressemeddelelsen.

Alligevel kan den nye administrerende direktør, Anders Nikolaisen, langt fra bare læne sig tilbage i tilfredshed:

- Vi har overtaget en udfordret forretning, og der skal hårdt arbejde til for at få det til at fungere tilfredsstillende igen. Jeg mener, at man har forsømt at se på, hvad der er vigtigt for gæsterne, og derfor skal vi tilbage til det gamle dna. Det er også en del af vores turnaround-plan, som blev igangsat i 2017, fortæller Anders Nikolaisen, som blev direktør for bøfkæden ved årsskiftet.

Service, succes og sous vide
Turnaround-planen er blevet tilpasset undervejs og handler blandt andet om at forbedre effektiviteten i de 33 restauranter i Danmark, Norge og Sverige. Men hvor den oprindelige turnaround-plan fokuserede på at spare løntimer på restauranterne, er der nu lagt vægt på at investere timer på de rigtige tidspunkter.

- Vi skal give en bedre service til vores gæster, for det er ikke godt nok, som det er nu. Vi skal tilbage og give den Jensens-oplevelse, som man fik, da man kom her for år tilbage, og så er vi nødt til at investere i vores service også. Det gør vi på de tidspunkter, hvor der er rigtig mange gæster i restauranterne. Du kan ikke spare dig til succes, pointerer Anders Nikolaisen.

Et andet led i turnaround-planen er en investering på fem millioner kroner i et nyt sous vide-anlæg på Jensens Foods i Struer. Fabrikken var i den oprindelige turnaround-plan tæt på lukning, men i stedet har ejerne valgt at investere i et sous vide-anlæg på den jyske fabrik og fremstille 12 nye kød- og fjerkrækødprodukter. Det betyder også, at der vil blive ansat 25 nye medarbejdere i den nærmeste fremtid.

Lang vej igen
Trods en på papiret positiv egenkapital og en jernvilje til at få Jensens Bøfhus på ret kurs, så er der lang vej igen, konstaterer Anders Nikolaisen. Seks restauranter er lukket inden for det seneste år, og fire er stadig på lukkelisten. Men den administrerende direktør ser positivt på fremtiden for den 35 år gamle bøfkæde.

- De første fire måneder af 2019 er gået rigtig fint, og vi følger den turnaround-plan, som er lagt. Vi oplever også, at vores gæster er gladere for at komme hos os, og vores medarbejdere er glade for at gå på arbejde. Og med den indsats, som alle mine medarbejdere yder, så er jeg helt sikker på, at det bliver en succes, bemærker Anders Nikolaisen.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Nyhedsbrev

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Domino's klar igen med ny ejer

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Send til en kollega

0.125