23948sdkhjf

Efter kun et år: Top-restaurant fritstiller køkkenchef

| Af Jakob Kanne Bjerregaard, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Michelin-ambitioner slået tilbage efter fritstillelsen af køkkenchef, som var udset til at skaffe stjerner til Nordjylland

Der skulle blot gå et enkelt kalenderår, før en af Nordjyllands mest ambitiøse restauranter har måttet sige farvel til sin nyeste køkkenchef, Peter Frydkjær.

- Det har været hårde arbejdsbetingelser de seneste par måneder, og jeg har nok ikke leveret det, der forventes i den sidste periode. Men det er et stort hus, hvor der har været udskiftninger på en del nøglepladser lige nu, så det har også været utroligt svært at levere, siger den 33-årige kok, der nok selv havde trukket stikket inden længe.

- Jeg havde nok taget sommeren med, men jeg har ikke lyst til en vinter mere i Skagen, siger Peter Frydkjær.

Ifølge Ruths Hotels direktør sker fritstillelsen på ledelsens initiativ, men han ønsker ikke at komme ind på detaljerne.

- Det er af meget personlige årsager. Peter Frydkjær er en dygtig kok og kan sagtens lave top gastronomi, siger direktør Peter Chr. Bühlmann Jensen.

Peter Frydkjær bor for tiden i Skagen og er allerede videre i både sind og på jobmarkedet.

- Jeg skal arbejde med nogle freelanceprojekter hen over sommeren og trække vejret lidt, det har der ikke været mulighed for længe. Ellers ligger der et projekt i København i løbet af efteråret som jeg arbejder på, siger han.

Ruths Hotel har levet om omtumlet tilværelse med flere udskiftninger på køkkenchefposten de seneste år, siden Dennis Juhl Jensen 2017 sagde op og grundlagde sin egen Restaurant Textur.

Først var Jakob Spolum manden udset til at levere Michelin-stjerner, men han savnede bylivet og sagde op før med virkning fra maj 2018 efter ni måneder.

I stedet fik Ruths Hotel så fat i Peter Frydkjær, der har været på flere Michelin-stjernerestauranter, blandt andet Bagatelle i Oslo og Les Bacchanales i Frankrig. På Ruths leverede han gastronomi af høj klasse og viste med al tydelighed, at han kunne bide skeer med de helt store.

Ny køkkenchef er Jack Cramer, der tidligere har været køkkenchef på Brøndums Hotel i Skagen fra april 2013 til april 2016 og de seneste tre år køkkenchef på Hotel Royal i Aarhus.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Nyhedsbrev

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Domino's klar igen med ny ejer

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Send til en kollega

0.18