23948sdkhjf

Efter kun et år: Top-restaurant fritstiller køkkenchef

| Af Jakob Kanne Bjerregaard, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Michelin-ambitioner slået tilbage efter fritstillelsen af køkkenchef, som var udset til at skaffe stjerner til Nordjylland

Der skulle blot gå et enkelt kalenderår, før en af Nordjyllands mest ambitiøse restauranter har måttet sige farvel til sin nyeste køkkenchef, Peter Frydkjær.

- Det har været hårde arbejdsbetingelser de seneste par måneder, og jeg har nok ikke leveret det, der forventes i den sidste periode. Men det er et stort hus, hvor der har været udskiftninger på en del nøglepladser lige nu, så det har også været utroligt svært at levere, siger den 33-årige kok, der nok selv havde trukket stikket inden længe.

- Jeg havde nok taget sommeren med, men jeg har ikke lyst til en vinter mere i Skagen, siger Peter Frydkjær.

Ifølge Ruths Hotels direktør sker fritstillelsen på ledelsens initiativ, men han ønsker ikke at komme ind på detaljerne.

- Det er af meget personlige årsager. Peter Frydkjær er en dygtig kok og kan sagtens lave top gastronomi, siger direktør Peter Chr. Bühlmann Jensen.

Peter Frydkjær bor for tiden i Skagen og er allerede videre i både sind og på jobmarkedet.

- Jeg skal arbejde med nogle freelanceprojekter hen over sommeren og trække vejret lidt, det har der ikke været mulighed for længe. Ellers ligger der et projekt i København i løbet af efteråret som jeg arbejder på, siger han.

Ruths Hotel har levet om omtumlet tilværelse med flere udskiftninger på køkkenchefposten de seneste år, siden Dennis Juhl Jensen 2017 sagde op og grundlagde sin egen Restaurant Textur.

Først var Jakob Spolum manden udset til at levere Michelin-stjerner, men han savnede bylivet og sagde op før med virkning fra maj 2018 efter ni måneder.

I stedet fik Ruths Hotel så fat i Peter Frydkjær, der har været på flere Michelin-stjernerestauranter, blandt andet Bagatelle i Oslo og Les Bacchanales i Frankrig. På Ruths leverede han gastronomi af høj klasse og viste med al tydelighed, at han kunne bide skeer med de helt store.

Ny køkkenchef er Jack Cramer, der tidligere har været køkkenchef på Brøndums Hotel i Skagen fra april 2013 til april 2016 og de seneste tre år køkkenchef på Hotel Royal i Aarhus.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Aftale med Kokkelandsholdet er guld værd for Gråsten Fjerkræ

Damhuskroen har fået ny ejer - solgt for tocifret millionbeløb

Dagrofa Foodservice forlænger aftale med hotelgigant

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Nyhedsbrev

4.795 modtager nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Cateringvirksomhed er rykket ind i forsamlingshus

Aarhus og København skal gå forrest med klimavenlig mad i kommunale køkkener

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Too Good To Go lander ny, stor aftale

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Fire køkkener nomineret til Køkkenprisen

Sushikæde på vej mod sit største underskud

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Noma genåbner som burgerbar

Her er de nye retningslinjer til restauranter, caféer og værtshuse

Kro har corona-udvidet med en pølsevogn

Nye anbefalinger åbner for landets buffeter

Kendte investorer redder to konkursramte Michelin-restauranter

Genåbnede restauranter kan få problemer med varemangel

DE: Genåbning af restauranter og cafeer kan sikre 170.000 job

Konkursramt restaurant genopstår

Flere penge til presset Joe & The Juice

Vestjysk restaurant melder udsolgt med to go-fisk

Gourmetbutik klarer sig gennem krisen med nyt koncept

Restaurant konkurs efter brand

Restauranter må stadig vente på genåbning

Webinar: Sådan kan man tackle krisen

Nordjyske måltidskasser er et hit: Markant fremgang for Skagenfood

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ANSUL Automatisk brandslukning præinstalleret fra fabrikken

Styr på kølekæden?

Kåret som Eliteleverandør 2020 til det offentlige

Gode rengøringsvaner fjerner spild af tid og ressourcer

Recirkulationsemhætte

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Nem frokostordning

Termokasser til de kommende konfirmationer og bryllupper

Tag kontrollen over uønskede bakterier med hygiejneklude som

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Højeffektiv Jet filtreringssystem til Showkøkkener

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Trækfri og Hygiejnegodkendt indblæsningsarmatur til køkkener

ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket fore

Loftsmonteret udsugningsboks

Økologien blomstrer med kØkkenprisen 2020

Har du husket lovpligtig eftersyn af dit køleanlæg?

Skal din ismaskine have en glad SMILEY?

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask

Køkkenventilationsloft med lavimpulserstatningsluft

Opbevarer du din medicin korrekt?

Kæmpe udvalg af bærbare computere til kontoret!

Kondensemhætte med integreret lavimpulserstatningsluft og hø

Standarder har stor betydning for den grønne omstilling

Ny hjemmeside hjælper lokale handlende

Send til en kollega

0.096