23948sdkhjf

Her er restaurationsbranchens 12 allerrigeste

Mindst 12 danskere - alle mænd - er blevet trecifrede millionærer via restaurationsbranchen. Og stifteren af Joe & The Juice, Kaspar Basse, er fortsat den allerrigeste af restauratørerne.

Det viser tal. som Dansk Brancheanalyse har gravet frem til Food Supply fra virksomhedens seneste analyse af Danmarks 408 største restaurationsselskaber. 

- Vi taler om dem, jeg vil kalde de allerdygtigste restauratører i dansk restaurationsliv,  siger Ole Egholm, der står bag analysen.

- De fleste af branchens rigeste har tjent pengene på at skabe restaurationskoncepter, som er yderst levedygtige, og mange af disse har også tjent en stor del af formuen på at sælge deres livsværk til professionelle investorer, der typisk gerne vil både videreudvikle koncepterne og ofte også gerne tage dem videre til udlandet, siger Ole Egholm.

Han kalder det "imponerende", at der er 12 restauratører med i ligaen som trecifrede millionærer. Til sammenligning har Dansk Brancheanalyse ”kun” identificeret otte rejsebureaufolk, fire reklamebureaufolk, og fem advokater i samme liga.

- Nu er det med personlige formuer ikke offentligt tilgængelig viden i Danmark, så vi har beregnet formuerne ud fra den bogførte værdi i deres holdingselskaber, som de ejer personligt. De reelle formuer kan snildt være langt, langt større, og i sjældne tilfælde godt være mindre, da der jo skal betales udbytteskat hvis pengene tages ud til privat forbrug, påpeger Ole Egholm.

Hans liste over de 12 rigeste, danske restauratører ser ud som følger, idet tallene er fra enten december 2017 eller juni 2018. Efter navnet kommer formuen i millioner kroner, derefter den formodede nuværende ejerandel og yderst til højre navnet på virksomheden:     

Kaspar Basse (UK)          409,9       13%           Joe & The Juice

Adam Nederby Falbert     306,9       20%           Rekom Group

Henrik Søgård Sørensen 176,0       25%           Det Danske Madhus

Claus Meyer Nielsen        169,1      100%          Claus Meyer (k)

Mads Christian Friis         150,5       1%             Rekom Group

Rasmus Berger Frederik  143,2       1%             Rekom Group

Brian Qvist Sørensen       142,8       20%           Det Danske Madhus

Steen Aalund Olsen         132,7      0%             Kong Hans Kælder

Mikkel Borg Bjergsø        119,0       81%           Mikkeller (k)

Henrik Fjordbak               118,2       0%             Cock's & Cows (tidl Joe & The Juice)

Torben Bo Olsen             114,3      42%           Victor Gruppen (k)

Tholstrup-familien            101,5       100%          T. Tholstrup Catering

Og her Ole Egholms kommentarer til navnene på listen:

Kaspar Basse har flere gange har tjent på at sælge andele i Joe & The Juice til en kapitalfond, første gang i 2013 til en svensk kapitalfond og igen i 2016 til en amerikansk kapitalfond, og han har endda stadig andele. Han sad også i direktionen frem til 2017, hvor han dog udtrådte og nu kun sidder i bestyrelsen.

Adam Nederby Falbert har taget et stort spring på listen fra en 26.-plads til en 2.-plads, og han har taget 29,5 millioner i udbytte, men efter salget af en del Rekom Group til den danske kapitalfond Catacap, så er der også råd til det.

Han har dog også tjent penge på andet end salget og restaurationsbranchen, da han også har en række andre investeringer, heriblandt ejendomme.

Vi finder også nogle af de øvrige Rekom Group-sælgere/ejere højt på listen - med Mads Christian Friis og Rasmus Berger Frederiksen på henholdsvins femte- og sjettepladsen, hvor de også har taget nogle store spring og haft noget af en formuevækst.

Vi er ikke helt sikre på, om de to sidstnævnte stadig har andele, dog skulle Catacap have givet nøglemedarbejdere mulighed for at købe sig ind, så de har muligvis benyttet sig af det, men de ejer formentlig under fem procent.

Henrik Søgaard Sørensen har tidligere solgt dele af Det Danske Madhus til kapitalfonden Polaris, men har fortsat andele, som også giver gode afkast, da Det Danske Madhus generelt har store millionoverskud - i 2017 på 37,1 million, kun overgået af McDonald’s Danmark.

Vi finder også Brian Qvist Sørensen fra Det Danske Madhus på en syvendeplads.

Claus Meyer har, som en af de få af de rigeste, haft en negativ formuevækst og en markant en af slagsen, hvor formuen er faldet fra 259 millioner til 169 millioner. Hans formue kommer i høj grad fra salget af hans imperium til kapitalfonden bag Løgismose Meyers tilbage i 2015. Han har i 2017 både tabt på sine danske restauranter og nedskrevet en del på sine investeringer. 

Apropos Løgismose, så finder vi Steen Aalund Olsen på en ottendeplads. Han har tidligere ejet Kong Hans Kælder, dog stammer hans formue primært fra salget af Løgismose til kapitalfonde, som så efterfølgende fusionerede det med Meyers. Vi har dog ikke Løgismose Meyers med i analysen, da vi primært betragter aktiviteten som fødevareproduktion.  

Mikkel Borg Bjergsø (9) står bag bryggerikoncernen Mikkeler, som han solgte 19 procent af i 2017 til en amerikansk kapitalfond, hvilket øgede hans formue væsentligt. Han ejer dog fortsat majoriteten og har også andele i en lang række andre forretninger, også i udlandet, heriblandt Mikkeler-bryggeridelen som ikke indgår i selve analysen, da vi kun kigger på bar- og restaurantdelen. 

Henrik Fjordbak kunne måske også indgå som investor, men han har trods alt været dybt involveret i restaurationsbranchen som tidligere direktør og partner i Joe & The Juice, og senest har han frasolgt sine andele i Cock’s and Cows til finske Restamax Oyj.  

Torben Bo Olsen er også en af de helt store højdespringere, efter at han har solgt andele af Victor Gruppen (Cafe Victor, Ravage m.fl.), som han var stifter, direktør og majoritetsejer af, til den danske kapitalfond Maj Invest Equity. Det har bragt ham fra en 164.-plads til en 11.-plads, og han har endda stadig andele i koncernen og fortsætter som direktør. 

Den omfattende analyse af den danske restaurationsbranche kan købes på www.danskbrancheanalyse.dk.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Dagrofa Foodservice forlænger aftale med hotelgigant

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Cateringvirksomhed er rykket ind i forsamlingshus

Aarhus og København skal gå forrest med klimavenlig mad i kommunale køkkener

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Too Good To Go lander ny, stor aftale

Nyhedsbrev

4.796 modtager nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Fire køkkener nomineret til Køkkenprisen

Sushikæde på vej mod sit største underskud

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Noma genåbner som burgerbar

Her er de nye retningslinjer til restauranter, caféer og værtshuse

Kro har corona-udvidet med en pølsevogn

Nye anbefalinger åbner for landets buffeter

Kendte investorer redder to konkursramte Michelin-restauranter

Genåbnede restauranter kan få problemer med varemangel

DE: Genåbning af restauranter og cafeer kan sikre 170.000 job

Catering Danmarks egenkapital er væk

Streetfoodmarked fik overskud, men er nu hårdt ramt

Konkursramt restaurant genopstår

Corona lægger Kastbergs eksportplaner på is

Flere penge til presset Joe & The Juice

Vestjysk restaurant melder udsolgt med to go-fisk

Gourmetbutik klarer sig gennem krisen med nyt koncept

Restaurant konkurs efter brand

Restauranter må stadig vente på genåbning

Webinar: Sådan kan man tackle krisen

Nordjyske måltidskasser er et hit: Markant fremgang for Skagenfood

1

FødevareDanmark: Hullede hjælpepakker presser virksomheder i knæ

Nu kommer hjælpen til selvstændige og små virksomheder

Restaurantkædes rekordregnskab falmer i lyset af corona: "Det er fuldstændig grotesk"

Ungt forpagterpar fik en barsk begyndelse

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gode rengøringsvaner fjerner spild af tid og ressourcer

Recirkulationsemhætte

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Nem frokostordning

Termokasser til de kommende konfirmationer og bryllupper

Tag kontrollen over uønskede bakterier med hygiejneklude som

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Højeffektiv Jet filtreringssystem til Showkøkkener

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Trækfri og Hygiejnegodkendt indblæsningsarmatur til køkkener

ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket fore

Loftsmonteret udsugningsboks

Økologien blomstrer med kØkkenprisen 2020

Har du husket lovpligtig eftersyn af dit køleanlæg?

Skal din ismaskine have en glad SMILEY?

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask

Køkkenventilationsloft med lavimpulserstatningsluft

Opbevarer du din medicin korrekt?

Kæmpe udvalg af bærbare computere til kontoret!

Kondensemhætte med integreret lavimpulserstatningsluft og hø

Standarder har stor betydning for den grønne omstilling

Ny hjemmeside hjælper lokale handlende

Grillpølser som de bør være

Industriemhætte til friture og stegeplader Med Capture Jet™

Hvilke teknologier skal GTS-institutterne arbejde med?

Send til en kollega

0.109